Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Cykelkrydstogt på Donau
Rejsetips indsendt af:
Marianne
Vejle
7. okt. 2013

Cykelkrydstogt på Donau

Cykelkrydstogt? havde aldrig hørt om dette. I juli 2011 var vi på en campingplads i Østrig som lå lige ned til Donau og dagligt så vi cyklister på cykelstierne langs floden, vi så også nogle som gik om bord på et skib.
Ved hjemkomsten til Danmark søgte vi på nettet og fandt ud af følgende: 8 dage om bord på et skib som sejler turen Passau-Wien-Passau, men om dagen cykler man på skønne ruter langs Donau, om eftermiddagen går man så om bord på det flydende hotel som er sejlet frem til ankomststedet. Der er fuld forplejning om bord, stort morgenbuffet hvor man også smører sin madpakke om eftermiddagen er der kaffe og kage, til aften er der 3 retters menu. Drikkevarer var ikke inkl. På skibet er der bibliotek, salonbar, restaurant og soldæk Besætningen på skibet er imødekommende og dygtige, aldrig i mit liv har jeg fået redt seng 2 gange om dagen. Både om morgenen og efter aftensmaden.
Og så er alt utroligt rent.
Klar til afgang fra Passau
Klar til afgang fra Passau

Turen starter i Passau

1000 km fra grænsen ved Padborg ligger Passau, byen ved de 3 floder, Donau, Ill og Ilz. Check in på båden er kl. 17 lørdag. Vi valgte at køre fredag og tog en overnatning på IBIS budget i Lepzig, utroligt nemt, man booker og betaler hjemmefra og kan ankomme når man vil, det er noget med elektronisk check in og så var det billigt 308 kr inkl. morgenmad for 2 personer. Passau har en fantastisk gammel bydel, som er hyggelig at gå rundt i. Domkirken med verdens største orgel er absolut et besøg værd.
Hver morgen står din cykel klar på kajen
Hver morgen står din cykel klar på kajen

Cykelruterne

De daglige cykel etaper er mellem 35 og 50 km. Man får udleveret en god 7 gears cykel, det er rigeligt fint til etaperne, selvom man kan leje 21 gears og el cykler, ja el cykler vil jeg nærmest sige er helt overflødige. Det meste af tiden cykler man på cykelstier langs Donau, enkelte steder på meget lidt trafikeret vej. Der er rigtig god tid til dagens etape, så der er rig mulighed for at gøre holdt og kigge på seværdigheder, kraftværker/sluser, klostere, KZ-lejren ved Mauthausen, museer og meget andet. Man får udleveret informationsmateriale og kort, der er også daglig gennemgang af etaper af tysk- og engelsktalende guide
Schönbrunn
Schönbrunn

Wien

På 5. dagen cykler man ind til kajpladsen i Nussdorf/Wien. Lige inden man ankommer til båden kan man cykle ind i Kahlenbergerdorf og tage turen op til Kahlenberg 484 m, turen er meget stejl,vi trak cyklerne op, den går gennem vinmarker og på toppen har man en fantastisk udsigt over hele Wien og turen ned suser man af sted på cyklen gennem vinmarkerne, ned til båden. 6. dagen har man på egen hånd til at udforske Wien, det kan anbefales at købe et 24 timers kort til offentligt transport, kortet koster 7,10 euro og gælder til bus, sporvogn og U-banen i hele Wien. Ja så kan man jo lige tage bus 38A til Kahlenberg hvis man ikke trak derop med cyklen. Man har mulighed for at komme til en koncertaften i Wiener Hofburg for bare 40 euro.
Dürnstein
Dürnstein

Wachau et at Østrigs allerflotteste landskaber

Efter 1½ dag i Wien vender båden om og begynder sejladsen tilbage til Passau. Den sidste cykel etape er nok den allerflotteste, den går gennem Wachau hvor der køres gennem vinmarker, der er mulighed for vinsmagning, man kommer gennem hyggelige små byer, Dürnstein med borg på toppen og gamle krogede gader, man bliver helt trist når man i Emmersdorf går om bord på båden for aller sidste gang, for at sejle hele natten til Passau. En uforglemmelig ferie, hvor vi har mødt mennesker fra hele verdenen at kende, vi vil især komme til at savne vores nye venner fra Australien og Canada. En tur som jeg varmt vil anbefale alle som bare kan cykle.

Kommentarer til rejsetippet om Cykeltur langs Donaufloden

Fin beskrivelse

21/10 2013 Jørgen
Man får jo helt lyst til at cykle en tur på Donau.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.