Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Norge

 • Oslo

  05.02.14: Kristina Jensen
  Oslo er en herlig storby og må opleves!
  Her er lidt for enhver smag – og man skal også gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker sne og kulde eller sol og varme.
  Se hele rejsetippet
 • 17 maj Oslo, Norge

  (Bedømt af 4 personer)
  Tag en dejlig sviptur til vores skandinaviske venners hovedstad OSLO. Der er rigtig god underholdning for både børn og voksne på båden.

  17.
  Se hele rejsetippet
 • Hurtigruten i sol og sommer

  (Bedømt af 4 personer)
  13.11.12: Preben Simonsen
  Hurtigruten har fra min tidlige barndom stået som noget helt specielt. Endelig lykkedes det at få råd til en tur - og hvilken tur. En helt unik oplevelse at stå på dækket af Vesterålen dag efter dag i stålenede solskin og totalt vindstille.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Norge

Rejsetips af samme forfatter

 • På biltur i Cowboy staterne - Wyoming, South Dakota, Montana, Colorado

  (Bedømt af 10 personer)
  18.01.14: Carl Nielsen
  På hesteryg I Rocky mountins

  Hvis du har lyst til at prøve noget ud over det sædvanlige, så skal du prøve en tur på hesteryg ud i ”back country” eller ud i det helt uberørte ”wilderness”

  Hvis du har besøgt California, set Gand Canyon, Las Vegas, og de store red woods, så bør dit næste rejsemål i USA, være ”cowboy staterne”

  Vi brugte 15 dage med udgangspunkt i Colorado, derefter South Dakota, Wyoming, og Montana.
  Se hele rejsetippet
 • På vinferie i Spanien - Ribera del Duero området

  (Bedømt af 4 personer)
  29.10.13: Carl Nielsen
  Efteråret er et ideelt tidspunkt at tage på vinferie i Spanien fordi der er hektisk aktivitet med høst og fremstilling af vin. Her er en beskrivelse af et lille spansk distrikt hvor alle smagssanser kan vækkes til live og hvor du samtidig kan komme helt tæt på selve vinproduktionen.
  Se hele rejsetippet
På jagt efter nordlys / Aurora Borealis
Rejsetips indsendt af:
Carl Nielsen
Kgs. Lyngby
10. marts 2014

På jagt efter nordlys / Aurora Borealis

Vi har de sidst to år været på Nordlys jagt i den nordlige del af Norge og Sverige. Det første år boede vi i Kiruna i Sverige, og i år prøvede vi Tromsø i Norge.
Chancerne for Nordlys i de to byer er stor set lige store, men så vidt jeg kan se er klimaet lidt mere stabil og tørt i Kiruna fordi den største del af nedbøren falder ved de kystnære områder og de vestvendte fjelde. Chancen for at kunne se nordlys er derfor lidt større når man kommer væk fra kysten på grund af et reduceret skydække.
Jeg sidder på toppen af et bjerg og venter på nordlys
Jeg sidder på toppen af et bjerg og venter på nordlys

Billeder af Aurura

Nordlys ganske kort: Partiker fra solen strømmer ned mod jorden og får den øverste del af atmosfæren til at lyse op i grønne og sjældent i røde farver. På forskellige hjemmesider kan man se en ”vejrudsigt” for nordlys, 2 til 3 dage frem i tiden, men de er selvfølgelig kun vejledende. I norden er nordlys aktiviteten højest mellem kl. 18 til ca. midnat, det er kun en tommelfingerregel, men der er masser af tid til andre aktiviteter og udflugter i løbet af dagen.
Hvis man ønsker at tage billeder skal man have en stor blændeåbning f2.8, en eksponeringstid på 10 til 30 sek. Og en følsomhed på mindst 3000 ASA - oversat til Dansk, du skal have et godt /dyrt kamera, samt et godt og stabil stativ, for at kunne lave gode billeder af nordlyset.
Karin i Jernminen -600meter
Karin i Jernminen -600meter

Udflugter omkring Kiruna

I Kiruna er der en hel industri bygget op omkring nordlys turisterne, og der tilbydes alt fra elg safari, hundeslæde turer, snescooter turer osv. Og priserne i Sverige er generelt billigere end i Danmark og en 6 timers tur på snescooter inc. Aftensmad, koster typisk ca. 1000Skr.
Om dagen kan man tage på udflugter, og et oplagt rejsemål er den store jernmine som ligger i udkanten af selve Kiruna by. Man skal bestille plads før turen, man køre i bus, og første stop er 500 meter under overfladen !!! det er et imponerende syn at se en aktiv mine. Is hotellet som ligger 20 min. øst
Et andet godt rejsemål er Abisko nationalparken som ligger ca. en times kørsel nord for Kiruna. I dette område han man desuden optimale betingelser for at se nordlys om natten, hvis man er heldig.
Tromsø om natten - uden nordlys
Tromsø om natten - uden nordlys

Tromsø

Tromsø ligger helt ude ved den norske vestkyst, nogenlunde på samme højde som Kiruna.
Priser i Tromsø er et kapitel for sig selv, alle ved at det er dyrt at købe ind i Norge, men de er begyndt at stramme skruen, og det går ud over dig som turist. Vi havde lejet en bil for at kunne komme rundt i området ( væk fra byens lys). Hotellet som vi skulle bo på, reklamerede med parkering mod et gebyr. Det tolkede jeg på den måde at man på hotellet, kunne købe en parkeringsbillet for et overkommeligt beløb. Da vi ankom, fik vi at vide at bilen kunne parkeres bag hotellet mod en betaling på 22 Nkr/time, og man kunne kun købe billet for en time af gangen. Der var fri parkering om natten ind til kl. 8.00. Hvis man gad gå mellem 1 til 2 km. Så kunne man købe en 24 timers billet til et parkeringsområde ved havnen. Al parkering i hele Tromsø området er privatiseret, og for at maksimere indtægterne, skal man eks. Betale for en times parkering (22Nkr) hvis man bare skal ind i en forretning for at købe en flaske vand til bilturen. Literprisen for en almindelig flaske drikkevand kommer dermed op på 67,50Nkr (35,50Nkr for vand og 22Nkr for parkering) Det er vigtigt at man indregner disse ”leveomkostninger” i rejsebudgettet.
En sæl fra Polaria oplevelseshuset
En sæl fra Polaria oplevelseshuset

Tromsø fortsat

Hvis du ikke lejer en bil men ønsker at komme uden for byens lys, så kan man leje sig ind på en af de utallige arrangerede ture. En typisk tur i Tromsø foregår ved at man mødes sidst på eftermiddagen og køre afsted i en 8 personers minibus. Efter en times kørsel er man komet så langt væk fra Tromsø at lyset ikke længere genere nordlyset. Prisen for en 4 -5 timers tur er typisk 1200Nkr. Inc. En kop varm drik. Vi lejede en bil i 4 dage for ca. 1000Nkr og brugte yderligere ca. 400 kr i benzin. Udflugter om dagen, der ligger et oplevelseshus Polaria med lokale fisk og sæler. Det er godt til en dag hvor vejret er dårligt.
Hundeslæden venter på søen uden for Kiruna
Hundeslæden venter på søen uden for Kiruna

Anbefaling

Hvis man er på jagt efter Nordlys, så vil jeg anbefale at man rejser til Kiruna i Sverige, lejer en bil og bruger Kiruna som base til udflugter om dagen og kigge efter nordlys om natten.
God jagt.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Norge

Ferieboliger og hoteller i Norge
Rejser til Norge
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/norge/paa-jagt-efter-nordlys-/-aurora-borealis-udflugt.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.