Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hurtigruten

 • Hurtigruten i sol og sommer

  (Bedømt af 4 personer)
  13.11.12: Preben Simonsen
  Hurtigruten har fra min tidlige barndom stået som noget helt specielt. Endelig lykkedes det at få råd til en tur - og hvilken tur. En helt unik oplevelse at stå på dækket af Vesterålen dag efter dag i stålenede solskin og totalt vindstille.
  Se hele rejsetippet
 • Hurtigruten

  (Bedømt af 5 personer)
  07.04.11: Preben Simonsen
  Jeg har været med Hurtigruten 2 gange. 1 gang på om sommeren og 2 gang om vinteren. Begge gange med MS Vesterålen et af de ældre skibe, men samtidig et "rigtigt skib" hvor der er mulighed for at komme ud på dækket og opleve vejr og vind.
  Se hele rejsetippet
 • En uforglemmelig tur til Nordkap

  (Bedømt af 16 personer)
  11.10.10: Mette
  Mit rejsetip handler om en tur til Nordkap. Hvad jeg oplevede af gode, sjove og flotte ting, som jeg gerne vil anbefale til andre, og om hvad jeg erfarede i løbet af en bustur med min veninde, og en masse rigtig flinke mennesker.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Hurtigruten

Verdens smukkeste sørejse
Rejsetips indsendt af:
Nykøbing Sjælland
19. juni 2011

Verdens smukkeste sørejse

i min kuffert lå 4 krimier. 12 dages til søs var vel tiden til litteratur. Jeg åbnede ikke een enste bog under sejlturen med det gode skib "Richard Witt.
Rejsen har i mange år været min ønskerejse. Da jeg blev alene for 4 år siden var tiden inde til at få tankerne på andre baner. Kuren var vellykket over al måde. Straks jeg satte foden på skibet følte jeg mig godt tilpas. Service på Hurtigruten er i top. Det gjaldt både info-niveau, sikkerhed, indkvartering, forplejning.

Hovedrollen havde den dog den storslåede norske vestkyst. Lyset, fjeldene, fuglene der satte mig i en ydmyg beundring for de mennesker, der bebor de norske øer. F. eks passerede vi midt i øhavet en stovt rød bygning, der fyldte den lille klippe med sin solide garanti for tidligere tiders søfolk, der navigerede i disse farvande. Det var et nedlagt nu fredet fyrtårn, der stod i sin ensomhed og lyste op i de gråtonede farver med den ildrøde farve.

Udflugterne var veltilrettelagte dog i den dyre ende. Men har man sat sig grundigt i turens forløb kan man sagtens selv udforske diverse anløbssteder, hvilket jeg gjorde 2.gang jeg tog turen. Skibene lægger til 34 steder mellem Bergen og Kirkenes i varierende tidsrum. Underholdning mangler ikke. Hvert minut er vidt forskelligt ombord. Siddende på dækket iført kikkert - et must - og evt. et tæppe skifter scenariet ustandseligt.

Ude i vest en række små klipper der viser sin venlige beskyttelse i form at brydende bølger mod den grå side. Ellers enklynge huse på en mindre ø, der for nogles vedkommende tjener som fritidshuse, men engang har givet udkomme for en lille udholdende fiskerflok. Jo længere nordpå man sejler. des koldere og barskere bliver det. Man får brug for sin måske gemte fantasi, når der på en gold klippeside højt oppe viser sig en lille grøn plet og forfaldne bygnnger. Her levede engang en bonde og fisker med sin familie. Visse steder brugtes stiger til at klatre ned til båden- eneste ad - og tiltgangsvej til omverdenen. Jeg fik smag for den norske kultur og historie og på næste tur var jeg godt rustet til at se mere. Mere vil have mere. Og nu da norsk TV viser hele turen nordgående minut for minut river det i min længsel efter at gense og opdage flere farver, flere fugle, andre fjorde, flere byer, mennesker, kunstnere der finder inspiration lige uden for døren.

Et tip er at undgå den travle højsommer, hvor hele verden strømmer til for at opleve midnatssolen. Prøv hellere den dejlige eftersommer i august, september,hvor der er ro og fred ombord. Priserne er pebrede overalt i Norge, og selve turen er i den dyre ende. 'Men det er hver en øre værd.

Højdepunkter på turen

Ålesund bygget i Jugendstil med mange smukke facader og kirke.
Geiangerfjorden er umådelig land men mange infos ombord om de dramatiske hændelser, der er sket her. Om tapre enlige mødre for et par hundrede år siden, der boede på toppen af et fjeld og som klatrede ned med ungen på ryggen ad et tov til båden en god lang rotur til byen Geianger for at lade sine børn døbe og meget andet.

Raftesundet der visse steder indeholder kanaler der er gravet i 1922
Troldefjorden hvor skibet udfylder næsten hele bredsiden i den smalle fjord.
Sejlturen til Lofoten. De ældste klipper i Norge der med sin savtakkede profil ses på lang afstand.
Bodø by der blev totalt bombet under krigen. Her en statue af den elskede 1700tals præst Peder Dass, der skrev den smukke salme Herre Gud dit dyre navn og ære. En præst af folket, selv fisker her i det barske nord.

Ishavskatedralen i Tromsø,hvor båden arranagcerer midnatskoncert i den enestående kirke fra 1960.erne, der er rejst som minderig hæder for de mange polarekspeditioner, der gik herfra.
Nordkap eller navnlig turen med bus til den noget turistprægede og overrendt nordligste plet. Turen dertil varer et par timer i det ødeste næsten tundraprægede område med mulighed for at se rensdyr og i den frie vildtbane, stor kontrast til TURISTCENTRET ved Nordkap med souvenirs, fadøl og den berømte globe på spidsen hvor alle skal fotograferes. Gå et par hundrede væk og oplev stilheden, mærk den barsk ishavsvind fra havet der stryger indover plateauet direkte fra Nordpolen og lyt til evighedens brænding langs de stejle klipper.

Kirkenes åbner sig som en venlig gæstfri kone, der byder velkommen med milde sommer og lune pletter tag en tur til den nærliggende russiske grænse og kig på årvågne russiske grænsevagter.

Livet ombord på Richard Witt

Ridhard Witt er hverken det største eller bedst indrettede af Hurtigrutens skibe, DEt er iøvrigt opkaldt efter grundlæggeren af den kendte livline der binder landet sammen. Han var lods og man kan læse og se mere om Hurtigrutens 100 års lange historie på museet af samme navn i Stammsund
Skibet er overskueligt i modsætning til mange krydstogtskibe. Min kahyt var på dæk 5 med koøje og redningsbåd lige udenfor. En morgen vågnede jeg tidligt ved noget spektakkel ude på dækket. Jeg fik øje på nogle søfolk, der var ved at hejse redningsbåde ned. I min halvvågne tilstand troede jeg fejlagtigt at vi skulle fra borde og min første latterlige tanke var ; hvad skal jeg dog tage på? Jeg iførte mig min varmeste frakke og blev noget hed om ørene da vi for det første lå til kaj og denne beroligende oplevende blev forstærket af oplysning om at det var en "øvelse". Flov men lettet gik jeg tilbage kahytten. UG til Hurtigruten. Tegn på sikkerhed, hvad man føler overalt. Der bliver straks efter afsejling fra Bergen afholdt øvelse så man ikke er tvivl om evt. faresituation.

Der ligger et stort pres på skibets besætning. Vi forventer meget til den høje turpris. Fremfor alt tryghed og sikker - det er her. Så rene kahytter- det er her også. God og rigelig mad - til overflod. Og med mange lokale og nationale retter med fisk, rensdyr og andet. Serveringen foregår i venlig struktur med et smil og selv den meste kræsne gæst kan få sine ønsker opfyldt. Under hele turen er der skrattende højtaler ( det eneste minus) der fortæller på flere sprog om steder der passeres. Udflugterne er velorganiserede og afvekslende men også dyre. Der arrangeres også infomøder og af og til en lille svingom, men er man til disko, dresscoder, og dansemarathon, skal man nok vælge et andet skib. Der er heller ikke meget for børn ombord udover et byggemarkeds-lignende lille krog med legoklodser og et par gyngeheste. Lige noget for midaldrende satte mennesker som jeg selv. Ren afslapning, nydelse og storladen skønhed lige udenfor koøjet!

Da vi atter nåede Bergen efter 12 dage, der gik alt forhurtigt, var jeg parat til springe på båden igen. Jeg ventede dog til året efter hvor der lidt rabat at hente som 2. gang søfarende. Og valg af kahyt er individuel. Men hvis skulle få lov til endnu en tur, var jeg ikke bleg for den billigste kahyt nede i bunden af skibet. Jeg var jo kun i mit lukaf om natten, resten af tiden stod jeg måbende og undrende på dækket fra morgen til kvell!
Man er ikke den samme efter en tur langs de norske vestkyst prøv det, og alle giver mig ret!

(Billede indsat af FDM travel)

Aktiviteter
Krydstogt, Krydstogt

Kommentarer til rejsetippet om Hurtigruten

tilfredse hurtig kunder!

11/04 2012 Vibeke
Det glæder mig at I også deler de mange gode og fantastiske oplevelser på Hurtigruten med mig og andre. Jeg var parat til at stikke afsted igen når som helst igen. Forrige år tog jeg samme tur med "Vision og the Seas". Det var en fejltagelse. Når man een gng har været med Hurtigruten er alle andre rejser bare dårlige kopier. Atmosfæren ombord, den tryghed man føler og ikke mindst alle de mange anløbshavne hvor det daglige liv på kajen udspiller sig for ens øjne. Nej, Jeg vil ALDRIG sejle langs Norskekysten med andre end Hurtigrugen.
Hilsen
Vibeke
PS håberHurtigruten glæder sig over vore gratis reklamespots!

Hurtigruten Norge eller Grønland

10/04 2012 Eva
Jeg har rejst langs Norges kyst både sommer og vinter og det er den skønneste og bedste måde at holde virkelig ferie på. Man forkæles fra først til sidst og hver dag er en ny spændende oplevelse. Jeg har også sejlet med Hurtigrutens "Fram" 14 dage langs Grønlands vestkyst, bare fantastisk. Bare det at skulle med små gummibåde 21 gange for at komme i land og få skønne oplevelser der. Jeg kan kun stort anbefale begge rejser, hvor man nyder hvert minut, som så absolut er alle pengene værd og de skønneste oplevelser for resten af livet.

Tak Helle

21/06 2011 Vibeke
Hej Helle
Tak for dine kommentarer til Hurtigrugens fantastiske tur. Jeg tror denne rejse vil gøre indtryk på de fleste
også på dig. Måske du vil dele dine oplevelser med mig?
VH
Vibeke

Fuldstændig enig

20/06 2011 Helle M. J.
Hej

Sikke en dejlig beskrivelse. Jeg har selv været med samme skib en september måned for få år siden og oplevet det meste af, hvad du skriver. Vi så ovenikøbet nordlys - helt ubeskriveligt!
Mvh. Helle M. J.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-samet/lima-bella-resort.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.