Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rabat hos Stena Line

Rejser til Norge

Det er ikke uden grund, at Norge har været kåret til verdens bedste rejsemål af National Geopraphic Traveller. Uanset hvorhen du rejser, vil Norge byde dig på overdådige fjeld- og fjordpanoramaer, som tiltrækker naturelskende fra hele verden. Læs også om cruise med Hurtigruten.

Ferie mellem smukke fjelde og fjorde

Vælg feriested på kort eller fra listen
Rejser du til Norge på krydstogt med Hurtigruten kan du dase på soldækket og lade øjnene glide hen over havet, fuglene, de store vidder og forvitrede fjelde.
Læs mere om Hurtigruten

Vil du til Bergen og slentre omkring på Bryggen med de gamle købmandsgårde, til Tromsø og selv udforske fiske-bestanden i de glitrende elve eller til Oslo og besøge Bygdøys fredede stavkirke og skibsmuseerne?
Læs mere om mulighederne i Norge her, bliv inspireret og bestil din rejse.
 

Oslo - for enden af Oslofjorden og lidt til højre

Storbyen Oslo ligger for enden af Oslofjorden og har fjelde og vildmark i baghaven. Rejser du til Oslo, vil du tydeligt opleve kontrasterne mellem storby og vildmark og mellem nyt og gammelt. I bunden af fjorden ligger Rådhuset.

På den ene side af Oslofjorden dominerer middelalderborgen Akershus Slot og Fæstning og på den anden side er det nye kvarter, Aker Brygge, skudt op med stort shopping- og underholdningscenter i glas og stål. Midt i byen ligger den populære gågade Karl Johan med forretninger, spisesteder og gadehandel. I en halvkreds om Domkirken finder du Basarhallerne med de fine specialbutikker. Karl Johan ender ved Kongeslottet, så en tur på Karl Johan kaldes i folkemunde, ’vi skal til te hos kongen’. Læs mere om Oslo
Bryggens karakteristiske farverige facader

Bryggen er Bergens hjerte

Rejser du til Bergen, er det næsten som at rejse tilbage i tiden. I hvert fald har tiden stået stille i byens smalle gyder og blandt de karakteristiske trægavlhuse på Bryggen, som er med på UNESCO’s kulturarvsliste. Byen, der tidligere var hansestad og Norges hovedstad, ligger uendelig smukt klemt inde mellem 7 fjelde og skærgården. Også i dag er Bergen en stor international handelsby, som især lever højt på skibshandel, og på Fisketorget kan du se og købe de friske laks og rejer, som Norge er så kendt for, samt blomster, frugt og grøntsager.

Nær Bryggen finder du også Bergenhus Fæstning – et af Norges store arkitekturværker fra middelalderen. Håkonshallen som blev indviet i 1261 bliver brugt den dag i dag
Læs mere om Bergen

Sydnorge

Idyl i Sydnorge

Hvide småbyer og skøn natur

Rejser du fra Oslo til Kristiansand via Sydnorges kyststrækning (Sørlandet), bør du tage nogle afstikkere helt ud til kysten. Der ligger glinsende hvide småbyer med velholdte patriciavillaer, der er et postkort værdigt. Risør er måske en af de smukkeste, hvor havnen er omdrejningspunkt med flere gode spisesteder og et herligt leben.

Kører du via Setesdalen til Kristiansand er Setedalsbanen et must. Den gamle togbane oser af nostalgi, og selvfølgelig skal du have en tur. De gamle togvogne brillerer med smukke detaljer og kæmper om opmærksomheden fra det fortryllende landskab, der langsomt glider forbi. Der er i det hele taget masser af seværdigheder og en fantastisk natur i det sydlige Norge. 

Forslag til populære aktiviteter

 • Setedal Mineral Park ved Flåt og Gruver. Her fascinerer og hypnotiserer de flotte farverige mineraler og krystaller i alle regnbuens farver.
 • Gå på mineraljagt i Evje sammen med børnene.
 • Skal adrenalinet i kog, så prøv et elastikspring fra broen Vemok-juvet i Rjukan
 • Norsk Industriarbejdermuseum fortæller bl.a. historien om tungvandsfabrikken, der blev saboteret under 2. verdenskrig.
 • Gaustattoppen – et yndet mål for vandrere med sine imponerende 1.833 meter. Du kan vandre hele vejen eller ”snyde” og tage Gaustabanen.
 • På tur gennem Telemarkens kanalsystem i en af de gammel båd eller ved egen kraft i kano og kajak. Der er også smukke cykelruter langs kanalerne.
Prestolen

Stavanger og omegn

Der er en ivrig stemning i Stavanger, hvor der bygges og olieeventyret har sat sit præg på byen. Norsk Oliemuseum fortæller alt om olieudvinding og de mange forhindringer man har fundet en løsning på. Selve museet ligger i en meget særpræget bygning – døm selv når du besøger museet. Stavanger er også kendt for sin madkultur og det ses tydeligt med de mange fiske- og skaldyrsrestauranter. Den gamle bydel er som at træde 100 år tilbage i tiden, med de hvidmalede huse og brostensbelagte gader.

Stavanger er et godt udgangspunkt, til de mange fjorde med en fabelagtig natur. Lysefjorden med de stejle klippevægge og vandreture til udsigtspunkterne Prestolen og Kjeragbolten. Der er nervepirrende hårnålesving, som motorcykellisterne prøver kræfter med. Lidt mod syd ligger et af Norges landbrugsområde, hvor Jærmuseet fortæller om området og er et hit for børn i alle aldre med de mange aktiviteter.

Midtnorge

Udsigt over bjergene i Midtnorge

Naturen brillierer og troldene lever

Kør nordpå fra Oslo via E6 og du kommer hurtigt ind i hjertet af Norge. Naturen er i højsædet med fjelde, fosser, søer, dale, utallige tinder der rager mere end 2.000 meter i vejret og et fantastisk farvespil. Et sandt paradis for naturelskere. Vandrere valfarter da også til nationalparkerne, hvor Jotunheimen måske er den bedst kendte. Det er også her troldene lever i bedste velgående… Naturen er i det hele taget omdrejningspunkt for de fleste seværdigheder.
Eksempler på seværdigheder til dig og din familie

Eksempler på seværdigheder til dig og din familie

 • Hjuldamper - hop på verdens ældste hjuldamper og 100 år tilbage i tiden. Den sejler til Lillehammer der er indgangen til Gudbrandsdalen.
 • Frilandsmuseet Maihaugen - huse og bymiljø fra middelalderen til nu.
 • OL-byen Lillehammer
 • Hunderfossen - eventyrland for hele familien
 • Vegmuseum
 • Fjellsprengningsmuseum - lang tunnel og historie fra 1700 tallet
 • Lilleputhammer 1:4 skala af huse og gader af Storgata fra 30'erne,
 • Barnas Gård - en rigtig gammeldags bondegård
 • Rafting på Sjoa
 • Norsk Fjellmuseum - hvordan mennesket har brugt fjeldets ressourcer,
 • Nationalparker - Jotunheimen er et enormt fjeldområde, hvor et omfattende stisystem lokker vandrere til, og cykelister kæmper sig frem på vejene gennem natur og kraftige stigninger. Der er også Rondane nationalpark og Hardangervidda nationalpark der ligger på et plateau og godt udsyn i alle retninger.

Nordnorge

Nordnorge

På øhop med udsigt til Norskehavet

Nordnorge er meget mere end Nordkapp. Du kan kører via E10 og øhoppe via de mange imponerende broer og tunneler. Her vil du opleve dramatiske landskaber med små fiskerbygder, fjeldtoppe, det brusende Norskehavet og en vild betagende skønhed. Lejer du et feriehus, har du et rigtig godt udgangspunkt til at udforske området.

Vestnorge

Vøringsfossen

Fjordlandet i Norge

Et konstant naturshow 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Vestnorges naturens skønhed, råhed og evigt skiftende nuancer både fascinerer og hypnotiserer en. Fjordarmene strækker langt ind i landet. Et sindrigt tunnel- og brosystem, der vidner om ingeniørbedrifter i verdensklasse, gør det muligt at køre gennem fjordlandet.

Vestnorges nøgleord er fjorde, bræer, fosser, udsigtspunkter, hårnålesving, familieparker, stavkirker og nationalspisen brunost. Er din tid begrænset, kan du tage en udflugt på en dag eller to fra Bergen, hvor du får serveret brudstykker af det bedste.

Nogle af Vestnorges ”must see” seværdigheder

 • Geirangerfjorden - fra Udsigtspunkter er der en mageløs udsigt til et malerisk og dramatisk landskab. En udsigt der på bedste vis præsenterer Norges unikke natur, som de selv sidestiller med New Zealands.
 • Sognefjorden - måske verdens smukkeste.
 • Flåmsbanen - 20 km togtur i verdensklasse. Tag togturen op og nyd naturen ned til bens eller på cykel.
 • Veje som hvert år udfordres af bilister, motorcykelister og cykelister. Trollstigen og Ørnevejen er gode eksempler med frygtindgydende hårnålesving og stejle stigninger.
 • Familieparken Mikkelparken – vandrutsjebaner, klatring, legeplads for de allermindste, vandcykler, små elbiler og meget mere.
 • Stavkirker - trækirker fra 1200-tallet der er blevet et varetegn for Norge.
 • Bræer/gletsjere - spektakulære naturfænomener, hvor Jostedalsbreen er den suverænt største.
 • Vøring- og Valurfossen - buldrende vandmasser. To af Norges voldsomste fosser.
 • Hardangervidda Naturcenter – et oplevelsescenter af format for store og små, hvor du lærer om områdets natur og kultur.

Verdens smukkeste krydstogt og Nordkapp

Verdens smukkeste krydstogt og Nordkapp
Rejser du på krydstogt med Hurtigruten i Norge kan du fra en god stol på dækket nyde de uendeligt lange sommernætter og naturen, der langsomt glider forbi. Landskabet er storslået og lyset er magisk. Øjnene skuer ud over det vældige hav, mængder af fugle og havdyr, holme og skær, fjelde og fjorde. Rejsen er en magelig vekslen mellem det afslappende cruise-liv om bord, og når skibet lægger til kaj det mere pulserende turist-liv. 

Du kan selv besøge museer og seværdigheder og gå ture i de hyggelige gader. Du kan også købe en eller flere udflugter som: Morgenstemning på Nordkapp, besøg i en samisk hytte, midnatskoncert i Tromsø kirke eller sightseeing i Trondheim. Udflugterne bliver hurtigt udsolgt, så det er en rigtig god idé, at bestille udflugterne samtidig med krydstogtet. 

Alle Hurtigrutens skibe har naturligvis flotte, store og komfortable saloner, soldæk og eget særpræg og charme. Der findes ind- og udvendige kahytter i mange forskellige kategorier og alle kahytter er udstyret med eget badeværelse. Inkluderet i rejsen er overdådige buffeter, som du kan glæde dig til 3 gange om dagen.
Læs mere krydstogt med Hurtigruten i Norge

Billeje i Norge

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje i Norge. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Norge
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/oestkysten/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.