Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
hvor du besøger Napier

Udflugter til Napier

Rejser til Napier

Napiers farvestrålende Art Deco-bygninger gør sig ekstra godt med Stillehavets blå vand i baggrunden. Efter jordskælvet i 1931, der målte 7,9 på Richter-skalaen, var der dog ikke meget tilbage af byen. Men set i bakspejlet blev det Napiers held. For i dag er Napier en indbydende og unik by, der genopført i Art Deco-stil ligger som en lille smørklat omgivet af frugtbar jord og Stillehavet. Byen har masser af caféer, og Marine Parade er med til at give Napier et tiltrækkende pift.

New Zealands svar på Miami Beach


Art Deco i Napier

Napier
Det er især Napiers centrum - i gågaden Emerson og parallelgaden Tennyson – at Art Deco- bygningerne dominerer og imponerer. Samtidig er der masser af gode caféer, hvor du kan se på livet og farverne. Det giver ekstra perspektiv i oplevelserne at læse med i de skilte og byguider i Napier, der fortæller de forskellige bygningers historie. Det er altid rart, når attraktionerne ligger lige omkring én, og byen har en særlig stemning, du hurtigt bliver en del af.

 

Hawkes Bay Museum

Museet er en fin måde at få mere information om jordskælvet og Napiers historie. Her kan du også få mere detaljeret viden om Art Deco, og der plejer at være andre gode, aktuelle udstillinger. Så det er et hurtigt besøg værd. Hvis du har haft mange aftener i dit telt eller i din bil, så tjek efter om de ikke viser en god aftenfilm i den store sal.
Marineland og National Aquarium

Marineland og National Aquarium

Som dansker må du selvfølgelig hen og se, hvad det er for en udgave af den lille havfrue, de har siddende i Napier. Hun er faktisk rigtig smuk, og er også smukkere placeret end originalen i Københavns Havn. Her i Napier er hun omgivet af den grønne park med den smukke buegang ud mod Stillehavet. Hun sidder midt i det flotte rekreative område langs med havet, Marine Parade. Her ligger også vandparken, Marineland, et hit for både store og små. 

Der er masser af action i showet med springende delfiner, glade søløver, baskende pingviner og store sæler. Hvis du er heldig, kan du også komme til at svømme med delfinerne. Har du lyst til mere hav og flere dyr, er der også et godt tilbud i National Aquarium ved siden af. Her kan du besøge alverdens have og deres havdyr i en mere traditionel udgave.

Kør videre fra Napier

Kør videre mod fx Wellington
Sydvest til Wellington
Den direkte vej til hovedstaden Wellington fra Napier og videre til Sydøen går ad State Highway 2 - en tur på fem timer i et traditionelt landskab. Området omkring Napier er udbredt frugtdyrknings- og landbrugsland. Det er også på disse kanter, at mange indvandrere fra Skandinavien bosatte sig, hvilket byer og stednavne bærer præg af. Byen Dannevirke er et sjovt stop for alle danskere, selvom der ikke er meget andet end en mølle og nogle gadeskilte at se på.
Wellington

Østpå til Tongariro og Rotorua
Der går en direkte vej fra Napier til Tongariros vulkanpark over Kaweka Range. Men det er 161 meget lange kilometer på en til tider meget dårlig vej. For at være på den sikre side, kan du enten vælge den sydlige rute af State Highway 2 og State Highway 1. Eller vælg den nordlige State Highway 5, som også er vejen til Rotoruas boblende undergrund. På denne rute passerer du søen Lake Taupo og byen af samme navn, hvor lystfiskere valfarter til. Vil du opleve en mindre kendt nationalpark, så tag en nordlig rute ad State Highway 2 op til kystbyen Gisborne og Nationalparken Te Urewera.
Tongariro National Park
Rotorua
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/vietnam/hoi-an/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.