Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hurtigruten

 • Verdens smukkeste sørejse

  (Bedømt af 23 personer)
  19.06.11: Vibeke
  i min kuffert lå 4 krimier. 12 dages til søs var vel tiden til litteratur. Jeg åbnede ikke een enste bog under sejlturen med det gode skib "Richard Witt.
  Se hele rejsetippet
 • Hurtigruten

  (Bedømt af 5 personer)
  07.04.11: Preben Simonsen
  Jeg har været med Hurtigruten 2 gange. 1 gang på om sommeren og 2 gang om vinteren. Begge gange med MS Vesterålen et af de ældre skibe, men samtidig et "rigtigt skib" hvor der er mulighed for at komme ud på dækket og opleve vejr og vind.
  Se hele rejsetippet
 • En uforglemmelig tur til Nordkap

  (Bedømt af 17 personer)
  11.10.10: Mette
  Mit rejsetip handler om en tur til Nordkap. Hvad jeg oplevede af gode, sjove og flotte ting, som jeg gerne vil anbefale til andre, og om hvad jeg erfarede i løbet af en bustur med min veninde, og en masse rigtig flinke mennesker.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Hurtigruten

Rejsetips af samme forfatter

 • Hurtigruten

  (Bedømt af 5 personer)
  07.04.11: Preben Simonsen
  Jeg har været med Hurtigruten 2 gange. 1 gang på om sommeren og 2 gang om vinteren. Begge gange med MS Vesterålen et af de ældre skibe, men samtidig et "rigtigt skib" hvor der er mulighed for at komme ud på dækket og opleve vejr og vind.
  Se hele rejsetippet
Hurtigruten i sol og sommer
Rejsetips indsendt af:
Preben Simonsen
Næstved
13. nov. 2012

Hurtigruten i sol og sommer

Hurtigruten har fra min tidlige barndom stået som noget helt specielt. Endelig lykkedes det at få råd til en tur - og hvilken tur. En helt unik oplevelse at stå på dækket af Vesterålen dag efter dag i stålenede solskin og totalt vindstille.
Oplevelserne på skibet og de arrangerede udflugter kan dårligt beskrives, men skal opleves. det ene storslåede panorama efter det andet dukker op foran en. Det annonceres i højtalerne at nu skal man se til styrbord og et øjeblik efter gælder det bagbord. Udflugterne med utrolig dygtige rejseledere gjorde at det blev en uforglemmelig tur. At stå ved globen på Nordkap en solskinsdag er uforglemmelig.
Det er fantastisk at sejle i den norske skærgård ganske tæt på klipperne, som stikker op over vandoverfladen, at gå ind i Troldefjorden en "mørk nat" med midnats sol. Sejle ind til Gieranger og derfra tage på udflugt i et landskab ingen drømmer om eksisterer for så at gå ombord i næste havn.
Sluttelig skal nævnes alle de dejlige mennesker (besætningen) som gør ALT for at give den rejsende en unik oplevelse.
Hurtigrute selskabet kan være stolt af deres besætninger
Ved rejsens afslutning i Bergen sagde jeg til min hustru, den her tur vil jeg gentage men om vinteren.
Hurtigruten i orkan

Hurtigruten i orkan

Rejsen blev gentaget nogle år senere om vinteren (i november).
Vi sikrede os da vi bestilte billeten at det endnu engang blev Vesterålen vi skulle sejle med.
Vesterålen er et af de ældre Hurtigruteskibe og derfor ikke bygget som cruise skib, ikke at der er noget i vejen med cruise skibe, men der er en speciel charme ved at være ombord i et "rigtigt skib", hvor man kan komme ud og mærke vejret og havet.
På vinterturen havde vi ikke bestilt nogen udflugter, så det handlede om at nyde sejlturen og gå i land og opleve den enkelte by vi anløb.
Vi oplevede alt hvad en vinter kan byde på: regn, sne nordlys og ikke mindst orkan. Jeg tror det var umiddelbart efter Ålesund at der blev sagt vi ville blive inde i læ af skærgården og ikke gå ud på åbent vand på grund af en orken med kurs med den norske vestkyst.
Uanset skibet lå underdrejet og blev forsinket så der var havne vi ikke anløb var det en fantasisk tur. Jeg kunne endnu engang stå ved Globen i et helt andet vejr end første gang.
En oplevelse der står helt klar i hukommelsen var en blæsende regnvåd formiddag bliver der sagt i højtalerne at der vil blive holdt redningsøvelse med en helikoptor fra den norske sørednings tjeneste. Det var fantastisk at se hvor fint opgaven blev klaret i netop det dårlige vejr, som det mange gange vil være den dag det er virklighed.
Alt ialt 2 eventyrlige ture og oplevelser jeg under alle andre at få og utallige er de jeg har opfordret til at tage turen. de som har fulgt opfordringen har alle nydt at være afsted.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.