Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Geiranger

Ordet fjord er næsten uløseligt forbundet med Norge. De enorme vidder, vige og bugter har over tusinder af år skabt enorme gletsjere og kløfter, som skærer sig dramatisk gennem landskabet i deres ustoppelige march mod havet. Krydstogtskibe med kurs mod Geiranger forlader åbent hav nær Ålesund og navigerer gennem den lange fjord til enden, hvor landsbyen med de små 300 indbyggere ligger. Fjorden er 300 meter dyb, og fjeldene strækker sig lodret op mod himlen.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Nyd indsejlingen fra dækket

På vejen ind i bunden af fjorden passerer skibet forbi talløse vandfald, der kaster kaskader af iskoldt smeltevand fra de sneklædte tinder ned over fjeldsiderne.

Blondegardinerne af forstøvet vand har fået romantiske navne som Brudesløret, Frieren og De Syv Søstre, og først når skibet har passeret vandfaldene, når det frem til det kæmpestore naturlige amfiteater, som betyder, at I er nået frem til bunden af Geirangerfjorden.

Fjeldene spejler sig i vandet, hvor der ofte er havblik, og hvis man tilføjer dette syn maleriske, små gårde, der klamrer sig usikkert til de grønne pletter på fjeldsiderne, så har I indbegrebet af norsk natur.
Dalsnibba

Dalsnibba

Højt hævet over Geiranger ligger fjeldet Dalsnibba. I juni er der ofte stadig sne på toppen og på trods af at I skal køre gennem hele 36 hårnålesving på vej derop, så er det turen værd. Det er heller ikke unormalt, at der langs vejsiderne øverst oppe ligger op til et par meter sne.

Når I står på Dalsnibba, ca. 1.400 m o.h., vil I forstå, hvorfor dette er et af de mest eftertragtede udflugtsmål fra Geiranger. På en klar dag er udsigten så fantastisk, at man ikke kan undgå at føle sig meget lille i det store Norge.

Havn

Havn
Skibene kaster anker ud for Geiranger by og herfra sejles gæsterne ind til molerne i de mindre tenderbåde. Da byen er lille, kan her maks. være fem skibe på en dag med maks. på 8.000 krydstogtgæster i alt.

Klima

Geiranger en af de mest populære destinationer i Norge. Klimaet er forholdsvis mildt i løbet af sommeren, hvor himlen normalt er klar.

Vintrene er meget koldere og især på tinderne omkring Geiranger falder der sne, der kan blive liggende til helt ind i juni. Husk derfor varmt tøj og en regnjakke (bare for en sikkerheds skyld), hvis I planlægger at besøge Dalsnibba.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/perth/flybilletter/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.