Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Østrig

Rejser til Salzburg

Udforsk idylliske Salzburg og bliv glædeligt overrasket over de mange spændende cafeer, ølhaver og butikker byen rummer. Salzburg er også hjem for et eminent legetøjsmuseum, fæstningen Festung Hohensalzburg og Mozarts fødested. Bestil din rejse med fly og hotel og start ferien i Salzburg allerede i dag.

Salzburg – stemning og idyl i særklasse

Festung Hohensalzburg i Salzburg
Salzburg er en pragtfuld ”storby” og Mozarts fødeby, som du simpelthen bare skal lade dig ”forføre” af. Salzburg er navngivet efter saltet, der gennem århundrede har bragt masser af rigdom til byen og området. Rejser du til Salzburg, kan du starte med at udforske byen fra den enorme middelalderborg, der ligger højt hævet byen.

Uden for Salzburg kan du boltre dig i den enestående natur med bjerge, smukke søer, vandfald og en frodighed uden sidestykke. Ideelt til masser af aktiviteter både sommer og vinter.
 

Salzburg – Mozarts fødeby

Farverige gademusikanter søger for at Mozarts toner konstant fylder gaderne i Salzburgs centrum og med til at skabe den helt unikke stemning. I Getreidegasse kan du besøge hans fødested, der er indrettet som et lille museum. Senere boede han med familien i Tanzmeisterhaus, med den smukke dansesal.

Der er også et interessant museum og en butik, hvor du kan købe hans musik. I konservatoriet er et stort Mozart arkiv og koncertsalene bruges til festspillene. I Marionettentheater kan du overvære fantastisk livagtige marionetdukker, der opfører nogle af Mozarts operaer. En oplevelse du sagtens kan tage børnene med til.
Besøg en af Salzburgs mange cafeer

Fæstningen våger over Salzburg

Trænger du til motion, kan du begynde dagen med en ½ times travetur til fæstningen Festung Hohensalzburg, der våger over Salzburg. Den hurtige vej er med Fæstningsbanen. Fæstningen er enorm med sine mere end 30.000 m². Der er museer, en hyggelig restaurant og en dejlig have, der giver en smuk panoramaudsigt ud over Salzburg og de omkringliggende bjerge. Fra fæstningen, kan du følge en lille sti tilbage til byen, hvor du passerer Salzburgs kunstmuseum og et pragtfuldt lille slot.
 

Nyd en øl i Salzburg

Salzburg er et sandt paradis hvis du nyder smagen af en god øl. Gennem generationer har man forfinet ølbrygningens kunst og i dag brygges noget af verdens bedste øl i Salzburg. Du kan tage en pause fra seværdighederne og smage på de gyldne dråber i en af de utallige populære ølhaver. De er nemme at finde og ligger overalt. Du skal bare holde øje med de sjove ølskilte. Du kan også få nogle smagsprøver, hvis du besøger et bryghus. Der er fx Stieglkeller med bryghuset Stiegl Bauwelt, hvis du alligevel er på vej op til fæstningen.
Domkirken i Salzburg

På cafe i Salzburg

I Salzburg tager man sig til at drikke en god kop kaffe. Det foregår på en af de mange klassiske cafeer, hvor man mødes med vennerne eller slapper af med dagens avis. At gå på cafe i Salzburg er en gammel tradition for østrigerne, så hvorfor ikke møde dem i deres rette element. Du kan lægge ud med et besøg på Salzburgs ældste cafe, Cafe Tomaselli, der ligger på Alter Markt.

Domkirken i Salzburg

Domkirkens facade dominerer Domplatz. Inden for kan du sætte dig og lade tankerne svæve i den ophøjede ro, der altid kendetegner sådan et sted, mens du beundre omgivelserne. Der er også et par museer for kirkekunst og et hvor du kan se ruinerne fra den oprindelige domkirke fra 774.

Legetøjsmuseet i Salzburg
– for børn og barnlige sjæle

På Bürgerspialgasse finder du det eminente legetøjsmuseum. Her kommer dit indre barn med garanti frem, når du går på opdagelse mellem de tusindvis af forskellige slags legetøj, gennem mere end 200 år. Rejser du med børn, er museet ikke mindre end et ”must”.

Oplev Festspillene om sommeren

Rejser du til Salzburg mellem slutningen af juli og august, kan du opleve Salzburg Festival - det store festspil med opera, drama og ikke mindst koncerter hvor kompositioner af Mozart selvfølgelig indgår. Det hele foregår på festspilområdet med tre festspilhuse. Det mest seværdige er måske Felsenreitschule.
Shopping i Salzburgs smalle gader

Shopping i Salzburg

Getreidegasse er nok den populæreste shoppinggade i Salzburg. Det er som om alle skal på slentretur og vinduesshoppe i de fornemme forretninger. Det er her de dyre mærkevare ligger, men også mange af seværdighederne i Salzburg. Gaden har bestemt sin charme, specielt pga. de flotte smedejernsskilte. I sidegaderne ligger de små forretninger, med et udvalg du ikke lige finder herhjemme.

Linzergasse er endnu en af de store shoppinggader i Salzburg. Den er forholdsvis overset af turister, selvom den bestemt er mindst lige så interessant som Getreidegasse. Her ligger taverner, restauranter, cafeer og masser af mindre specialbutikker.

Billeje i Salzburg

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Salzburg i Østrig. Du kan nemt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Salzburg

Salzburgerland – natur i verdensklasse

Salzburgerland – natur i verdensklasse
Er du et frilufts-menneske, er du kommet til det helt rette sted. Du skal ikke langt ud af Salzburg før landskabet i Salzburgerland minder om et stort postkort.
I Werfen ligger eventyr-borgen Hohenwerfen højt hævetpå en klippe i de smukkeste omgivelser ved floden Salzach. Skal du have rørt bentøjet, kan du vandre til toppen af Unterberg eller tage den lette måde med svævebanen. Områderne Pongau og Pinzgau er bl.a. kendt som gode skisportsområder, men om sommeren kan du vandre, cykle og meget mere. Brug også lidt tid på de små idylliske byer. Endelig er der kurbyerne, hvor du kan forkæle dig selv og din nærmeste med wellness.
Læs mere om Salzburgerland

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Salzburg

Læs mere om rejser til Salzburg


Flybilletter til Salzburg
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/vi-elsker-berlin-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.