Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
hvor du besøger Westland

New Zealand tilbud

Rejser til Westland

Havet er vildt og voldsomt. De sydlige Alper knejser tæt på kystlinjien. De store gletsjere stikker deres lange istunger ned gennem den tætte regnskov, og sælerne elsker at sole sig på klipperne. Westland er en 500 km lang perlerække af naturoplevelser. Det regnfulde område havde sin glanstid, da guldgraverne fandt formuer i jorden, men selvom Westland i dag mest er et must for turister, får du hurtigt fornemmelsen af at være alene i verden. Kystruten State Highway 6 er New Zealands svar på Highway 1 langs USA’s vestkyst.

Gletsjere i regnskoven

Fox gletsjer set fra en helikopter

Fox og Franz Josef gletsjerne

Du skal trave gennem et ekstremt frodigt landskab for at komme hen til Fox og Franz Josef gletsjerne i Westland. Gletsjerisen ser lidt underlig snavset ud, men giv dig tid til at få det fantastiske naturfænomen ind under huden. Ismasserne, som kommer skridende ned gennem regnskoven, er enorme. Der er masser af gode måder at komme tæt på Fox og Franz Josef gletsjerne.

Du kan tage ture med guider, helikopter, fly eller firehjulstrækkere. Har du gemt lidt penge til denne helt specielle rejseoplevelse, så prøv at flyve op og lande på toppen af gletsjerne og oplev taget af De sydlige Alper.
Pancake Rocks

Pandekager ved Pancake Rocks

Pancake Rocks ligner vitterlig kæmpe stabler af pandekager, der er smidt ud på pynten af den udsatte kyst i Westland. Og bølgerne ser ud til at elske sandstensklipperne. De kommer buldrende ind, og der er drøn på lydeffekterne i de fascinerende blowholes.

Pancake Rocks er et rigtig godt stop, som er meget tilgængeligt med gode stier. Det eneste problem er, at du får en uimodståelig lyst til pandekager. Og det kan der heldigvis rådes bod på. Der ligger nemlig en super lækker café med nybagte pandekager lige over for parkeringspladsen. Ummm…
Tag en tur med damplokomotivet

Shanty Town

Hvis du har børn i bilen, der godt kan blive utålmodige af den lange og lidt snirklede Vestland-kyst, så besøg den gamle wild west by, Shanty Town. Her kan hele familien opleve stemningen fra gamle dage. Guldgraveriet er en stor del af områdets historie.

I slutningen af 1800-tallet, var der vildt gang i den. Der skulle stadig være noget guld tilbage, og du kan få lov at vaske efter det. Eller du kan tage en lille hyggelig togtur med et gammelt damplokomotiv. Shanty Town ligger tæt på en af de eneste større vestkystbyer, Greymouth. Byen er bl.a. kendt for sine smukke smykker.

Kør videre fra Westland

Vandring i Abel Tasman National PArk
Nordøst til Abel Tasman National Park
Inden du forlader Westland, bør du tage den dejlige vandretur langs med kysten syd for byen Westport og se den store sælkoloni ved Cape Foulwind. Fra Westport svinger vejen væk fra kysten, og du kører gennem den sceniske kløft Buller Gorge. Der er et flot stop ved den store hængebro, og du kan tage en afstikker til Nelson Lakes. Nationalparken er et uberørt naturområde omkring to store søer. Du slipper desværre ikke for sandfluerne, så det er dejligt at nå frem til de smukke strande ved Abel Tasman National Park.
Abel Tasman National Park

Syd på til Queenstown og Fiordland National Park
Du skal gennem Haast Past for at passere De sydlige Alper og komme om til det mere tørre område på østsiden af bjergene. Du kan vælge den mindre vej fra Wanaka til Queenstown, eller du kan tage den mere behagelige State Highway 6 via Cromwell. Lige før Queenstown by kan du vælge at tage et stop. Enten med et vildt bungy jump – eller ved den mere familie-fredelige gamle guldgraverby Arrowtown.
Queenstown
Fiordland National Park

Østpå til Christchurch
Du kan vælge to forskellige pas over Alperne til hovedbyen Christchurch. Det sydligste pas og mest brugte er Arthur’s Pass lige syd for Greymouth. Længere mod nord finder du Lewis Pass, hvor du ender noget nord for Christchurch. Før du kommer ud til State Highway 1, kommer du gennem Hamner Springs, der er et lille turiststed, der tilbyder masser af forskellige former for bade i det termiske område.
Christchurch
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.