Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Norge

 • På jagt efter nordlys / Aurora Borealis

  (Bedømt af 8 personer)
  10.03.14: Carl Nielsen
  Vi har de sidst to år været på Nordlys jagt i den nordlige del af Norge og Sverige. Det første år boede vi i Kiruna i Sverige, og i år prøvede vi Tromsø i Norge.
  Se hele rejsetippet
 • Oslo

  05.02.14: Kristina Jensen
  Oslo er en herlig storby og må opleves!
  Her er lidt for enhver smag – og man skal også gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker sne og kulde eller sol og varme.
  Se hele rejsetippet
 • 17 maj Oslo, Norge

  (Bedømt af 4 personer)
  Tag en dejlig sviptur til vores skandinaviske venners hovedstad OSLO. Der er rigtig god underholdning for både børn og voksne på båden.

  17.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Norge

Rejsetips af samme forfatter

Smuk midnatssol på Nordkap
Rejsetips indsendt af:
Mette
Aalborg
11. okt. 2010

En uforglemmelig tur til Nordkap

Mit rejsetip handler om en tur til Nordkap. Hvad jeg oplevede af gode, sjove og flotte ting, som jeg gerne vil anbefale til andre, og om hvad jeg erfarede i løbet af en bustur med min veninde, og en masse rigtig flinke mennesker. (Det skal lige siges at min veninde og jeg var 22 år, og gjorde altså det her meget utraditionelle, at tage på en bustur, til Nordkap, i stedet for at gøre som de fleste andre unge mennesker, der tager badeferie rundt om i verdenen).
På besøg hos julemanden
På besøg hos julemanden

En tur op gennem Finland

Vi startede selvfølgelig i Danmark d. 7 juni og kørte hele vejen over til Sverige og Stockholm. Fra Stockholm skulle vi ud på en fantastisk sejltur til Åbo i Finland. Det er en rigtig flot tur, med udsejling i den svenske skærgård og indsejling i den finske.

Finland er et utroligt flot land, med masser af skov og rigtig mange søer. Men det skal dog siges, at når man skal køre i flere dage, kan det godt blive til LIDT for mange træer. Så en god ide er, at have god tid til at lave et par afstikkere, fra ruten, for at se lidt andet, og husk at have rigtig god tid til at se de forskellige ting. En god ide er at tage en tur forbi “Pyynikki Bjerget” i Tammerfors, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt, over by og vand. En anden ting man kunne ligge vejen forbi, er museet Arktikum, som ligger i byen Rovaniemi nær polarcirkelen. Det er et rigtig flot museum, hvor man kan se nærmere på Lapland og den arktiske region.

Højdepunktet i Finland var, da vi gjorde stop ved polarcirkelen og stod med et ben på hver side. Her bor julemanden også, som vi besøgte. Her kan man komme helt i julestemning midt om sommeren. Husk at sende et postkort fra julemandens kontor, da man her får et stempel på som kun fås her. En anden sjov ting, hvis man kender nogen børn er at skrive den op til at få en hilsen fra julemanden til jul.

Det finske højland er rigtig flot, og der løber ofte en flok rensdyrene over vejen. Her er det dog rensdyrene der har førsteret, så må man jo bare holde og vente på at de gider flytte sig fra vejen
Sådan kan det også se ud på Nordkap
Sådan kan det også se ud på Nordkap

Nordkap

Vi er nu kommet til byen Honningsvåg på Nordkapøen. Det er en virkelig hyggelig og flot by, med alt hvad der skal være af butikker af alle slags. Vi ankom midt i at hele øen havde en slags sommerfest, hvor alle de unge mennesker gik rundt i deres smukke samerske nationaldragter og afholdt diverse konkurrencer. Det var til stor fornøjelse for os turister.

Og så til hele turens højdepunkt. En tur ud til Nordkap klippen for at se midnatssol. Her vil jeg helt klart anbefale, at man har mere end én dag, da der gennemsnitligt kun er 10 dage i løbet en sæson, hvor det er muligt at se en perfekt midnatssol.
Og det viste sig at være vores held, at vi havde mere end en dag. Da vi den første aften ankom ud til Nordkap klippen, var der tåget, 3 graders varme, og blæst, og altså ikke nogen midnatssol. Det skal så siges, at man ikke skal miste modet, selvom vejret ikke er med en, for der oppe skifter vejret konstant. I løbet af en times tid, begyndte skyerne i horisonten at forsvinde en smule, og der kom en orange gul stribe frem, men ingen sol.
Anden aften var heldet så med os, og der var blå himmel og høj sol. Det er virkelig en ubeskrivelig oplevelse at kigge på uret, og det viser 01.00 og solen står højt på himmelen.

En ting jeg vil anbefale, som man kan lave om dagen, der oppe, er at tage ud på fuglesafari. Der sejler man ud til nogen af fugle øerne. Her så vi bl.a. havørne, kongeørne, sæler, søpapegøjer og mange, mange andre forskellige arter. Det er SÅ flot en tur.
Sejltur på vej ind i Trollfjorden
Sejltur på vej ind i Trollfjorden

Smukke Norge og Lofoten

Turen ned gennem Norge, er helt bestemt noget af det flotteste natur, jeg har set. Især i Nordnorge, hvor der er smukke fjorde og søer og meget høje og stejle fjelde med sne på toppen, der spejler sig i det stille stående vand. En sjov ting, er at stoppe ved, for at finde sig en souvenir, er ved højfjeldet "Sennalandet", hvor samerne har sommerboplads. Desværre var vores tur for tidligt på året, så der var ikke ankommet andet end en samerfamilie.

Jeg synes bestemt, at alle skulle prøve at sejle med hurtigruten, fra Stokmarknes til Svolvær på Lofoten. Her får man den skønne natur at se fra vandsiden, og med en helt masse større og mindre vandfald. Om sommeren får man den skønne bonus, at de sejler en tur ind i Trollfjorden. Det er en rigtig flot fjord, hvor man kommer rigtig tæt på fjeldene og man er indimellem i tvivl om, at færgen overhoved kan komme igennem. Men det kan den, og man får endnu en oplevelse når færgen skal vende rundt i den lille fjord og ligger helt på tværs, for at vende rundt og komme ud.

Lofoten har en skøn natur, med mere ”vilde” fjelde end resten af Norge. Der er rigtig mange små og hyggelige byer, som man godt kan bruge tid på at gå rundt og kigge. De har også et fint vikinge museum, som er sjovt at se, da de har opbygget et rigtigt vikingehus ud fra de fund og viden om, hvordan de så ud den gang.

Husk at have rigtig god tid til turen gennem Norge. Der er simpelthen så mange ting at se, og flot natur. Jeg kunne jo blive ved med at fortælle, men nu har jeg fortalt det jeg synes gjorde mest indtryk på mig, da jeg var af sted.
De smukke nationaldragte. Nordkap.
De smukke nationaldragte. Nordkap.

Hvordan var det at være på bustur?

Selvom vi nok havde forventet, at der ville være mange med over de 60 tænkte vi alligevel at det ville blive en udfordring da vi alle sad i bussen. Men heldigvis viste det sig at være rigtig hyggeligt, og sjovt, og alle var utrolig glade, for at have 2 friske piger med, som så også kunne hjælpe dem, når de havde problemer med deres mobiltelefoner. De sagde alle at det var meget friskt gjort, af to unge at tage på sådan en bustur. Vi fik hvert fald en oplevelse for livet, og blev passet rigtig godt på. Og ja, jeg kunne sikkert godt finde på at gøre det igen engang, når jeg er færdige med min uddannelse og kan spare op til en ny rejse.

Kommentarer til rejsetips om Norge

Nordkap

02/11 2012 Allan Pedersen
Jeg har selv været på den tur for 5 år siden, det var en uforglemmelig tur, jeg var endda så heldig på Nordkap at selv om det var tåget og koldt da jeg nåede derop, så lettede tågen medens jeg var nede og drikke champagne i grotten, det var helt ubeskriveligt, derfor 5 stjerner.
Jeg drømmer om at tage turen en gang til på et andet tidspunkt-
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Norge

Ferieboliger og hoteller i Norge
Rejser til Norge
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/rundrejse/u.s.a.-staternes-forskellige-holdning-til-alkohol-usa-og-canada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.