Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydøen

 • Doubtful Sound

  (Bedømt af 8 personer)
  14.11.13: Anna-Lise Andersen
  Vælg Doubtful sound hvis du har 2 dage, du får en oplevelse for livet. Guiden på båden er fantastisk til at spotte delfiner der følger båden samt søløve kolonier og du padler i kajak helt tæt på vandfaldene.
  Se hele rejsetippet
 • Søløver ved Surat Bay på New Zealand

  (Bedømt af 6 personer)
  25.10.11: mogens bang
  Catlins besøget blev afsluttet med et absolut højdepunkt og ‘must’, nemlig søløverne på stranden ved Surat Bay.
  Se hele rejsetippet
 • New zealand - På den anden side.... af jorden - Okarito

  (Bedømt af 2 personer)
  29.07.11: Torkild Sørensen
  Besøg en strand med udsigt og muligheder i landet med flere millioner får og færre millioner folk. Landet ligger på den anden side af jorden og hedder New Zealand og byen hedder Okarito og er placeret på sydøens vestkyst.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sydøen

Med helikopter til New Zealands gletchere
Rejsetips indsendt af:
Morten Thomsen
Solrød Strand
31. juli 2011

Med helikopter til New Zealands gletchere

Hvis man planlægger at besøge den kønne vestkyst på den new zealandske sydø, bør man ikke gå glip af de fantastiske gletchere ”Fox” og ”Franz Josef”, der slynger sig 13 km ned fra bjergene mod havet.
Det kan varmt anbefales at tage en helikoptertur henover gletcherne, hvor man får en utrolig flot udsigt til ismasserne. Vi – en familie med to drenge på 12 år - valgte en 20 minutters tur med en landing på toppen af Fox Gletcher, New Zealands største.
Udsigt fra bagsædet
Udsigt fra bagsædet

Flot flyvetur

Allerede da vi stod klar ved afgangsstedet og mærkede trykbølgerne fra helikopterens rotorer, indtraf det første adrenalin-kick. Der var ikke andre passagerer end os, så drengene fik til deres store glæde lov til at sidde forrest ved siden af piloten. Vi havde vejrguderne med os og kunne derfor nyde udsigten til den hvide is og de stejle bjerge fra en skyfri himmel, hele vejen op til gletcherens top.

Vi landede i et fantastisk islandskab på et plateau i bjergkæden, der også huser Mount Cook, New Zealands højeste bjerg. Piloten gav os 5 minutter til at nyde landskabet, inden turen gik tilbage til landsbyen Fox for foden af gletcheren. På vej ned foretog piloten nogle skarpe vendinger, til stor glæde for drengene, der syntes, at ”det var meget bedre end at være i Tivoli”.
Landing på gletcheren
Landing på gletcheren

Alle pengene værd

Prisen kan også snildt måle sig med en tur i Tivoli. For en 20-25 minutters tur skal man regne med omkring 200 new zealandske dollars pr. næse (dvs. ca. 900 kr. med den nuværende kurs.). Men så får man også en oplevelse af de helt store. Vi var i hvert fald enige om, at dette var højdepunktet blandt i øvrigt mange andre spændende oplevelser på vores tre ugers rundrejse i New Zealand forrige år.

Det er en god idé, at booke helikopterturen nogle dage i forvejen. Husk at tjekke vejrudsigten forinden, da en god sigtbarhed er afgørende for oplevelsen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydøen

Hoteller i Sydøen
i Sydøen
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.