Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Norge

 • På jagt efter nordlys / Aurora Borealis

  (Bedømt af 8 personer)
  10.03.14: Carl Nielsen
  Vi har de sidst to år været på Nordlys jagt i den nordlige del af Norge og Sverige. Det første år boede vi i Kiruna i Sverige, og i år prøvede vi Tromsø i Norge.
  Se hele rejsetippet
 • Oslo

  05.02.14: Kristina Jensen
  Oslo er en herlig storby og må opleves!
  Her er lidt for enhver smag – og man skal også gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker sne og kulde eller sol og varme.
  Se hele rejsetippet
 • 17 maj Oslo, Norge

  (Bedømt af 4 personer)
  Tag en dejlig sviptur til vores skandinaviske venners hovedstad OSLO. Der er rigtig god underholdning for både børn og voksne på båden.

  17.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Norge

Rejsetips af samme forfatter

Bilistens alternativ til "Verdens vakreste Sørejse" i Norge
Rejsetips indsendt af:
Synøve og Peter Olsen
Horslunde
2. nov. 2009

Bilistens alternativ til "Verdens vakreste Sørejse" i Norge

Nordmændene kalder den verdens vakreste sørejse, skibsruten langs Norges kyst, som fra gammel tid har været nødvendig for samfærdslen. En del af skibsruten kan gøres med egen bil og de lokale færger. Vejen kaldes Riksvej 17 og går fra Steinkær nord for Trondheim til Bodø.

Rutebeskrivelse fra Trondheim til Bodø

Ruten klares på 3-4 dage. Seks færger binder vejen sammen, og er man heldig, dufter det af nybagte vafler, når man kommer om bord. Pladsbestilling og visakort bruges ikke, og står der f.esk. xxy på fartplanen, betyder det, at færgen ikke sejler visse afgange lørdag-søndag!

Kystriksvejens rejsehåndbog, som kan afhentes gratis i turistkontorerne, er en uundværlig støtte, når der skal vælges seværdigheder, planlægges afstikkere, læses færgeplan eller findes et overnatningssted.

Turister er meget velkomne, og færgerne binder de små samfund sammen og byder turister fra ind- pg udland på store oplevelser.

Saltstrømmen - verdens stærkeste tidevandsstrøm, gletcheren Svartisen, Kærringøy et velbevaret handelssted, øen Vega som er på verdensarvlisten, Torghatten, fjeldet med et kæmpe hul tværs igennem og Alstahaug kirke, hvor digterpræsten Peter Dass havde sit virke, er nogle af de seværdigheder, vi besøgte undervejs, og der er mange flere.

Vi tog turen i midten af juli måned med bil og campingvogn, og selv om det var i feriens hølsæson, var der ikke stort pres på hverken veje, færger eller campingpladser.

God tur
Synøve og Peter O.

Transport
Færgeforbindelser
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Norge

Ferieboliger og hoteller i Norge
Rejser til Norge
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/finland/opera-for-alle-pengene-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.