Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Bergen

Syv bjerge og flere fjorde omgiver Norges næststørste by, og på grund af havnen har bergenserne helt naturligt altid været tæt forbundet med havet. I det 12. og 13. århundrede var Bergen en vigtig fiskeri- og handelshavn og tilmed Norges hovedstad. Bergen er en charmerende, historisk by med det maleriske Bryggen, et område bestående af hyggelige træhuse, som afspejler byens udseende i middelalderen. Bryggen blev genopbygget i 1702 efter en brand, og både bygningerne og det lokale fiskemarked er et populært udflugtsmål for såvel lokale som for turister.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Historiske Bergen

Hovedstaden blev flyttet fra Bergen til Oslo, og da hansestæderne senere afviste at handle med nordmændene, startede de deres egen eksport af især torsk. Det var en eftertragtet vare og blev især solgt til de katolske lande i Europa, hvor man spiste fisk hver fredag.

Gennem årene blev Bergen hærget af flere brande. Som sagt brændte den ned i 1702 og igen i 1916. I løbet af de fem års tyske besættelse under 2. Verdenskrig, blev dele af det gamle Bergen stærkt beskadiget.

Heldigvis for nutidens besøgende, har Bergen formået at blive genopbygget til at være vestkystens perle.
Norges største komponist

Norges største komponist

Villaen Troldhaugen var hjemsted for Edvard og Nina Grieg. Villaen blev opført omkring 1885, og parret Grieg boede her i de sidste 22 somre af Edvards liv og har siden 1928, hvor området blev åbnet som museum, været et yndet udflugtsmål for Grieg-elskere fra hele verden.

Troldhaugen består af villaen, Komponisthytten og parrets gravsted, en moderne museumsbygning og koncertsalen Troldsalen. Arkitekten bag villaen var Edvard Griegs fætter, Schak Bull. Nina og Edvard Grieg stod for indretningen og for at give hjemmet et charmerende og personligt fingeraftryk.

Stueetagen er åben for offentligheden og består af et mindeværelse fyldt med udstillingsgenstande, kunst og fotografier fra vigtige begivenheder i Griegs liv, parrets oprindelige spisestue, en glasveranda og en lounge, hvor man kan se Griegs eget Steinwayflygel fra 1892. Klaveret er i lige så god stand i dag som for mere end hundrede år siden, og det bruges regelmæssigt til koncerter.

I de senere år har det også været anvendt i indspilninger af Griegs værker. Grieg var dog ikke tilfreds med arbejdsroen i villaen, hvor hyppige besøgende og larm fra køkkenet afbrød den ellers totale tavshed, han ønskede at omgive sig med, når han arbejdede. I 1891 byggede han derfor Komponisthytten.

Her kunne han være helt alene med sine ideer, og den smukke udsigt over Nordåsvannet gav ham inspiration til nogle af hans mest berømte lyriske stykker.

Havn

Havn
Krydstogtmolen ligger i gåafstand fra Bryggen og Bergens centrum.

Klima

Bergen, Norges næststørste by, er også landets varmeste, men I skal ikke forvente at det er varmt året rundt. Ikke desto mindre kan sommertemperaturen komme op på ca. 20 grader.

Om vinteren er her normalt omkring frysepunktet. For mange danskere er ordet Bergen lig med regn. Den sande historie om den bergensiske regn er, at Golfstrømmen, der holder byen relativt varm, også bringer en urimelig mængde nedbør med sig.

I løbet af året falder der i gennemsnit ca. 2.200 mm regn. Det er tre gange så meget som i et gennemsnitligt år i Danmark. Så er I forberedt! Husk regnjakken!
Denne side er udskrevet d. 18. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.