Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Tromsø

Forestil jer en farverig arktisk by med et rigt kulturliv, en rig madkultur og en industri i rivende udvikling. Så har I Tromsø, porten til Arktis. En vaskeægte boomtown, som man så det i Nordamerikas guldgraveræra. Det skyldes selvfølgelig det sorte guld, olien. Byen står i skarp kontrast til de omkringliggende sneklædte bjergtinder, som har en højde på op til 1.800 meter og danner kulisse for bjergplateauer, fiskesøer og birkeskove.

Ishavskatedralen

Ishavskatedralen
Nordnorges mest særprægede og kontroversielle kirke blev opført på den modsatte side af havnen fra byens centrum i 1965, og for at besøge den skal man over Tromsøs længste bro på lige over en kilometer, Tromsøbroen.

Siden opførelsen har kirkens enkle A-formede design udviklet sig til et af byens mest synlige symboler og takket være hyppige besøg af krydstogtskibe sommeren igennem er det en af de største seværdigheder i området. Kirkens tema er en hyldest til lyset. Det falder ind gennem enorme trekantede, blyindfattede ruder forrest i kirken, som udgør et gitter af tynde striber af glas.

I overensstemmelse med norsk, og i øvrigt også dansk, skik hænger reproduktioner af sejlskibe ned fra loftet med ønsker om held og lykke til søens folk. Selv orgelet bagerst i kirken ligner sejlet på et skib. Selveste Pave Johannes Paul 2. aflagde officielt besøg i denne fjerntliggende egn den 11. juni 1989 og tiltrak en lille skare på ca. 2.000 personer til kirken.

Restauranter af høj kvalitet

Restauranter af høj kvalitet
I Tromsø ligger der et utallige af ambitiøse restauranter, som har valgt at basere deres køkken på lokale råvarer blandet med internationale køkkener eller klassiske køkkener såsom det franske. De mere end 100 forskellige nationaliteter i Tromsø har gjort deres til, at de lokale smagsløg bliver kælet for med både gamle og nye smagsvarianter.

Havn

Havn
Krydstogtterminalen ligger i gåafstand fra byens centrum. Er der flere skibe i havn kan det dog være, at skibet må lægge til ved molen i Breivika, som ligger ca. 4 km fra centrum.
Denne side er udskrevet d. 23. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/new-york-subwayen-virker.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.