Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-sev rundrejser
hvor du besøger Wellington

Udflugter fra Wellington

New Zealand tilbud

Rejser til Wellington

Med sine stejle gader minder Wellington lidt om San Francisco. Byen har fået et tiltrængt løft, og Wellington er i dag en fantastisk by at gå rundt i. Der er caféer allevegne, og i havneområdet omkring Queens Wharf er pakhuse omdannet til alle tænkelige aktivitetstilbud. Tæt på centrum er der lavet en palmeomkranset strandpromenade, og nationalmuseet Te Papa er blevet et topklasse interaktivt museum. Selvom det altid blæser, er Wellington i dag et af rejsens højdepunkter og ikke som tidligere blot et nødvendigt stop på vej til Sydøen.

New Zealands San Francisco


Bylivet i Wellington

Stemning i Wellington
Lige meget hvornår du besøger Wellington, er der gang i en eller anden festival. Et område spærres af, og så er der gang i gader og butikker til langt ud på natten, mens byen summer af en glad og afslappet stemning. Området omkring Queens Wharf med restaurerede pakhuse er et eldorado af tilbud. Her er skøjtebane, klatrevæg og et hus fyldt med kajakker. Wellington har også teater, ballet, symfoniorkester og opera.

 

Nationalmuseet Te Papa

Hvis du føler dig lidt usikker i dette jordskælvsområde, så er det ganske betryggende at starte i museets kælder. Her kan du se, hvordan man har sikret denne bygning - som alle de andre i Wellington - mod jordskælv. Oppe i museet kan du med masser af moderne virkemidler udbygge din viden om både New Zealands dyr, mennesker og historie. Nationalmuseet i Wellington er et godt sted for børn, og når de er blevet trætte i hovedet, kan I gå ud i parken og slappe af. Te Papa bydder på masser af aktiviteter til en familiedag.
Bikube-parlamentet i Wellington

Bikube-parlamentet

Wellington er New Zealands hovedstad, og regeringskontorerne i bikube-bygningen, The Beehive, er byens vartegn. Det er en anderledes ånderig New Zealand-oplevelse at gå rundt i den gamle regeringsbygning eller få en guidet rundtur i Parlamentet. Det hele er sat flot i stand, og der er blandt andet masser af kunst på væggene. Et besøg er hyggeligt uden at være sensationelt.

 

Kabelsporvogn til Botanisk Have

Det er en både flot og sjov tur med Wellingtons gamle kabelsporvogn op til den botaniske have. Den bør du have med. Den botaniske have er et dejligt åndehul, men man kører derop på grund af sporvognsturen. Kommer du om sommeren fra november til maj, vil du sikkert få en super oplevelse, når den store rosenhave blomstrer.

Billeje i Wellington

Vi giver dig den bedst mulige billeje i Wellington. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på dette link: Lej en bil i Wellington

Kør videre fra Wellington

Rotorua største seværdighed
Sydøen med Marlborough
Sounds Sejlturen til Sydøen er flot, men desværre blæser det tit, og det er også ret dyrt at få bilen med. Hvis du lejer bil, så er det smart ikke at tage den med – du kan gratis få en ny på den anden side. Der er flere daglige afgange. Bestil billetter i god tid pga. pladsreservering og rabatordninger. Turen med standardfærgen tager ca. tre timer - den sidste time er en flot tur gennem Queen Charlotte Sound. Her ser du ind på kysten, hvor du kan vandre, hvis du bliver lidt i Picton.
Marlborough Sounds

Nordvest til Napier
Wellington ligger i et jordskælvsområde, men kører du mod nordvest ad State Highway 2, kommer du op til Napier, hvor det gik helt galt engang. Byen blev på 2½ minut i 1931 lagt i ruiner af et skælv, der målte 7,9 på Richter-skalaen. I dag er Napier en flot og helt speciel Art Deco-by. På vejen kører du gennem de områder af New Zealand, hvor de første indvandrere fra Skandinavien bosatte sig. Dannevirke er et sjovt stop for alle danskere, selvom der ikke er andet end en mølle og nogle gadeskilte at se på. Faktisk har den norsk-inspirerede by, Norsewood, lidt mere at byde på.
Napier

Nordpå til Tongariro og Rotorua
Glæd dig til et fascinerende syn, når du kører nordpå fra Wellington ad State Highway 1 mod Tongariro. Pludselig kommer vulkanen Mount Ruapehus kegle frem i horisonten. Du kan også vælge State Highway 3 og kigge på en anden spektakulær vulkan, Mount Taranaki. Den sydlige del af Nordøen er præget af landbrugsland og fåremarker. Der er noget ved de bløde grønne bakker, der er så godt for øjet. Du kan vælge flere forskellige ruter til Rotorua, og selvom byen lugter grimt af svovl (rådden æg), så er oplevelsen absolut et must.
Rotorua
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.