Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Kristiansand

I Kristiansand er havet og stranden altid lige rundt om hjørnet, og på lunere dage er bystranden samlingspunkt for Kristiansands indbyggere. Kristiansand er hovedstad i Sørlandet, og det er også landsdelens kulturelle centrum med teater- og koncerthuset Kilden, som byder på internationale og nationale opsætninger i verdensklasse. Byen byder også på en række gallerier, udstillinger, koncerter, festivaller og museer.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Posebyen

Posebyen er Kristiansands ældste bydel, og her står de lave træhuse skulder ved skulder. De udgør Nordeuropas længste sammenhængende træhusbebyggelse, og historien sidder i væggene og i baggårdene. Her kan du fint gå på opdagelse på egen hånd.

Bydelen overlevede en katastrofal brand, der blussede ind over Kristiansand i 1892. Derfor er gaderne i dag stadig fyldt med originale en- og toetages huse, der blev bygget til havnens arbejdere i det 19. århundrede. Her er små, kønne sprossede vinduer, jernhegn, bænke og blomsterkasser. Køkkener og soveværelser blev bygget mod gården med separate døråbninger, der fører ud i små haver.

De mest interessante dele af området ligger mellem Festningsgaten og Elvegata og mellem Rådhusgaten og Tordenskioldsgate.
Lidt godt til ganen

Lidt godt til ganen

Undervejs kan det være, I bliver sultne, og så er det oplagt at sætte sig ind på en af de mange gastropubber, det lokale bryggeri eller spændende konceptrestauranter som Måltid og Food Asylum, som har fået besøgende til at strø om sig med rosende ord på rejsefora som fx TripAdvisor.

Man har heller ikke været i Kristiansand uden at have undet sig selv et lille glas eller et bedre måltid på et af spisestederne på Fiskebrygga, restaurantområdet ved byens fiskemarked. Ferskere bliver fiskene ikke.

Shopping i Kvadraturen

Handelsområdet Kvadraturen er stedet, hvor mærkevarebutikker og spændende nichebutikker ligger side om side. Markens er byens handelsgade nr. 1, men sidegaderne gemmer også på skatte af både den ene og den anden art, så læg vejen forbi og se, om I kan gøre et godt fund.

En tur ud i det grønne

Landskabet omkring Kristiansand er rig på rullende enge, birkeklædte bakker og dybe dale prydet med små søer. Kør ud i landskabet og gør nogle stop undervejs, så I rigtig kan opleve den smukke natur, som omgiver Norges 5.-største by. Besøg fx fiskerlandsbyen Høllen.

Havn

Havn
Krydstogterne anløber flere forskellige moler lige vest for byens centrum. Den mest centralt beliggende mole er dog den sydlige, som også anvendes til anløb. Alle moler er inden for gåafstand af byen.
Denne side er udskrevet d. 20. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/sydney/billejeliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.