Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Bergen

Bergen er porten til hele det enestående norske Fjordland. Det er også i Bergen, at den legendariske Hurtigrute mod Nordkapp starter fra. Beliggenheden er unik mellem syv fjelde og kan tage pusten fra enhver. Rejser du til Norges tidligere hovedstad, Bergen, bør du straks hoppe på Fløibanen, der tager dig til toppen af fjeldet. Herfra får du en pragtfuld udsigt og et godt indtryk af Bergen, fjeldene der omgiver byen og skærgården.

Bergen – porten til Norges spektakulære fjorde

Bergen har flere seværdigheder at vælge mellem

Aftenstemning i Bergen
Selvom Bergen ikke er større, end du kan nå det hele til fods, er der utallige seværdigheder at vælge mellem. Der er fx de karakteristiske trægavlhuse på Bryggen, der er blevet Bergens varemærke. Tæt på Bryggen finder du også Bergenhus Fæstning – et af Norges største arkitekturværker fra middelalderen. Du må heller ikke snyde dig selv for en slentretur i Nordens – et idyllisk område med gamle smukke træhuse og smalle brostensbelagte gader. Her finder du også kulturhuset, USF Verftet, med et kolossalt udbud af udstillinger, forestillinger, koncerter og danseaftener.

Rejser du med børn til Bergen, er Akvariet et sted, som børnene vil elske. Forretninger og spisesteder skal du ikke lede langt efter. De er spredt ud over Bergen med noget for enhver smag og pengepung. Den smukke men barske natur omkring Bergen, kan du udforske på en af de mange ture, der arrangeres fra byen. Nogle er en dagsudflugt med en kombination af bus, tog og færge.
Bryggen med de farverige facader

Bryggen – hyggelig, farverig og forførende

Bryggen er efterhånden blevet Bergens varemærke med den lange række farverige træfacader ud mod havnefronten. Når du vandrer gennem de trange passager, der skærer sig gennem Bryggen, kommer du på en tidsrejse gennem århundredes historie.

I dag huser Bryggen en bred vifte af restauranter, butikker, souvenirboder og gallerier, der skaber en livlig trafik af både lokale og turister. Hvis du vil have et indblik i områdets historie, kan du besøge Bryggens Museum, når du rejser til Bergen.

 

Bergenhus Fæstningen

Fæstningsanlægget stammer helt tilbage fra 1100-tallet, men der er kommet tilbygninger til gennem de næste mange århundrede. I dag står det som Norges mest storslåede middelaldermonument. I dag kan du opleve opera og andre koncerter i Håkonshallen. Du kan også mærke historiens vingesus ved bare at drysse rundt i området, når du rejser til Bergen.
Nordens kvarter i Bergen

Fisketorget - Bergens udendørsmarked

Midt i Bergen, lige ud mod Vågen, ligger det spraglede udendørsmarked. Her kan du købe frisklandet fisk, friskkogte rejer, grøntsager, frugt, blomster og selvfølgelig souvenirs. Her er også en lille bager, som du sikkert bliver fristet af, når duften af de friskbagte skillingboller rammer dig.

 

Nordens – lille kvarter med atmosfære

Det er som om tiden bliver skruet tilbage, når du går rundt i de smalle gader i det fantastisk hyggelige Nordens kvarter i Bergen. De flot renoverede små træhuse minder mest af alt om store dukkehuse, der måske fortæller lidt om de trange kår, som det tidligere arbejderkvarter bød på. I dag er området et af de mest attraktive i Bergen med boligpriser, der de seneste år er eksploderet. Nordens er et must, når du rejser til Bergen.
Tag Fløibanen og se Bergen fra oven

USF Verftet – et kunstmiljø der sprudler af energi

Rejser du til Bergen for at opleve kunst, er USF Verftet et absolut must. Det kan virke som hele Norges kunstnerudbud og miljø er samlet ét sted. Udstillingerne med malerier, fotos eller anden kunst skifter konstant. Det samme gælder koncerter med alle genrer inden for musik og dans. Området er ganske enkelt som én stor krudttønde fyldt med energi. Kafé Kippers er mødestedet for husets kunstnere og gæster. Det er også et af de steder i Bergen, hvor du nyde en af de bedste udsigter og solnedgange over en caffé latte eller en god middag.
 

Fløibanen – se det hele lidt fra oven

Der er en god grund til at de fleste, der rejser til Bergen, tager med Fløibanen til udsigtsplatformene 320 meter oppe. Den berømte kabelbane er et sandt trækplaster, specielt om sommeren, men den kører regelmæssigt, så ventetiden er aldrig lang. Fra toppen har du en imponerende panoramaudsigt over Bergen og den storslåede natur.

Der er både korte og lange vandreture i fjeldet. Du kan faktisk vandre hele turen til Ulrikens toppen i 642 meter og tage Ulriksbanen ned i sommermånederne. Det er en lang tur, så husk vand. Du kan selvfølgelig også bare slappe af i Fløyens Folkerestaurant, mens du nyder udsigten over en god frokost.
De norske fjorde

De norske fjorde

Naturen, der omgiver Bergen, er et stort kapitel for sig. Hvis du vil have en lille forsmag på alle herlighederne, skal du prøve en rundtur, der kan spænde lige fra 1-3 dage. Turene er ofte en kombination med bus, tog og færge. Du oplever her en rejse gennem en eventyrlig natur fra lavlandet til de høje fjelde.

Højdepunktet for de fleste er en tur ned ad Sognefjorden og med Flåmsbanen, der byder på en dramatisk togtur med udsigt over de stejle fjelde, som du sent vil glemme. Vil du have den ultimative oplevelse, så skal du en tur med Hurtigruten.
Læs mere om cruise med Hurtigruten

Billeje i Bergen

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Berlin. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Bergen
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/florida/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.