Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Østrig

Læs mere om rejser til Østrig

Rejsetips af samme forfatter

Østrigs ukendte hjørne – Niederösterreich

Der er ikke mange som tager til den del af Østrig, ikke en gang Østrigerne selv. Her er ingen bjerge så man kan ikke stå på ski om vinteren eller vandre om sommeren.
Det er en stor skam, for Niederösterreich ligger kun en lille times kørsel fra Wien og har meget at byde på.
Her produceres der rigtig mange skønne vine og der er mange vingårde man kan stoppe og overnatte på eller bare smage på deres produkter.
Østrigs ukendte hjørne – Niederösterreich

Vi var i byen Poysdorf, som mange andre steder i området, har de noget som hedder Kellergasse. Det er en lang gade med små vinkældre bygget ind i en skrænt. Nogle er permanent åbne så man bare kan gå ind, tage lidt vin eller vand og så pænt betale i en lille boks. Andre tider af året er der Kellergassefest, så slår de alle dørene op og der smages vine og spilles musik.

Schlosshof

Schlosshof

I området er der også det noget glemte slot, det er ret imponerende, det hedder Schlosshof og blev bygget af Prins Eugene i 1720´erne som jagt og landslot.
Det blev senere overtaget af militæret efter en lang historie og blev brugt som træning af militært personale.
I dag er det blev renoveret og sat i stand, både slottet, haven og stalde, så det i dag er et imponerende sted med en fantastisk barok-have, køkken- og urte-haver. Samt masser af stalde hvor de avler på gamle og glemte dyreracer
I løbet af sommeren er der forskellige arrangementer, bl.a stor barok-fest hvor langt de fleste kommer udklædte. Men også koncerter og andre tema-arrangementer. Fra slotte kan man se over på Bratislava, så tæt ved grænsen ligger det og stadig kun en lille times kørsel fra Wien. Det er perfekt at forlænge de ophold i Wien med et par dage til Niederösterreich.
Schwarze Katze

Schwarze Katze

Historien om Schwarze Katze; Vintønder der står til lagring afgiver alle en naturlig varme. I gamle dage havde man en kat gående inde ved vintønderne. Da kældrene er kolde vil katten automatisk søge efter det varmeste sted. Den tønde som er bedst i gang med gæring afgiver mest varme og det giver den bedste vin. Så den tønde katten lå på ville blive den bedste vin. Åbenbart var det mest sorte katte der gik rundt – derfor er den sorte kat med krum ryg at finde mange steder i forbindelse med vin.
Østrigs ukendte hjørne – Niederösterreich

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mette Tjæreborgs profilside

Andre sider om rejser til Østrig

Ferieboliger i Østrig
Rejser til Østrig
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/syrien/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.