Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Honningsvåg (Nordkap)

Nordkap er et af de helt store højdepunkter på et krydstogt til Nordnorge. Krydstogterne lægger til i Honningsvåg, som egentlig slet ikke er nogen by, for ifølge norsk lovgivning skal en by have mindst have 5.000 indbyggere. Honningsvåg har kun ca. 2.500, men har fået dispensation og kan dermed kalde sig den nordligste by i Norge, ja endda i hele det kontinentale Europa.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Nordkap

Langt de fleste besøgende kommer til Honningsvåg for at besøge Nordkap, som er den mest berømte attraktion i Norge og er forbundet med Honningsvåg via en 35 km lang vej.

Nordkap ligger faktisk tættere på Nordpolen end på Oslo og den mægtige klippe ligger ved breddegraden 71° 10’ 21” N. Når nu I er kommet hele vejen til Nordnorge, er det på sin plads at fortælle, at Nordkap rent faktisk slet ikke er det nordligste punkt i det kontinentale Europa. Det er nemlig i stedet den ufremkommelige Knivskjellodden, som ligger 5 km længere mod nordvest.

Det skal nu ikke ændre ved det faktum, at det er en kæmpe oplevelse at stå på den 308 meter høje Nordkapklippe og tænke på, at det eneste, der ligger mellem dette sted og Nordpolen, er Svalbard og vand – masser af vand.
Honningsvåg

Honningsvåg

Honningsvåg bærer tydeligt præg af sin beliggenhed ved havet, og her er en relativt stor fiskerihavn, som understøtter fiskeriet som en af de bærende industrier.

Naturligt nok er turismen også en væsentlig indtægtskilde, og her er små gallerier og hyggelige, små forretninger, hvor man fint kan slentre en lille tur og indsnuse indtrykkene fra livet så langt mod nord.
Fiskerlandsbyen Kamøyvær

Fiskerlandsbyen Kamøyvær

Efter besøget på Nordkap kører vi atter sydpå mod Honningsvåg. På vejen ser vi en samelejr, besøger et lille galleri, og der er tid til at gå en lille tur i fiskelandsbyen Kamøyvær, inden vi atter vender tilbage til vores skib.

Havn

Havn
Når krydstogterne skal til Nordkap lægger de til i Honningsvåg ca. 35 km fra Nordkapklippen. Molen i Honningsvåg ligger midt i den lille by og det tager ca. 5 min. at gå ind til centrum.
Denne side er udskrevet d. 22. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/familieferie/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.