Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Norge

 • På jagt efter nordlys / Aurora Borealis

  (Bedømt af 8 personer)
  10.03.14: Carl Nielsen
  Vi har de sidst to år været på Nordlys jagt i den nordlige del af Norge og Sverige. Det første år boede vi i Kiruna i Sverige, og i år prøvede vi Tromsø i Norge.
  Se hele rejsetippet
 • Oslo

  05.02.14: Kristina Jensen
  Oslo er en herlig storby og må opleves!
  Her er lidt for enhver smag – og man skal også gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker sne og kulde eller sol og varme.
  Se hele rejsetippet
 • 17 maj Oslo, Norge

  (Bedømt af 4 personer)
  Tag en dejlig sviptur til vores skandinaviske venners hovedstad OSLO. Der er rigtig god underholdning for både børn og voksne på båden.

  17.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Norge

Fam.Hansen på Nordkap i snestorm dec. 2005
Rejsetips indsendt af:
Marianne Hansen
Frederikssund
16. dec. 2008

Snestorm på Nordkap

Mit rejsetips handler om vores juletur 2005 med hurtigruten Bergen/kirkenes tur/retur. Vores højdepunkt var at stå på nordkap i snestorm.
Vores hurtigruteskib ligger til kaj i Kirkenes
Vores hurtigruteskib ligger til kaj i Kirkenes

Ankomst til Honningsvåg kl. 11.45

Vi ankom til Honningsvåg med M/S Minatsol d. 21/12-2005 og steg ombord i en bus som skulle køre os til Nordkap. Selvom det var frokosttid var det mørkt, da solen slet ikke står op på disse breddegrader i december måned.

Turen til nordkap er på ca. 31 km, men p.g.a. vejret tog det 1,5 time. Det sneede og blæste. Vi ankom til bommen hvor man normalt betaler for at komme til Nordkap. Her ventede 2 andre busser og en sneplov forrest. Vi kørte herefter ud til nordkap i kollonne. Sneen fyger på den lille vej vi kører på.

Denne eftermiddag stod vi 3 + farmor og farfar alene på nordkap i snestorm, frost og mørke - det var vores mest specielle ferieminde. Det var fantastisk. Det gjorde vi gerne igen.

Vi kan kun anbefale denne tur med Hurtigruten, det er en kæmpe oplevelse og ikke kun for ældre mennesker. Vi havde vores 9 årige søn med og han taler stadig om den ferie. Vi valgte, at fejre julen det år på m/s Minatsol, og det var rigtig hyggeligt og vi fik dejlig mad.

Vi kan også nævne, at vi var ude og køre med hundeslæde i tromsø, så nordlys flere gange og stod ved den russiske/norske grænse i Kirkenes. Vi holdt jul i Svolvær på Lofoten.

Vi sejlede med DFDS til Oslo og kørte resten af vejen til Bergen med tog. Bare turen over fjeldet til Bergen er bedste togtur vi nogensinde har haft. Vejret skiftede fra almindeligt gråvejr til snevejr da vi ankom til Bergen. Turen retur til Danmark foregik på samme måde bare omvendt.

Seværdigheder
Naturoplevelser
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Norge

Ferieboliger og hoteller i Norge
Rejser til Norge
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.