Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydøen

 • Doubtful Sound

  (Bedømt af 8 personer)
  14.11.13: Anna-Lise Andersen
  Vælg Doubtful sound hvis du har 2 dage, du får en oplevelse for livet. Guiden på båden er fantastisk til at spotte delfiner der følger båden samt søløve kolonier og du padler i kajak helt tæt på vandfaldene.
  Se hele rejsetippet
 • Søløver ved Surat Bay på New Zealand

  (Bedømt af 6 personer)
  25.10.11: mogens bang
  Catlins besøget blev afsluttet med et absolut højdepunkt og ‘must’, nemlig søløverne på stranden ved Surat Bay.
  Se hele rejsetippet
 • Med helikopter til New Zealands gletchere

  (Bedømt af 9 personer)
  31.07.11: Morten Thomsen
  Hvis man planlægger at besøge den kønne vestkyst på den new zealandske sydø, bør man ikke gå glip af de fantastiske gletchere ”Fox” og ”Franz Josef”, der slynger sig 13 km ned fra bjergene mod havet.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sydøen

New Zealand
Rejsetips indsendt af:
Anders Lund
Herning
9. okt. 2008

New Zealand

Min kæreste og jeg kørte rundt på New Zealand i februar måned. Primært havde vi valgt at bruge tiden på Sydøen, efter anbefalinger fra andre der tidligere har besøgt New Zealand.

Abel Tasman

Efter at være sejlet fra Nordøen til Sydøen gjorde vi holdt i Nelson. Herfra havde vi booket en guidet tur i Natonalparken Abel Tasman. Denne tur står stadig for mig, som noget af det mest uforglemmelige på rejsen. Et kæmpe område, med subtropiske skove og betagende kæmpestrande, hvor man som oftest var helt alene. Man kan vælge at tage derind alene og campere, eller man kan som os tage på en guidet tur med overnatning i hytter. En del af turen kan tages med havkajak, hvor man kan opleve søløver, sæler og stingrays på helt tæt hold.

Det er desuden muligt at tage med en Aqua Taxi til forskellige drop offs, og gå tilbage gennem det smukke landskab. For en guidet tur kan vi anbefale Wilsons. en af de ældste guide selskaber i nationalparken.

Akaroa

De fleste ligger vejen forbi Christchurch, som er en "lille" storby med masser af muligheder. Man bør dog unde sig selv at ofre et par timers kørsel på at komme til Akaroa halvøen. Denne lille havneby med franske aner, emmer af stemning og sjæl. Små kunsthåndværker butikker ligger tilbagetrukket i små hyggelige gader. Ned mod vandet ligger der fortovsrestauranter, hvor man kan nyde et godt måltid med udsigt til de mange både, der ligger og vipper i solen.
Her er også mulighed for at svømme med en af verdens mest sjældne delfin arter, nemlig Hectors dolphin. Da vi var i vandet var der en 5-6 stykker rundt om os, men man kan være heldig og opleve så stort antal som op mod 30 stykker af gangen.

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sydøen

Hoteller i Sydøen
i Sydøen
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/prag/sejltur-i-prag.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.