Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Norge

 • På jagt efter nordlys / Aurora Borealis

  (Bedømt af 8 personer)
  10.03.14: Carl Nielsen
  Vi har de sidst to år været på Nordlys jagt i den nordlige del af Norge og Sverige. Det første år boede vi i Kiruna i Sverige, og i år prøvede vi Tromsø i Norge.
  Se hele rejsetippet
 • Oslo

  05.02.14: Kristina Jensen
  Oslo er en herlig storby og må opleves!
  Her er lidt for enhver smag – og man skal også gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker sne og kulde eller sol og varme.
  Se hele rejsetippet
 • 17 maj Oslo, Norge

  (Bedømt af 4 personer)
  Tag en dejlig sviptur til vores skandinaviske venners hovedstad OSLO. Der er rigtig god underholdning for både børn og voksne på båden.

  17.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Norge

Hurtigt til Norge
Rejsetips indsendt af:
Arne Engbjerg
Hirtshals
31. aug. 2008

Hurtigt til Norge

Vi har de senere år været på ferie i Norge hver sommer. Vi har taget en færge derop, kørt rundt en uges tid, og så færge hjem igen. Det har altid været med Color Line og med de traditionelle færger.
Hurtigfærge

Hurtigfærge

Vi har de senere år været på ferie i Norge hver sommer. Vi har taget en færge derop, kørt rundt en uges tid, og så færge hjem igen. Det har altid været med Color Line og med de traditionelle færger.
Men sejlads med færger tager gerne laaaang tid, og den tid går fra ferien.
I år var det helt anderledes.
Rederiet indsatte i år - hhv marts og maj - to helt nye færger fra Hirtshals til Kristiansand og Larvik. Pris: 1 millard, pr stk!
Og disse færger er et helt nyt koncept. De er meget store (211 m. lange og med næsten 4 km vognbaner), og så sejler de stærkt. Overfartstiden er hhv 3t15m og 3t45m.
Det nye er, at der ikke er kahytter ombord. Men der er flere muligheder, man kan vælge mellem. Vælger man billigste løsning, har man ikke fast plads.Billigste tilkøb er fast plads i store "flystole" med bord og TV (mange film at vælge mellem, samt diverse info). Ellers kan man vælge mellem diverse restauranter - og der er noget for enhver smag.
Vi valgte buffeten, da vi kender den fra tidligere overfarter (Den har kun én fejl: Man kan næsten ikke undgå at forspise sig - uden at være i nærheden af at have prøvet det hele). På den måde har man fast plads med bord på hele turen. Det koster godt 200 kr, men så er drikkevarer ad libitum.
Skibene er iøvrigt meget flot og smagfuldt indrettede, og man kan sagtens få tiden til at gå, bare ved at "gå på opdagelse". Endelig er der et stort supermarked (med tax-free) ombord, så "shoppe-genet" kan få sit.
Det nye koncept er jo den hurtige overfart, og den satte vi absolut pris på. Men skibene i sig selv indgår også som en oplevelse på lige fod med, hvad ferien iøvrigt byder på.
Prøv det!

Transport
Færgeforbindelser

Kommentarer til rejsetips om Norge

Ja, det er helt enestående

19/09 2008 Berit Mathiasen
Ja, vi kan kun tilslutte os det der skrives her. Det er helt enestående om bord og meget hurtigere at komme til Norge. Vi er færdige med at sejle med gamle færger.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Norge

Ferieboliger og hoteller i Norge
Rejser til Norge
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.