Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Oslo

Gennem årene er Oslo vokset fra at være en sprudlende landsby, set med de øvrige skandinavers øjne, til den sofistikerede metropol, det er i dag. Udviklingen har i høj grad været finansieret af penge fra udvindingen af det "sorte guld" i Nordsøen, og Oslo har formået at vokse sig til at være en storby gennemsyret af nordisk livsglæde i modsætning til sit tidligere adstadige, kedelige ry.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Aker Brygge

Krydstogterne lægger til kaj lige ved det nye operahus og blot et stenkast fra Aker Brygge. Her på Bryggen mødes osloboere og turister fra alle lande og landsdele med forretningsfolk, musikere, kunstnere, skuespillere, a-,b- og c-kendisser. Med hele 12 millioner besøgende årligt er det Norges største turistattraktion.
Vigelandsparken

Vigelandsparken

Det kan ved første øjekast godt virke, som om man lige skal vænne sig til synet af skulptøren Gustav Vigelands (1869-1943) værker i Vigelandsparken, men når man først har fået smag for dem, så glemmer man dem aldrig. Her i parken finder man ikke færre end 227 af Vigelands monumentale skulpturer, for det meste helliget temaet menneskehedens skæbne.

Kunstneren arbejdede i alt fire årtier på den 30 hektar store park, men døde desværre et år før hans livsværk kunne fuldføres. Det mest berømte monument er måske Monolitten, en 16 m høj skulptur bestående af 121 kolossale figurer, som utroligt nok alle er hugget ud i en og samme sten. Den mest berømte af de øvrige skulpturer i parken ligger ved den asfalterede akse, som strækker sig over en kilometer.

Langs aksen står skulpturer, som skildrer livet fra vugge til grav og en af dem kan du let genkende, for det er et af de mest reproducerede kunstværker i Oslo, Sinnataggen. Den er baseret på en skitse, Vigeland lavede i London i 1901 og viser en lille dreng, der stamper med fødderne og vrider ansigtet i vrede. Vi ved ikke, hvorfor han er så rasende, men man kan kun elske figuren.

Edvard Munch Museet

Edvard Munch (1863-1944) blev Skandinaviens største maler, og han udviste en utrolig generøsitet ved at donere denne samling til sit elskede Oslo. Det er en enorm guldgrube med 1.100 malerier, 4.500 tegninger og 18.000 tryk.

Kuratorerne sørger for hele tiden at have et repræsentativt udvalg af værkerne udstillet, så den besøgende kan spore Munchs udvikling fra impressionismen til symbolik. Kærlighed, død, mørke og angst var hans overordnede temaer. Sidstnævnte blev bedst udtrykt i hans mest berømte maleri, Skriget, som faktisk er en serie bestående af fire versioner.

Museets version af Munchs mesterværk er vurderet til henved 600 mio. kr. Derfor er det næppe overraskende, at tyveriet af maleriet i august 2004 medførte enorm international tumult, særligt inden for kunstverdenen.

Fans af Munchs Skriget og hans Madonna, som også blev stjålet af tyvene, kan nu igen besigtige værkerne efter, at de atter blev tilvejebragt i 2006. Skriget er blevet betegnet som ”vor tids Mona Lisa”, hvilket giver et indtryk af, hvor vigtigt maleriet er for samtids- og fremtidskunsten.

Bygdøy

Nogle af Oslos mest spændende museer understreger byens tilknytning til havet. Museerne ligger på halvøen Bygdøy. Det ene museum er Kon-Tiki-museet, som bl.a. udstiller tømmerflåderne, som Thor Heyerdahl sejlede på fra Peru til Polynesien.

Det andet museum er Vikingeskibsmuseet med verdens bedst bevarede vikingeskibe fundet ved Oseberg, Gokstad og Tune.

Det tredje museum er Frammuseet, som huser skibet af samme navn, der bl.a. blev brugt af den polarrejsende Fridtjof Nansen i kampen om at nå Sydpolen som den første.

Havn

Havn
Oslo har to krydstogtmoler. Begge moler ligger centralt på hver sin side af Akershus Fæstning. Molerne ligger i kort gåafstand fra Oslos centrum.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/rundrejse/rundrejse-koer-selvliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.