Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Indrejse i New Zealand

Turen til New Zealand

Der er ikke bare langt, men meget langt fra Danmark til New Zealand. Beregn minimum et døgns samlet rejsetid, og vær forberedt på jetlag, når du ankommer. Med andre ord er det klogt ikke at have planlagt det vildeste program den første dag.

Der er enten 10 eller 12 timers forskel på Danmark og New Zealand – afhængigt af årstiden og dermed dansk og new zealandsk sommertid. I perioden fra oktober til marts er der 12 timers tidsforskel og fra april til september er der 10 timers tidsforskel.
Til toppen

Lufthavne i New Zealand

Langt de fleste vælger at flyve til Auckland på New Zealands nordø, men også Christchurch på sydøen, som ligger tæt ved flere af de store naturområder, vælges af mange internationale turister. Endelig kan du flyve til hovedstaden Wellington, som ligger midt i landet på den sydlige del af Nordøen. Herfra sejler færgerne til Sydøen.
Til toppen

Flyforbindelser

Turen fra Danmark til New Zealand tager fra 24 timer og op afhængig af, hvilke selskaber og rute man vælger. Turen via Østen er hurtigst og her vil et stopover i Bangkok eller Singapore falde naturligt ind. Turen via Nordamerika tager fra 29 timer og her vil Los Angeles samt nogle af Stillehavsøerne være oplagte til et stopover. Det er også muligt at kombinere Australien og New Zealand. Hør nærmere hos FDM travels erfarne rejsespecialister, der vil være behjælpelige med at finde den bedste rute ud fra jeres ønsker.

Lufthavnsskat ved udrejse

Når du forlader New Zealand, skal du betale en særlig lufthavnsskat på 25 NZD, som ikke er inkluderet i prisen på flybilletten. Beløbet skal betales til en af Bank of New Zealands skranker i lufthavnen - enten inden eller efter check in. Har man børn med, skal der først betales efter check in. Børn under 12 år er gratis.

Husk også at udfylde det særlige afrejsekort, som skal fremvises ved paskontrollen. Har I ikke udfyldt det særlige kort inden paskontrollen, ryger I om bag i køen. Rejser I hjem fra Auckland, skaber det specielle arrangement ofte køer - især om eftermiddagen - så kom i god tid.
Til toppen

Pas- og indrejseregler

  • New Zealand er visumfri i indtil 3 måneder, men passet skal være gyldigt i mindst 3 måneder udover opholdet.
  • Danske provisoriske pas samt EU-nødpas accepteres.
  • Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte New Zealands ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.
  • Visum for ophold over 3 måneder, studieophold eller lignende, kan søges elektronisk via  https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas
 Læs mere her

Pas på hvad du medbringer

Både New Zealand og Australien er helt isolerede landbrugslande, der gør alt for at beskytte sig mod sygdomme og udefra kommende bakterier. Derfor er det STRENGT forbudt at medbringe animalske varer. Og kiwierne tager forbuddet meget alvorligt. Al bagage bliver gennemlyst, og selv jord fra støvler eller teltpæle skal væk.

Det er også forbudt at medbringe frugt, bær, eller andre fødevarer. Heller ikke æbler eller leverpostej i håndbagage accepteres. De skarpe næser på politihundene i ankomsthallen skal nok sørge for at afsløre dig, hvis du alligevel forsøger. De kan i øvrigt også lugte det, der lå i tasken dagen før…!
Til toppen

Rejseforsikring

Det gule sygesikringsbevis dækker ikke, når du rejser uden for Europa. Derfor skal du sørge for at tegne en rejseforsikring, inden du rejser hjemmefra, som dækker dig i tilfælde af sygdom. Ellers risikerer du i værste fald at komme til at stå med en kæmperegning.

FDM travel samarbejder med Europæiske Rejseforsikring, så køber du rejsen hos os, hjælper vi dig med forsikring. Du kan også købe din rejseforsikring i New Zealand direkte på Europæiskes hjemmeside.

Vaccinationer/sygdomme

Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til New Zealand, men det anbefales altid at søge oplysninger hos egen læge eller hos Statens Seruminstitut.
Til toppen

Elektricitet

Lige som i Danmark, så har new zealænderne også 220-240 volt i stikkontakterne. Men man bruger nogle særlige stik med "skæve ben", så eventuel medbragt elektronik kan ikke bruges uden videre. Derfor skal du købe en omformer hjemmefra, så du kan oplade mobilen og den elektriske tandbørske, eller hvad du nu ellers har brug for.
Til toppen

Valuta

Møntfoden er new zealandske dollars og forkortes NZD, og der går 100 cents på en new zealandsk dollar, som svarer ca. til 4,60 kr. (januar 2013).

Prisniveau

Prisniveauet er meget lig niveauet i Danmark, dog er priserne på fødevarer lavere.
Til toppen

Rejsetidspunkt

New Zealand har forår fra september – november, sommer fra december – februar, efterår fra marts – maj og vinter fra juni – august. Generelt er klimaet i New Zealand meget behageligt på trods af, at landet strækker sig over flere klimabælter fra subtropiske til subarktiske forhold, men her er ingen deciderede regntider. Dog er der områder, hvor det regner betydeligt mere end andre. Der falder sne i bjergene om vinteren, men det bliver sjældent frost af betydning og sommertemperaturerne er ikke ekstremt høje. Og i gennemsnit oplever New Zealand årligt 2.400 solskinstimer mod Danmarks kun 1.700 timer.

Da New Zealand ligger på den anden side af kloden, er alt også modsat af, hvad vi er vant til herhjemme. Det gælder også stjernehimmel, solplacering (på den nordlige del af himmelbuen), døgnrytme og omvendte årstider. Den new zealandske sommer går fra december til marts, men også november og april er rare måneder. Der er lokal sommerferie i december og januar, og her er new zealænderne selv ude i sommerlandet og ikke mindst på vejene. Derfor er det en god ide, at undgå disse måneder.

Klima

New Zealand har forår fra september – november, sommer fra december – februar, efterår fra marts – maj og vinter fra juni – august. Generelt er klimaet i New Zealand meget behageligt på trods af, at landet strækker sig over flere klimabælter fra subtropiske til subarktiske forhold, men her er ingen deciderede regntider. Dog er der områder, hvor det regner betydeligt mere end andre. Der falder sne i bjergene om vinteren, men det bliver sjældent frost af betydning og sommertemperaturerne er ikke ekstremt høje. Og i gennemsnit oplever New Zealand årligt 2.400 solskinstimer mod Danmarks kun 1.700 timer.
Til toppen

Veje og kørsel

New Zealand har venstrekørsel og vejsystemet er godt udbygget, men der findes kun få motorveje. Brug af sikkerhedssele er obligatorisk. Hastighedsgrænserne er 100 km/t på landeveje og 50 km/t i bymæssig bebyggelse. New Zealand er meget bjergrigt, og man skal derfor beregne god tid, når man tager på tur. En gennemsnits-hastighed kun på 50 – 60 km pr. time er ikke usædvanligt. New Zealand har generelt gode vejkort og skiltningen er god.
Til toppen
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.