Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
hvor du besøger Queenstown

Udflugter fra Queenstown

New Zealand tilbud

Rejser til Queenstown

Gaderne bugner af butikker, reklamer og skrigende tilbud: Jetboats, bungy jump, mountainbikes, faldskærmsudspring, rafting, paragliding, river surfing, tracking, paraflying og meget mere. Queenstown er ét stort supermarked af adventure-tilbud, og om vinteren er det New Zealands skisportssted nummer 1.

Alt i outdoor og adventure


Queenstown er action året rundt

Jetboat nær Queenstown
Queenstown er fuld af rygsækturister med masser af ungdommeligt vovemod. Men det er ligesom om, at byen kan bære det. Queenstown ligger pittoresk ved bunden af søen Wakatipu og omgivet af den knejsende bjergkæde Remarkables.

Så selvom du er midt i et inferno af aktivitetstilbud, så er her samtidig smukt og med sin egen fred. Okay, om aftenen, når alle de vilde vovehalse vender hjem fra dagens adrenalin-kick, så kommer der gang i butikken. Queenstown er et af de få steder i New Zealand, hvor de ikke praktiserer ”early nights".
 

Jetboating

Hvis du vil prøve noget vildt og sjovt, skal du næsten prøve det i Queenstown. Du kan være sikker på, at alle de nyeste vanvittige aktiviteter findes i den vilde natur omkring byen. Klassikeren i Queenstown er dog stadig jetboating på Shotover River.

Det er helt vildt, hvad båden med den store indre motor kan klare. Mens du knalder af sted mod skarpe klipper eller vender rundt på en tallerken, kan du ikke lade være med at spekulere på, om ham der skipperen nu også har styr på det her?! Men det har han. Så det er bare håret tilbage og fuld fart frem og tilbage og til siden …
Prøv Bungy Jump uden for Queenstown

Bungy Jump

Når du står ude på Kawarau Suspension Bridge ved Queenstown og kigger ned i den dybe kløft og det brusende vand, så suger det af rædsel. Tænk, hvis du skulle falde ned! Det mange af os frygter mere end noget andet, er der andre, som betaler penge for at få lov til.

Det var her på broen, at bungy jump industrien startede. Men nu er der endnu vildere tilbud end det 43 meter elastikspring ned fra Kawarau Suspension Bridge - både i nærheden af Queenstown og rundt i landet. Hvis det bare ikke kan blive vildt nok, så er tag springet "Nevis", som er 134 meter højt med 8 sekunders frit fald!
Tag en tur med Dampskibet TSS Earnslaw

Pulsen ned i Queenstown

Queenstown har også tilbud til de mere ”tilbagelænede” typer, der bruger Queenstown som udgangspunkt for trekkingture eller udflugter til Fiordland National Park. Dampskibet TSS Earnslaw tøffer hyggeligt af sted på stemningsfuld udflugt med musik og stop for enden af søen. Det får du i hvert fald ikke hjertebanken af. Gratis glæder er jo også altid rare, og i den forbindelse er en vandretur op ad bjerget Ben Lomond bag Queenstown en rigtig god investering. Der er en fabelagtig udsigt over søen, Queenstown og bjergene fra toppen.

Kør videre fra Queenstown

Bådtur i Fiordland National Park
Østpå til Christchurch
Fra Queenstown vælger du den direkte vej ad State Highway 8 og derefter State Highway 1 til Sydøens hovedstad, Christchurch. Det er en god dagstur, men der er flere sjove stop undervejs. Tæt ved Queenstown ligger Arrowtown, en guldgraverby, hvor du kan få et indtryk af livet i de gamle eventyrdage. Vil du se mere af landet, så tag State Highway 6 sydpå helt ned til den sidste lille rosin i pølseenden – den uspolerede sydlige ø, Stewart Island. Eller tag State Highway 8 mod sydøst og oplev den skotske universitetsby Dunedin med den populære albatroskoloni.
Christchurch

Nordvest til Westland
Fra Queenstown skal du igennem Haast Pass for at komme over Alperne ud til de fascinerende naturoplevelser langs den vilde vestkyst. Bjerglandskabet virker lidt goldt på den østlige side af alperne. Men når du kommer gennem passet og ud på den vestlige side af bjergkæden, kommer du ud i våd regnskov. Og du får masser af dryp med på vejen, da der falder op til syv meter regn om året. Det er ofte og meget. Det er en forholdsvis øde strækning, og du mærker hurtigt, at du er derude, hvor naturen bestemmer.
Westland

Sydvest til Fiordland National Park Der er rigtigt langt fra Queenstown ud til attraktionen Milford Sound i Fiordland National Park. Især fordi du ved, at du skal samme vej tilbage igen. Det tager tre timer fra den sidste by Te Anau og ud til Milford. Men det er en flot tur, så tag det som en oplevelse, og du får også den 1,2 km lange Homer Tunnel med. Vil du ikke køre selv findes der flere alternativer i form af arrangerede ture i busser eller fly.
Fiordland National Park

Ønsker du at leje en bil? Læs mere om billeje i Queenstown.
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.