Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Oslo

 • 17 maj Oslo, Norge

  (Bedømt af 4 personer)
  Tag en dejlig sviptur til vores skandinaviske venners hovedstad OSLO. Der er rigtig god underholdning for både børn og voksne på båden.

  17.
  Se hele rejsetippet
 • Tag på sviptur til Oslo

  (Bedømt af 2 personer)
  08.02.12: Elly Hvarregaard
  Oslo er en dejlig storby, med mange spændende kulturtilbud. Tag et par dage fri og rejs til Oslo, hvor du kan besøge Edvard Munch Museet og se "Skriget", shoppe i midtbyen og gå i teatret til en Ibsenforestilling om aftenen.
  Se hele rejsetippet
 • Tværs over Norge

  (Bedømt af 4 personer)
  18.02.11: B. Nielsen
  Vi har kørt tværs over Norge, begyndte i Oslo via Geilo og endte i Bergen, en rigtig dejlig tur, sikke smukt, der er i Norge med fjelde og tuneller, kan varmt anbefales
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Oslo

Oslo
Rejsetips indsendt af:
Kristina Jensen
Lemvig
5. feb. 2014

Oslo

Oslo er en herlig storby og må opleves!
Her er lidt for enhver smag – og man skal også gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker sne og kulde eller sol og varme.
VinterOslos muligheder…

VinterOslos muligheder…

Vinteren i Oslo kan være super kold. Ingen tvivl om det. Det korrekte valg af tøj kan dog her afhjælpe den bidende kulde. Fra december til og med marts er det kong vinter som hersker, og så er det bare med at komme ud og stå på ski og snowboard. Ved under de 10-15 minus grader, kan kuldecreme især anbefales på pisterne.
Jeg havde aldrig selv prøvet at stå på ski før, og de første to timer gik derfor på børnebakken, hvor der knap nok er nogen hældning på. Det er dog klart det mest hensigtsmæssige for en nybegynder, så det ikke tager pusten fra én, når nordmændene stormer forbi dig i en vældig fart!
Efterfølgende gik det (sådan nogenlunde) derud ad på grøn og blå rute, så få fat i jeres modige side og spring ud i det! I vil ikke fortryde det.
Oslo

Det norske landskab er fantastisk smukt at kigge på, mens du drøner ned af pisterne. Efterfølgende er der selvfølgelig mulighed for varme vafler og drikkevarer, inden man udmattet vender snuden hjemad.
Når du tager til Oslo for at stå på ski, er der to steder at tage til:
Tryvann som ligger en halv time med T-banen fra byen (tag linje 1), og den anden Varingskollen, som ligger en times kørsel fra Oslo centrum. Her går der regionaltog til.
Oslo

Begge steder er super fine steder at stå på ski. Men hvor Tryvann er lidt mere turistpræget, så har Varingskollen flere lokale kunder.
Ved ophold nær Oslo centrum, er Tryvann det nærliggende valg, og den kortere transporttid med flere turister, betyder ikke en forringelse af pisterne.
Frognerseteren
Frognerseteren

Sommer og sol i Oslo

Om sommeren er der helt fantastisk. Her skal du helt klart trække vandretøj- og sko frem, og vandre lange ture i fjeldene.
Vi tog flere gange T-banen (linje 1) til Frognerseteren (endestation på denne rute), og herfra er der mange gode vandreture (og mountainbike tracks). Den store sø, Øvresetertjern, ligger lige inden man når til tops, og her finder i en smuk udsigt, ud over Nordmarka til den ene side, og over Oslo by og fjorden til den anden.
Der er både børnevenlige ruter, men også ture for de som skal udfordres på ujævnt terræn.
Skihoppet i Holmenkollen
Skihoppet i Holmenkollen

De riges kvarter

Hvis ikke du har fået nok efter en vandretur ved Frognerseteren, så bør du droppe T-banen, og gå turen ned over Voksenkollen til Holmenkollen. Her er en smuk rute, hvor du bør tage en pause ved en fin statue med udsigt over Oslofjord.
Når du kommer til Holmenkollen er det værd at se skihoppet – tag elevatoren hele vejen til tops og nyd udsigten over Oslo. Et fantastisk syn er jer i vente!

Efterfølgende kan du gå fra skihoppet og ned til Holmenkollen station og tage T-banen til byen. På denne strækning vil du sikkert bemærke de store smukke rigmands villaer – for du har nemlig bevæget dig ud i rigmandskvarteret: Holmenkollen.
Oslo

En helt anden oplevelse, der også er anbefalelsesværdig, er gåturen ved Akerselva. Denne flod har en kultur rig betydning for det norske folk, bl.a. pga. dens sammenhæng med industrialiseringen omkring 1850erne. Oplevelsen er da også vidt forskellig afhængig af årstiderne, med fx store vandfald om foråret eller mere stille vandarealer med bademuligheder om sommeren. Den tager sit afsæt i Maridalsvannet, forbi Teknisk museum på Frysja (Kjelsås), gennem Sagene og munder, via bydelen Grønland, ud i Oslo fjord. Hele turen er godt 9 km, og kan gås på et par timer uden større pauser.
LP´er på Oslos marked, når de er bedst - med Dire Straits!
LP´er på Oslos marked, når de er bedst - med Dire Straits!

Shopping for alle pengene…

Oslo er fyldt op med fede butikker og der er bestemt noget for en hver smag. Om sommeren er der en super stemning i gaden, da der er mange gademusikere. Jeg lod særligt mærke til en ældre mand som dag ud og dag ind sad foran stortinget og sang sange af Bob Dylan, mens han gjorde brug af både mundharmonika, guitar og trommer.
På en varm sommerdag er det et must at smutte inden om is forretningen: Dolce Vita. Den ligger ikke på hovedgaden (Karl Johan), men findes på Prinsens gate nr. 22. (lidt bagved stortinget). Her findes den skønneste italienske is, som man kunne drømme om, samt varme og kolde drinks. Her brugte vi rigtig mange penge, for det var bestemt værd!
Nationalteateret
Nationalteateret

Karl Johans gate er deres svar på Strøget med alle de kendte butikker, og som vi oftest gik op og ned ad. Den går fra hovedbanegården til det Kongelige Slot og Slotsparken. Af andre spænende gader, kan nævnes Torggate, hvor du finder markeder flere dage om ugen, med alt lige fra LP plader til frugt og tøj. Bogstadveien er også et besøg værd, og klientellet er her mere præget af et yngre udsnit med div. modebutikker og lign.
Rådhuset
Rådhuset

I byen er også en masse attraktioner at se. Blandt andet Nationalteatret (hvis du er til teater, forestillinger), Stortinget som de fleste dage byder på rundvisning i politikernes værested, rådhuset som rummer flotte malerier og andet kunst indeni. Hvis i træder om på den anden side af rådhuset, ser i havnen, og her er det oplagt at gå en tur langs havnepromenaden ”Akerbrygge”, og om mod det lidt mere ”moderne” Oslo, hvor nye byggerier er foretaget.
Udsigt fra Akershus fæstning
Udsigt fra Akershus fæstning

På den anden side af rådhuset, ligger Akershus fæstning. Akershus' historie kan følges tilbage til årene omkring 1300. Under 1600-tallet blev middelalderborgen ombygget til et renæssanceslot, der mod land blev beskyttet af "Nedervells festning" — et fæstningsanlæg med bastioner, der frem til 1750 stadig blev udbygget. Efter at Akershus i 1815 blev opgivet som fæstning, fungerede det som fængsel frem til 1950. Under 2. Verdenskrig internerede og henrettede tyskerne her norske patrioter.
Herfra er en pæn udsigt over mod Akerbrygge til rådhuset, samt ud over Oslo fjord. Om foråret og sommeren er der rundvisninger på stedet. Vær opmærksom på at det koster at komme indenfor.
Operahuset
Operahuset

Går man videre fra Akershus fæstning til venstre, kommer man om til hovedbanegården. Her bør du gå om på den anden side og besøge Operahuset – den store hvide bygning ude i vandet.
Her kan man gå op ad taget og nyde udsigten ud over fjorden og se Oslofærgen og alle de andre skibe som sejler ind til havnen.
Svaner ved operahuset
Svaner ved operahuset

Om sommeren er her mulighed for at købe is og drinks udenfor (vær dog opmærksom på at det er rimelig dyrt på dette sted).
Et tip fra os skulle være at du kan tage lidt daggammelt brød med, da der konstant er ænder og svaner som meget modigt vader op på land, for at få føde. De er ikke bange af sig og mange børn nyder at fodre dem.
Sol og strand = Picnic, bikini og godt humør...

Sol og strand = Picnic, bikini og godt humør...

På en varm sommerdag hvor lysten til strand, bikini og picnic er på ønskelisten, så smut ned på havnen, hvor man frit kan vælge hvilken ø man gerne vil til. Det fungerer som en intern del af deres infrastruktur, på linje med deres busser, t-bane og sporvogne. Der er både korte og længere ruter til blandt andet Hovedøya, Bleikøya, Lindøya, Gressholmen, Langøyerne mm.

Vi tog til en af disse små øer og fandt os en plads med knap så mange turister, og nød en hel eftermiddag i solen. Husk på at I ikke er på sydferie – vandet er nemlig rimelig koldt! Men det er også rart, når det på de gode dage kan nå op på 25-30 grader.
Mmmmm... Tiden løber fra én, når man ligger og nyder eftermiddagen på disse øer!
Mmmmm... Tiden løber fra én, når man ligger og nyder eftermiddagen på disse øer!

Vi tog til en af disse små øer og fandt os en plads med knap så mange turister, og nød en hel eftermiddag i solen. Husk på at I ikke er på sydferie – vandet er nemlig rimelig koldt! Men det er også rart, når det på de gode dage kan nå op på 25-30 grader.
Botanisk have
Botanisk have

Et afbræk fra indre centrum…

Botanisk have er også et besøg værd om sommeren. Fantastisk sted at gå en tur, hvor alt blomstrer og her er der igen mulighed for at fodre ænder og svaner. Måske er du heldig at opleve et udendørs bryllup på din vej herinde. Det var vi i hvert fald. Dette er et frisk pust fra storbyens stress og jag, hvor du blot går i ro og mag i duften af blomster og i solens varme.
Vigelandsparken
Vigelandsparken

Et afbræk fra byen kunne også være en gåtur i Vigelandsparken, som ikke ligger så langt fra Majorstuen. En utrolig smuk park fyldt med blomster og grønt og massevis af statuer.
Museer

Museer

Her er et eneste punkt som vi desværre ikke kan tale så detaljeret om. Museer er aldrig rigtig øverst på listen, når vi bevæger os ud på seigtseeing. Vi kan dog nævne steder, som er populære og som er vel omtalte fra venner: Vikingeskibmuseet, Naturhistorisk museum, Nationalgalleriet, Fram museet, Norsk teknisk museum, Oslo bymuseum, Kon-Tiki museet, mm. Der er i hvert fald et hav af museer at begive sig ud i, hvis du er til den slags!

En helt speciel dag på året…

Hvis du tager til Oslo i maj måned, må du helt sikkert sørge for at ramme den 17.
Her får du nemlig en hel speciel begivenhed at mærke i hele byen.. nemlig Nationaldagen!
Nordmændene strømmer til byen i tusindvis, klædt i smukke nationaldragter, hvor byen er fyldt med underholdning, sang og norske flag. Stemningen er så speciel og smuk!
Vi har to gange valgt at stå oppe ved kongehuset, hvor Kong Harald står med sin familie og vinker til folket mens massevis af børn og voksne går forbi i optog.
En helt speciel dag på året…

En helt speciel dag på året…

Hvis du tager til Oslo i maj måned, må du helt sikkert sørge for at ramme den 17.
Her får du nemlig en hel speciel begivenhed at mærke i hele byen.. nemlig Nationaldagen!
Nordmændene strømmer til byen i tusindvis, klædt i smukke nationaldragter, hvor byen er fyldt med underholdning, sang og norske flag. Stemningen er så speciel og smuk!
Vi har to gange valgt at stå oppe ved kongehuset, hvor Kong Harald står med sin familie og vinker til folket mens massevis af børn og voksne går forbi i optog.
Skovtur ved Sognsvann

Skovtur ved Sognsvann

Vi ville gerne gå en tur i skoven en eftermiddag, og valgte derfor at tage til Sognsvann. Det er endestationen når du tager T-bane linje 6.
Her går du rundt om en hyggelig stor sø, hvor der er mulighed for at grille om sommeren og rig mulighed for at pakke sin picnic kurv ud ved de mange borde og bænke som er sat op.
Der er forskellige ruter at gå – både for de som vil gå langt og de som blot ønsker en lille travetur.
Spisesteder

Spisesteder

Bered dig på at al mad- og drikkevarer i Norge er dyrere end i Danmark! Alligevel kan det
Hvis i skal ud at spise er der et væld af skønne restauranter i byen – lige fra italiensk, kinesisk til de mere gængse fast food kæder, mens der i år 2012 åbnede Norges første Jensens bøfhus. Hvis man er vegetar, eller bare er til krydret mad, kan den indiske Krishna's Cuisine klart anbefales. Den ligger i Colosseum centeret ved Majorstua.
Oslo

Så frem med passet, pak dit tøj og husk pengepungen! Oslo venter og der er de skønneste natur og by oplevelser i vente!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Oslo

Hoteller i Oslo
Rejser til Oslo
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/venedig/bibione-boernenes-italien.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.