Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Queenstown

Læs mere om rejser til Queenstown

Rejsetips af samme forfatter

 • "Over there" til jul - Montreal og New York

  (Bedømt af 7 personer)
  14.02.11: Frederik
  Jeg elsker julen herhjemme i Danmark. Levende lys, brændte mandler, gaver og glæde på de korteste dage i året. Alligevel er december en travl måned for mange, så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af afslutningen? Læs tippet her og ta' med på en tur til Canada og USA!
  Se hele rejsetippet
 • Cykloner der førte til eventyr i Australien...

  Vinderrejsetip Juni 2010
  (Bedømt af 17 personer)
  28.04.10: Frederik
  Denne rejsebeskrivelse er uden tvivl noget for globetrotteren, som ønsker at følge andre veje end dem som allerede er kørt, gået eller cyklet. Den handler om en tur tværs over det sydlige Queensland - tvunget væk fra Lonely Planets foreskrevne ruter af regntiden.
  Læs hele rejsetippet
Flaget fra agterenden af TSS Earnslaw på Lake Wakatipu
Rejsetips indsendt af:
Århus
18. nov. 2010

5 new zealandske perler

Rejsetippet her handler om de 5 perler min kæreste og jeg stødte på, da vi af og til forlod "the beaten track" i New Zealand. Kom med på en tur for trekking elskere og adrenalin-junkier!
Vandet ved Makaroa - ca. 2 meters dybde
Vandet ved Makaroa - ca. 2 meters dybde

Reminder

Jeg har læst flere gode rejsetips omhandlende NZ herinde på FDM-travel. De beskriver alle New Zealand og landets mange muligheder på en fascinerende, interessant og fyldestgørende måde. New Zealand ER interessant, og taget landets størrelse i betragtning er det utrolig rigt, når det kommer til naturskønne områder og befolkningens jagt på adrenalin-sus. Mange danskere har allerede besøgt New Zealand og mange følger i de andre turisters fodspor. Dette er bestemt ikke negativt, men rejsetippet her skal blot være en ”reminder” om, at landet også byder på mange andre oplevelser end dem som man har hørt om før. Rejsetippet her skal derfor ikke handle om alle de udflugter og oplevelser jeg havde sammen med min kæreste på New Zealand – for vi fulgte nemlig også ”the beaten track” 90 % af tiden, hvilket var fantastisk. Nej, dette rejsetip handler derimod om de sidste 10 % af tiden, hvor vi gav os tid til at prøve nye stier, hvilket ofte resulterede i gode oplevelser. Derfor er der heller ingen ”rejseplan” i det følgende, men kun beskrivelser af steder og/eller udflugter, som vi synes andre burde prøve. Inden jeg kaster mig ud i at beskrive hvad min kæreste og jeg fandt specielt spændende på New Zealand skal det nævnes, at vi opholdte os på New Zealand i 1 måned og 20 dage. Jeg vil som minimum anbefale en måned, da man hermed undgå at stresse gennem ens rejse. Nedenstående anbefalinger er faktisk kun aktiviteter på sydøen, men nordøen skal man bestemt ikke glemme med enestående byer som Waitomo og Rotorua!
Backspin af dusky dolphin
Backspin af dusky dolphin

Kaikoura – drop ”whale watching” og svøm med delfiner

De fleste som rejser rundt på sydøen kommer en tur gennem Kaikoura. En søvnig havneby omkranset af frodig natur og det mørkeblå hav. Ud for kysten ved netop Kaikoura er havet specielt frodigt, hvilket hovedsagligt skyldes mødet mellem flere forskellige havstrømme. Tilmed findes der store havdybder umiddelbart ud for kysten, hvilket giver plads til en bred fauna af havdyr.
Mange som besøger Kaikoura vælger den traditionelle ”whale watching”-tur, som jeg da også kun har hørt godt om. Dog er man af og til uheldig ikke at møde hvaler på turen, men sandsynligheden er stor.

Vi overvejede turen ud for at se hvaler, men valget faldt i stedet på svømning med vilde delfiner, som også foregår med udgangspunkt fra Kaikoura – og det blev et valg vi ikke fortrød. Havet ud for Kaikoura byder nemlig på en flok dusky dolphins med mere end 500 individer. Dusky dolphins er kendt for at være legesyge, og det var et fantastisk syn der mødte os, da vi efter 40 min sejlads nåede flokken. Delfinerne er vilde, men til trods for at de aldrig er blevet trænet tilbragte de næsten mere tid over vandoverfladen end under. De hoppede konstant og lavede backflips, skruer og backflips med skruer. Det var en vild oplevelse og en opvisning som man kun troede mulig på film. Nu var vi ikke kommet kun for at nyde synet af disse prægtige legesyge dyr, men også kommet for at svømme med dem.

Allerede før ankomsten havde vi iklædt os meget tykke våddragter, da vandet kun er 16 grader varmt – næsten hele året. Det var nu ikke noget problem at overvinde de kolde temperaturer i selskab med disse prægtige dyr, som gang på gang svømmede i cirkler om os. Delfiner svømmende kun en meter under havoverfladen med unger under buen og øjnene rettet mod dig er et øjeblik man sent vil glemme. En oplevelse som er svær at beskrive og endnu engang kun kan fascinerer. Det skal igen pointeres, at det er vilde dyr og de faktisk kun interagerer med mennesker af ren nysgerrighed. Ja, faktisk mener de passionerede forskere som ofte er guides på turene, at det ikke er os der svømmer med delfiner som får mest ud af aktiviteterne i vandet; nej, det er delfinerne! – om det så er fordi de morer sig over vores svømmefærdigheder sammenlignet med deres vides ikke. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at man næppe kan røre delfinerne uden at de svømmer væk. De er som sagt vilde og de sætter selv grænser, hvorfor man godt kan røre dem, men ikke i længere tid. Nogle delfin-arter kan være aggressive når de har unger, men ikke dusky dolphins hvorfor ture kan foregå det meste af året. Efter at have klemt sig ud af våddragten med lidt besvær, stod besætningen om bord for varm kakao og kanel-kiks. Denne aktivitet kan i den grad anbefales – især for folk der er glade for havet eller bare dyr; specielt delfiner selvfølgelig…
Legesyge sæler ved Abel Tasman National Park
Legesyge sæler ved Abel Tasman National Park

Abel Tasman – fantastisk tur på det azurblå hav

Abel Tasman er én af de mest berømte nationalparker på New Zealand, hvilket ikke er uden grund. Mange besøger parken og den skal derfor kun nævnes kort her. Vi tilbragte kun en dag i parken, men fik udnyttet tiden optimalt. Mange vælger at vandre gennem parken og til tider benytte sig af de vandtaxier, som findes på stedet. Dog kan man med fordel kombinere sin vandretur med en kajak tur på havet langs med nationalparkens kyst. Vi havde ingen erfaring med kajak, men en kyndig guide fik os hurtigt gjort til stabile kajakroere. Det blev til en fantastisk tur ud forbi nogle små øer forholdsvis tæt på kysten. Her så vi fugle, blå pingviner og legesyge sæler, som kom helt tæt på – hvilket ikke helt er muligt fra landsiden. Specielt sælerne havde ikke stiftet meget bekendtskab med mennesker og var meget, meget nysgerrige. Således blev der flere gange puffet til vores kajak og skubbet til vores hånd, hvis vi lagde den i vandoverfladen. Kombiner turen rundt i nationalparken med en tur på vandet. Det giver chancen for at opleve havdyrene helt tæt på og se nationalparken fra en anden side – det kan betale sig; specielt hvis vejret er godt og dyrene i hopla!
Wilkin River Jets ved Makaroa
Wilkin River Jets ved Makaroa

Makaroa – trekking og jetboating

Der er nok ikke mange som kender til Makaroa. Landsbyen består da heller ikke af meget andet end et hostel, men folk er venlige og der er mulighed for utallige trekkingruter i området. Specielt i foråret skulle området være helt fantastisk pga. et stort antal vildt voksende blomster. Makaroa ligger ved bredden af en flod, som giver muligheden for fiskeri i noget af det klareste vand jeg nogensinde har set. 4 meter virker som 30 cm vand, og hvis man har en båd til rådighed behøver man bestemt ikke ekkolod eller briller for at spotte fiskene! Når man har sagt ”flod” må man også sige ”jetboating”. Dette vanvittige koncept hvor man har monteret en jet-motor på en fladbundet speedbåd findes mange steder i New Zealand – også i Makaroa. Den mest berømte tur i New Zealand er nok ”Shotover Jet”, der ligger i nærheden af Queenstown. Her spændes man fast i stole og stedet er ret turistet. Vælger man derimod Makaroa som udgangspunkt får man en speedbåd med personlighed og uden seler! Det er sjovt og det er vildt! Du holder selv fast og efter en halv times sejlads er du godt mør i armene. I øvrigt tilbydes der også en kombineret trekking og jetboating tur, hvor man først går ad stier langs floden, hvorefter man bliver hentet og sejlet tilbage.
TSS Earnslaw - smukt udvendigt og nostalgisk indvendigt!
TSS Earnslaw - smukt udvendigt og nostalgisk indvendigt!

Queenstown – lad adrenalin-pumpen gå i stå

Med dette rejsetip følger der faktisk en længere historie fra Australien, hvor vi mødte en tidligere indbygger fra Queenstown. For at gøre en lang historie kort anbefalede hun os turen, som jeg nu vil beskrive. Queenstown er som regel kendt for sine mange muligheder for at få pulsen op og adrenalinet til at pumpe, men Queenstown kan også byde på andet. Fra havnen sejler således flere gange dagligt et vaske ægte dampskib ud på søen for at nå den modsatte side. Det drives endnu på kul og man føler sig nærmest som sendt tilbage til Titanic-tiden med adgang til motorrummet, hvor dampende kedler og arbejdere sorte af kul holder gang i skibet. Skibet sejler ned til enden af søen, hvor man besøger en gård. Sejladsen varer cirka en time. Rundt om søen knejser bjerge, hvor toppene mest er klædt i hvidt. Vejret er ofte regnfuldt og uforudsigeligt, hvilket præger stemningen ombord. Stemningen er gemytlig, hyggelig og nostalgisk. Med det new zealandske flag svajende ved skibets agterende skuer man ud i disen med bjergende knejsende i baggrunden alt imens man lytter til tonerne af klassisk musik. Ja, du læste rigtigt – klassisk musik! En pianist siddende ved et stort flygel underholder på turen med klassikere lige fra ”I’m singing in the rain” over Mozart til jazz. Ved ankomsten til gården mødes man med et let måltid mad og en rundvisning på gården, hvor man blandt andet overværer en opvisning med hyrdehunde. Herefter får man muligheden for at købe souvenirs inden turen går tilbage med skibet – i sandhed en tur som er værd at begive sig ud på og faktisk appellere til alle aldersgrupper. Turen er i øvrigt ikke kostbar og heller ikke overrandt, så hvis man skal have adrenalin-niveauet ned er dette helt bestemt turen!
Solopgang på Stewart Island
Solopgang på Stewart Island

Stewart Island – kom tæt på Antarktis

Sidst men ikke mindst skal Stewart Island have et par kommentere med på vejen. Stewart Island ligger syd for sydøen og er faktisk det tætteste mange mennesker nogensinde kommer på Antarktis. Stewart Island byder på ro og fantastisk natur. Der er rig mulighed for lange gåture og måske et møde med den sjældne kiwi, som der findes rigtigt mange af netop her. Er man heldig kan man tilmed se polarlys om vinteren og man kan hele året rundt finde Paua shells på strandene, hvilket er en glimrende souvenir. Man kan enten flyve eller sejle til øen. Vi valgte at flyve, idet det næsten koster det samme som at sejle. Turene udgår typisk fra Invercargill.Jeg håber, at jeg med disse tips har vækket en interesse og jeg ønsker alle som tager af sted en god rejse. Husk også at prøve river rafting nu når man er i New Zealand. New Zealand henvender sig til alle; lige fra adrenalin-junkier til det trekking-glade folk. Jeg vil til sidst specielt anbefale turen med dampskib på søen ved Queenstown samt svømmeturen med delfiner ved Kaikoura. Fantastiske oplevelser som man nok næppe finder andre steder i verden!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Queenstown

Hoteller i Queenstown
Rejser til Queenstown
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.