Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Bay of Islands

Det er snart 90 år siden den amerikanske eventyrer og westernforfatter Zane Grey rundede pynten Cape Brett i det østlige Bay of Islands og gav stedet navnet "Kanten af verden". Delfiner sprang gennem skibets kølvand, da han sejlede forbi tropiske øer, hvilket han levende fortalte om i sine rejsebeskrivelser. Sandsynligvis så han også dværgpingvinerne og sulerne lave narrestreger, mens hvalerne dukkede op til havoverfladen efter ilt blandt Bays of Islands ca. 150 øer - hvoraf mange fortsat er relativt uudforskede.

Største seværdigheder

Russell

Byen Russell var i begyndelsen af det 19. århundrede hovedsageligt beboet af maorier. Så kom hvalfangerne, og pga. den gode hvalfangst kom ekspeditionerne endda ofte så langt væk fra som Europa. De lokale maorihøvdinge var ivrige efter at handle med europæiske varer mod at forsyne de nytilkomne med mad og tømmer.

Snart strømmede lykkeridderne til Russell, som fik sin del af europæiske indbyggere, der hovedsagelig var tidligere indsatte. Pengestrømmene fra den livlige handel krydret med skydegale bøller og generel tøjlesløshed førte til fuldstændig anarki, og sådan fik Russell sit lidet smigrende tilnavn: Stillehavets helvede på jord. I dag står det fredsommelige Russell i skarp kontrast til skrappe tilnavn.

Paihia

Overfor Russell, på den modsatte side af bugten, ligger den travle badeby Paihia. Her er små, hyggelige strande drysset ud i landskabet, og de lune strømme fra Stillehavet kan på få dage varme vandet adskillige grader op – lige til en dukkert.

Paihias restauranter og barer byder på velsmagende fish’n’chips, her er små butikker, og ofte udstiller de lokale deres kunst på det lokale bibliotek. Et tydeligt symbol på den rolige atmosfære er byens politistation. Den er nemlig som regel ubemandet.

Flagstaff Hill

Gå en tur gennem Russell og op til Flagstaff Hill, hvorfra der er en fantastisk udsigt over bugten. I alt en tur på ca. 3-4 kilometer, så sørg for at tage egnet fodtøj på.

Havn

Havn
Krydstogterne sejler ind til den sikre ankerplads i Kororareka-bugten, hvor ankeret fires ned og skibet ligger nu for svaj i rolige vande. Herfra sejles gæsterne i tenderbåde normalt ind til havnefronten i Russell. Skulle kaptajnen ombestemme sig pga. vind og vejr eller andre forhold, sejles gæsterne ind til den lille by Paihia på den modsatte side af strædet.

Begge byer byder på oplevelser, og det bedste er, at der hvert 15. minut sejler en lille færge tværs over strædet, så man kan snildt nå at besøge begge byer på en dag.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/alice-springs/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.