Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger Marlborough Sounds

New Zealand tilbud

Rejser til Marlborough Sounds

Når du har sejlet over det ofte barske Cook Stræde mellem Nordøen og Sydøen, er det en lise for sjælen at komme ind i læ i Marlborough Sounds grønne og bjergrige skærgård. Her er det en god idé ikke bare at drøne videre fra havnebyen Picton, som de fleste gør. Området er nemlig en lille perle på Sydøen. Her kan du hoppe af og på postbådens rute, vandre langs kuperede kyststrækninger eller tage ind i landet til liflig vinsmagning. I fjorden springer delfinerne, og det er næsten det bedste, når de smukke dyr springer omkring båden og ”smiler” til dig.

Fra Nordøen til Sydøen

På vandring via Queen Charlotte Track

Queen Charlotte Track

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, så tag luksusudgaven af denne vandretur og lad din bagage sejle af sted, mens du selv vandrer langs kystruten. Det er forunderligt at komme frem til et smukt gammelt engelsk hotel med ømme ben, få en øl i baren og se lidt cricket i tv sammen med de lokale.

Queen Charlotte Track er 71 km i alt med mange muligheder for at blive sejlet ”af og på” og overnatte på de små steder eller i det fri. Den gamle postbåd sejler langs kystruten hver dag, men der er også mange andre tilbud. Her er noget for enhver smag – og så er her smukt og fredeligt.
Kør-selv til vinområderne i Marlborough Sounds

Vinsmagning

Vinindustrien blomstrer i New Zealand. Især hvidvinene og Chardonnay og Sauvignon Blanc druerne er berømmede og prisbelønnede. Syd for Picton ligger et af de helt store vinområder. Her er tørt og solrigt med lav fugtighed og god jord. Derfor er her også dukket en ny industri op: Vinsmagningen.

Det er fornøjeligt og lækkert at blive guidet forbi de store beholdere og vintønder for at ende med de udsøgte smagsprøver og det lokkende showroom. Det er meget anderledes end de mange naturoplevelser i Marlborough Sounds, så det er et fint afbræk. Dog er det lidt besværligt at slæbe al den vin, man får lyst til at købe, med hjem.
Picton

Picton

De fleste kommer igennem Picton, når de skal sejle til og fra Sydøen. Men mange glemmer at stoppe. Det er synd. Det er ikke fordi, Picton er noget særligt – den har bare et eller andet rart over sig. Byens mini-golf SKAL prøves. Hullerne er sights fra hele New Zealand. Genialt. Og så er der de grønne arealer både i byen og lidt udenfor i Victoria Park, hvor udsigten til skibs- trafikken og Queen Charlotte Sound lokker. 

Dolphin Watch er en sikker vinder. Tilbring en skøn halv dag rundt i bugterne på udkig efter delfiner. Du skal være meget uheldig, hvis ikke legekammeraterne dukker op i stort tal og springer op og ned i nærheden af båden. Og det er ekstra underholdning at se alle passagerernes kåde begejstring.

Kør videre fra Marlborough Sounds

Abel Tasman National Park
Sydpå til Kaikoura og Christchurch
Fra Picton hopper du på State Highway 1 for at komme til Christchurch. Turen tager godt fem timer og kan være lidt ensformig med de mange flade marker. Der er ikke meget jernbane i New Zealand, men skal du køre i tog, så er netop denne TranzCoastal-tur en stor oplevelse. Sporet går nogle steder helt ude ved kystlinien. Halvvejs mellem Picton og Christchurch finder du Kaikoura, der tidligere var en lille undseelig by. Men de store hvaler, der har spisekammer i det dybe vand ud for kysten, har givet byen liv, og der er nu en stor turistindustri i den smukke bugt.
Kaikoura
Christchurch

Vestpå til Abel Tasman National Park og Westland
Skal du mod Abel Tasman National Park og Westland fra Picton, har du to muligheder. Vil du have en køretur udover det sædvanlige, så sæt god tid af og tag den snørklede og smukke Queen Charlotte Drive. Turen er kun 35 km, men føles længere. Alternativet er State Highway 1 til muslingebyen Havelock og derfra hoppe på hovedvej 6 mod vest. Så kan du klare turen til Nelson på et par timer. Herfra skal du nordpå for at komme op i New Zealands nok mest eksotiske nationalpark, Abel Tasman National Park.
Abel Tasman National Park

Westland
Vil du videre ud mod Westlands vilde hav og naturfænomerne Pancake Rocks, Fox og Franz Josef gletsjerne, så skal du videre ad State Highway 6. Det er en lang og flot tur gennem slugter og bløde bakker. Husk, at lige meget hvilken vej du tager, så er der rigtig mange sving og snørkler.
Westland
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/mexico/mexico-city/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.