Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Nordøen

 • Black water rafting! New Zealand

  (Bedømt af 5 personer)
  20.10.11: Mikkel Arnvig
  Nej, ikke "white water", men "black water" rafting! Det var ikke en skrivefejl.

  Måske en af de fedeste oplevelse og mest grænseoverskridende oplevelser i forhold til en rejse som jeg har oplevet og som du også kan komme til at opleve - hvis du tør!
  I Waitomo, New Zealand, vil du som det eneste sted jeg kender til, kunne rejse ind i under et bjerg i en underjordisk hule (Ruakuri Cave).
  Se hele rejsetippet
 • Sky dive ved Lake Taupo, New Zealand

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 10 personer)
  06.06.11: Tina
  Inden jeg tog afsted til New Zealand, gav mine forældre mig et lille fint tilskud til min tur og sagde at jeg skulle bruge det på en god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Tangiroro Crossing - en uforglemmelig oplevelse!

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 9 personer)
  01.06.11: Tina
  Jeg kunne lave de første 20 rejsetips blot om New Zealand, som bare ER et at det fedeste, flotteste, mest imponerende, fascinerende og fantastiske lande i verden.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Nordøen

Whakatane, White Island - havvulkan ved New Zealands nordø
Rejsetips indsendt af:
June Madsen
Næsved
15. april 2013

Whakatane, White Island - havvulkan ved New Zealands nordø

Jeg kan varmt anbefale at besøge en af de få hav vulkaner, som man kan besøge i verden, nemlig White Island, Whakatane på Nordøen.
Turen til øen foregår med White Island Tours.
Bureauet ligger i centrum i Whakatane. Man kan bestille direkte på bureauet eller på Turistkontoret, som ligger nede ved havnen. Selvom om man bestiller turen om formiddagen, vil man først om aftenen efter kl. 20 få at vide, om man kommer af sted, da man kontrollerer, hvordan aktiviteten i vulkanen er.
Sejlturen til White Island tager 80 minutter. Det er mange fugle. Er man heldige vil man se Royal albatrosser. Vi så delfiner, desværre var vi ikke så heldig, at vi så hvaler.. Når man ankommer til White Island bliver man sejlet i land i en lille gummibåd, hvor der kan være 8 – 10 personer. Man sejler ind til en gammel anløbsbro. Her måtte man kravle op ad en hjemmelavet stige, ind ad broen, og derefter balancer over nogle store sten. Det var nok det, jeg var mest bekymret for, tænk at stå på hovedet i vandet. Set i bakspejlet var det nok mere farligt at være på øen, end at falde i vandet, men det er jo det der med at blive til grin – smil. På øen er man iført gul sikkerhedshjemmel, og man har en gasmaske med. Den måtte vi bruge enkle gange. White Island er NZ's største aktive hav-vulkan. Den er kæmpestor, 18 gange 16 km, men da det kun er selve spidsen af vulkanen, der er over vandet, og derfor set den ikke så stor ud. Den hvide røg står lige op i flere km's højde fra krateret. Rundt på øen var der masser lavasten i flere farver. Det er mange huller på vulkanen, hvor det damper, og man må ikke gå for tæt på. De kan være op til 800 grader varme. Et enkelt sted var der en stor sø, fortiden var den grøn (mellemting af lime og grøn). Vandet der var mellem 42 og 65 grader.
I gamle dage udvandt man svovl, der blev brugt til medicin, gødning og krudt. På et tidspunkt har øen været ejet af danskeren Philip Tapsell, der købte øen for 2 tønder rom. Den gik i arv til flere af hans efterkommere.
Arbejdspladsen var ikke særlig tryg og flere gange er hele arbejdssjak blevet dræbt af udbrud, senest i 1940, hvor et jordskred sendte 10 mand og alle øens bygninger i havet, alt var væk. Eneste overlevende var den ene af øens 5 katte, den endte sine dage i Whakatane som helte-katten Peter the Great.

Øen er stadig privat ejet, selv om staten har givet flere tilbud.
Øen består af tre vulkaner, men det er kun krateret fra den yngste, man kan se. Højeste punkt er Mt. Gisborne (321 meter). En halv snes jordskælv ryster hver dag øen, men vi mærkede intet hertil.
Vores guide fortalte, at der jævnligt sker ting og sager på øen, og der kan pludselig være sket ændringer fra den ene dag til den anden, som betyder, at de må lægge deres rute om på øen. Fra 1976 – 1981 var der voldsom aktivitet på øen, og i 2000 opstod der tre nye huller, der begyndte og sprutte alvorligt. Der er ikke mange fugle på øen, kun stormsvaler og suler, der trives sammen med 13 plantearter, herunder ice-plant.
Vor udflugt tog ca. 6½ time, og det var en fantastisk oplevelse, tænk at gå rundt på så råt et sted, et sted som ikke findes ret mange steder i verden. Endnu en oplevelse, som ikke kan beskrives, skal opleves. Prisen på turen er i den dyre ende, men den er alle pengene værd. Vi sejlede med en luksus lancer, specielt bygget til ture til White Island. Sikkerheden var helt i top, og selvom vi måtte skrive under på, at det var på eget ansvar at tage på turen, følte vi os ikke utrygge på noget tidspunkt.
På hjemturen fik vi serveret lunch. Det bestod af en lille grøntsags-pie, en røsti (ristet kartoffer), et rullet toastbrød med asparges, en ægge-sandwich, et stykke æble, ½ banan, kiks med ost og et lille stykke chokolade.
Jeg vil ikke anbefale, at man tager turen, hvis man har mindre børn med.
Jeg har besøgt White Island to gange, 2009 og 2012, og begge gange var det en stor oplevelse. Første gang boede vi på Top 10 Camping 5 -8 km uden for Ohope. En skøn lille by ned til stranden med udsigt til Stillehavet og White Island. Anden gang boede vi en lille lejlighed i samme by – 2 minutters gang fra den skønne strand.
Det kan varmt anbefales at blive et par dage i Ohope. En dag til udflugt til White Island. Brug så en hel dag på at vandre enten fra Ophope til Whakatane eller omvendt. Der er fornuftige busforbindelser i begge retninger.
Vandreturen går langs stranden og op over en klippe i regnskov., og tager ca. 6 timer, hvis man vandrer stille og roligt.
Det højeste punkt på klippen hedder Kohi Point Scenic Reserve. Anden gang jeg var der, skulle der være maori-bryllup i dag. Området er maori-området. De første maorier, der ankom til NZ, kom sejlende med kano og gik i land i Whakatane.
På turen er der masser af trapper med trin i forskellige højder, og folk med små ben vil kunne genkende vores nye udtryk ”stairs-crawlers”.
Vandrer man turen fra Whakatane, skal man være opmærksom på trappen, når man går op på klippen. Den er beklædt med klinker, hvor dyr, planter, måne, sol og stjerner er afbilledet. Nederst selvfølgelig fisk, krabber, lobster, pingviner, sæler, søløver, hvaler, kiwi og sluttende solen og månen i dens 4 faser. Bemærk månen vender omvendt.
Vandreturen overklippen er fantastisk smuk med udsigt til Stillehavet, farver skiftende fra lys blå, turkis, azur, mørkegrå, sand, og mange grønne farver.
New Zealand er min bedste rejseoplevelse, både turen i 2009 og 2012, bringer skønne minder frem. Hvis du har brug for nogle rejsetip, kontakt mig på min mailadresse junemadsen@stofanet.dk. FDM sørgede begge gange for flybilletter, hotelophold i Sidney, bookingen af camper i 2009 i NZ, bestilling af færgebillet fra Sydøen til Nordøen og leje af bil i 2012.
Husk, man kan ikke mellemlande i Sidney uden at tage et par overnatninger. Til september går turen igen forbi Sidney. En skøn og hyggelig by, som man kan besøge igen og igen. Selvfølgelig er det FDM i Næstved, der arrangere min rundtur i Australien.
Aftenbillede fra Ohope Beach
Aftenbillede fra Ohope Beach

Aftenbillede Ohope beach
Aftenbillede Ohope beach

Aftenbillede ved stranden.
Aftenbillede ved stranden.

Udsigt fra klippen ned på stranden
Udsigt fra klippen ned på stranden

Ohope strand. Her startes vandreturen
Ohope strand. Her startes vandreturen

Kommentarer til rejsetippet om Nordøen

Jeg ved at turen godt kan anbefales

29/04 2013 Tina Rasmussen
Jeg kan godt anbefale at man oplever sådan en tur. Jeg har hørt an gode oplevelser fra denne tur.

rejsetip

29/04 2013 Dorete Pedersen
fantastisk beskrivelse og skønne billeder

Super

28/04 2013 Charlotte
Det lyder som en fantastisk rejseoplevelse.

Flotte strandbillede

28/04 2013 Nicolaj Madsen
flotte og stemningsfyldte billeder.

Godt tip

Rigtig godt

23/04 2013 Poul Westergaard
Rigtig godt rejsetip.

Kan kun tilslutte mig - det er en fantastisk oplevelse

23/04 2013 Lene Buch
Jeg var med på omtalte tur til Whakatane - og det var en af de mest spændende rejseoplevelser, jeg nogensinde har haft.Turen kan varmt anbefales!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Nordøen

Hoteller i Nordøen
i Nordøen
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/wien/wien-oplevelser-i-flere-genrer.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.