Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Østrig

Læs mere om rejser til Østrig

Rejsetips af samme forfatter

Nærkontakt
Rejsetips indsendt af:
Østbirk
5. feb. 2010

Besøg Murmeldyrene i Alperne!

Disse oplevelser kan opnås af de fleste. Selv om man skal "højt" op for at opleve dem, Murmeldyrene; de er sociale dyr der beskytter hinanden, og passer godt på familiegruppen, man kunne ønske sig at vi mennesker ville være lige så sociale over for hinanden. Nærkontakt er dog mulig selv om disse dyr er forsigtige af natur, og har en sund skepsis over for os mennesker.
Murmeldyrene opleves i Alperne Østrig GrossGlockner Nationalpark Hohe -Tauern

Murmeldyrene opleves i Alperne Østrig GrossGlockner Nationalpark Hohe -Tauern

Murmeldyrene er gnavere, det største af Egernfamilien; Ca 60 cm. lang: vejer op til ca. 8 Kg. kraftig bygget lidt "bæveragtig" ved første øjekast. men tag ikke fejl, de er totalt mobile selv på de stejleste skråninger!

At opleve disse gnavere på nært hold og tilmed at kunne røre ved dem og fodre dem er en stor oplevelse, og med lidt tålmodighed og snilde kan alle uanset fysik og alder opleve dette.

Hvor?
Alperne Østrig GrossGlockner Nationalpark Hohe -Tauern opkørsel til det højalpine via byen Fusch; nær Zell am See.

Opkørslen af Gross Glockner Hochalpenstrasse er en oplevelse i sig selv; storslået natur fra de første meter, man kører af store sikre smukke vejanlæg helt op til 2550m. højde; næsten 50 Km. rundt i dette vidunderlige højalpine landskab.

Fra ca. 1500m kan man opleve Murmeldyrene, der bor i huler (huller) ind i de græsklædte skrænter (gerne stejle og ufremkommelige) man sætter bilen på en af de utallige restepladser, går få hundrede meter, og er så pludselig helt alene i Alperne, lyt!! hører du nogen fløjte?? Højt? så sr det sansynligvis murmeldyrenes vagtpost der har fået øje på dig, så find forsigtigt et godt sted at sætte dig (jer) med jeres frokost mm. og vent! Murmeldyrene kommer helt sikkert til jer, de er forsigtige, men meget nysgerrige og "uartige" efter kort tid kan de finde på at spise, ikke kun det du lægger til dem, men også af hånden, og af din rygsæks indhold af gode sager! hvis du ikke holder den lukket!

Murmeldur elsker frugt æbler/banan/riskiks/mm. (ikke slik det dør de af) til sidst står de op af dig eller på dig for at se om du ikke har e bid til.og der kan være en hel Murmeldyrfamilie omkring dig og din familie, til sidst, de stiller sig på bagbenene og betragter dig og maden, men ved hurtige bevægelser er de pist væk, også hvis de fornemmer fare! SteinAdler / Fuchs / og mennesker er de værdste fjender!

  • Steinadleren (største Ørn) slår ned på og fortærer ca. 70 murmeldyr i sommerhalvåret.
  • Fuchsen (ræv) har også denne gnaver som hovedernæring i sommerhalvåret.
  • Mennesker skyder dem, pga. pels og murmeldyrfedt, der bruges til medicin og til cremer. førhen var det en almindelig "Hausmandskost" i det alpine. (man regulerer bestanden ved bortskydning af overskud af dyr).

Man kan træffe disse "forførende" gnavere fra Maj-Okt. afhænglig af vinterens kommen og gåen, de lever i grupper på op til ca.20 dyr med en "alfahun" som leder af flokken, de fordopler deres vægt i løbet af sommerne og i oktober er de rumletykke, og nærmest vralter afsted mens de samler hø til at sove i dybt nede i deres huler, de sænker deres åndedrag til kun nogle få gange i minuttet, og kan i meget kolde vintre sove i op til 8 mdr. De første dage de er vågne sidder de uden for deres huller og varmes af forårssolen, og "lader" op til sommeren. De spiser alt grønt også blomster og rødder, det enkelte dyr finder sin egen livret, og det er Int. at se på hvor forskellige ting de enkelte spiser. Murmeldyrene findes de fleste steder hvor der er højalpint og rent, men i Hohe Tauern er de mere tamme end vi har oplevet nogen andte steder, samtidig ser man de smukkeste bjerge, Stenbukke med deres unger Gemser og så mange andre vilde man føler sig hensat til en anden tidsalder.

Husk Murmeldyr er "vilde" dyr foder dem fornuftigt kæl forsigtigt med dem, men forsøg ikke at holde om dem, så bliver de skræmte og kan så bide fra sig!

Med en lille smule forberedelse kan en sådan Murmeldyrsafari blive et af feriens store oplevelser, og det er dejligt at se sine fotos / video senere i sine egne omgivelser, hvilken glæde det er at se pur natur for os danske,for øvrigt er der et nyt stort Murmeldyrmuseum med gratis adgang halvt oppe af Glocknerstrasse, samt mange gode og prisgunstige Gasthøfe i området, både i bjergene og i de små byer i dalene.

Dette er et lille uddrag af en enkelt tur til dette BjergParadis og dets vilde beboere.

Underholdning
Dyreliv

Kommentarer til rejsetips om Østrig

fantastisk tur

03/10 2012 paul
Det var den bedste rejse i mit liv. Kan kun anbefale murmeldyrsafari. Den bedste oplevelse i mit liv.

Spændende bjergtur

12/10 2010 Janni Fabrin
Hej Kurt! Vi vil gerne have dig som guide næste gang vi skal til alperne - det lyder meget spændende med de små bjerg-dyr. Vi er klar til safarien : )

Vildt tip!

02/06 2010 Mette Wold
Hej Kurt. Rigtig godt tip. Jeg vil også gerne på Murmeldyrsafari ;-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til Østrig

Ferieboliger i Østrig
Rejser til Østrig
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/vietnam/phu-quoc/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.