Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
hvor du besøger Rotorua

Udflugter til Rotorua

New Zealand tilbud

Rejser til Rotorua

Rotorua er en mærkelig turistattraktion. Når du ankommer til byen og kører gennem de snorlige gader, ser alting ganske kedeligt ud. Desuden stinker der af svovl. En lugt, der leder tankerne hen på rådne æg. Men hav tålmodighed. For når du først kommer tæt på jordens indre – sådan føles den boblende undergrund – så er Rotorua vildt fascinerende!

Boblende mudder og maori-kultur


Spabade og wellness i Rotorua

Udendørs pool ved Rotorua
Ligegyldigt hvor du befinder dig i Rotorua, så bobler det hele tiden lige under dig. Det giver nogle behagelige fordele. Mange af hotellerne har nemlig gratis spabade og altid varme swimmingpools. Vil du have en helt speciel badeoplevelse, så besøg Polynesian Spa og prøv at hoppe ned i de mange forskellige bade. Det skulle være vældig sundt, og det er i hvert fald en sjov oplevelse og godt for sjælen.


 

Flere undergrundsoplevelser

Når du nu er her, bør du tage det hele med. Du vil helt sikkert blive overvældet og fascineret af naturens kræfter. Henholdsvis 20 og 30 km sydpå fra Rotorua ligger Waimangu Valley og Wai-o-tapu. Her har du store områder, du kan trave igennem med endnu flere farver, dufte og mineraler. Det er vitterlig bare SÅ syret. Lady Knox-gejseren ligger i Wai-o-tapu, og det er 20 meter god, høj underholdning.
Traditionel Maori forsamlingshus

Maoriernes hovedområde

Rotorua er også hovedområdet for den oprindelige befolkning, maorierne. Det mærker du både via turisttilbud og ved mødet med den lokale kultur i området. Begge dele er ret så spændende og tankevækkende, for ellers er maorierne mest nogen, man snakker om på turen rundt i New Zealand.

 

Whakarewarewa

Det er svært at udtale, men heldigvis kaldes det bare ”Whaka”. Så der er ingen undskyldninger. Dette sted er et must i forbindelse med dit ophold i Rotorua. Du kan både besøge maorilandsbyen og blive vist rundt af landets oprindelige befolkning, der har boet her i mere end 200 år. De har flere gode tilbud om koncerter og maorioptræden i området, men her i Whaka får du en af de mere originale. Ved siden af landsbyen ligger et kulturcenter med samme skønne navn, Whakarewarewa.

 Centeret får statsstøtte til at arbejde for at bevare maorikulturen og dens kunsthåndværk. Det er en god oplevelse at se på fletværk og træskærerier, men du bør også tage rundturen i det termiske område med. Det er underligt pludselig at være så tæt på undergrundens kræfter og stirre ned i kogende mudder. Her springer også landets største gejser, Pohutu.

 
Der er flere får end mennesker i New Zealand

Agrodome - 7 km fra Rotorua

Det er en af de mest turistede oplevelser, du kan finde i New Zealand. Men det er altså rigtig god underholdning, hvor du sammen med læssevis af turistbusser og deres indhold af japanere, koreanere og andet fotograferende godtfolk kan opleve en forunderlig attraktion.

Tænk, at man kan skabe underholdning ud af får! Men hvis ikke landet med de over 80 millioner får kan gøre det – hvem skulle så?! Showet er topprof, fårene flotte og sutteflaskerne et hit for børnene. Og så er det altså fantastisk, at ham den rå kiwi i undertrøje sådan vupti-vipti kan klippe et skind af fåret med en lille motorsaks. Udenfor den store showhal kan du opleve hundene arbejde med de store flokke. Det er meget bedre end cirkus. Det er den ægte vare og tæt på New Zealands sjæl.

Kør videre fra Rotorua

Kør videre til fx Auckland
Nordpå til Auckland og Northland
Skal du nordpå fra Rotorua til Auckland eller de lokkende strande i Northland, så vælg State Highway 1. Du kommer gennem noget af det mest trafikerede og beboede område af New Zealand. Der er især tæt trafik, når du nærmer dig Auckland. Du kan også vælge en omvej nordpå og besøge halvøen Coromandel. Det er et flot og lidt barsk naturområde, hvor mange kunstnere holder til, og hvor guldgraverne søgte lykken i gamle dage. Det er en lang og kringlet vej hele vejen rundt om Coromandel. Men turen er en fantastisk naturoplevelse.
Auckland
Northland

Sydpå til Tongariro og Wellington
Fra Rotorua tager du State Highway 1 sydpå for at komme til naturområdet Tongariro med de fascinerende vulkaner. På vejen passerer du Lake Taupo, et yndet feriested for bl.a. lystfiskere, og der er ofte mange biler på vejene i weekenden. Hovedstaden Wellington og færgen til Sydøen ligger for enden af State Highway 1, som går gennem et traditionelt new zealandsk landskab.
Tongariro National Park
Wellington

Mod øst til Napier
Den østlige del af Nordøen er præget af landbrug med frugt og vin. Fra Rotorua kører du gennem store markområder ud til Art Deco-byen Napier og Stillehavet. Det er her, dagen starter. For datolinien ligger lige ud for kysten.
Napier
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/western-australia/billeje/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.