Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Salzburg

Læs mere om rejser til Salzburg

Rejsetips af samme forfatter

En skøn uge i Salzburg området
Rejsetips indsendt af:
Sønderborg
3. aug. 2010

En skøn uge i Salzburg området

Mit rejsetips handler om hvordan man kan spare penge på entré i Salzburgerland regionen i Østrig, og ideer til udflugter
Golling Wasserfall
Golling Wasserfall

Salzburgerland card

Mange er nok ikke klar over at Salzburg byder på langt mere end Mozartkugler, men hele Salzburgerland regionen (svarende til vores regioner) byder både på aktive ferier for store og små, men også på en masse seværdigheder.

Vores bedste rejsetips er at købe et Salzburgerland Card. Kortet koster ca. 42 euro for 6 dage, men det giver gratis entré til mange seværdigheder i området - dog kun 24 timers gratis entré i selve Salzburg by.

Et hurtigt regnestykke:
Untersberg svævebanen koster pr. person 18 euro
Sommerkælkebanen i Abtenau koster ca. 19 euro
Hohen Salzburg koster 8 euro pr. person
Så er pengene næsten allerede tjent ind. Vi ville sidste år have brugt næsten 110 euro i entré pr. person, men takket være Salzburgerland cardet kostede det kun 42 euro.
Salzburg
Salzburg

Tips til ture i området

Hvis I skal afsted med børn, så er der utrolig mange muligheder:

Eksempelvis:
  • Saltminen ved Hallein/Bad Dürnberg (aldersgrænse minimum 4 år). Minen fortæller om de gamle kelters arbejdsmetoder, det hvide "guld" (som salt blev kaldt), Salzburgs grundlæggelse - og så er det morsomste for børnene nok bumletoget ind og ud af bjerget, samt de to rutsjebaner.
  • Sommerkælkebanen 1 km fra Saltminen
  • Salzburg by med Zoo, Vandspillene ved Hellbrunn (der er garanti for at du bliver våd), Sound of Music turene, borgen Hohen Salzburg, Mozarts fødehus, sejltur på Salzach, domkirken, hestespringvandet mm.
  • Hohen Werfen der på varme dage byder på falkeshow. Kør med banen op og nyd den gamle borg inden I ser showet
  • Golling Wasserfall - skøn naturoplevelse
  • Kejservillaen i Bad Ischl, hvor Kejser Franz Josef og Kejserinde Sissi tilbragte mange somre, og hvor Franz Josef underskrev dokumentet der udløste 1. verdenskrig
  • Byen St. Gilgen, hvor man kan sejle over til St. Wolfgang - utrolig flot sejltur
  • Byen Hallstatt der er bygget op af et bjerg
  • Tag med svævebanen op til Zwölferhorn, hvor der er en fantastisk udsigt over Wolfgangsee, hvor Sommer i Tyrol er optaget
Nå ja.... Og når man er i Østrig så prøv at smag Kardinalschnitten, lækker Østrigs kage - eller prøv en Salzburger Nockerl. Sød specialitet fra Salzburg området.
Eller hvad med en gang Fritattensuppe (pandekage suppe).

Er man sulten omkring middagstid, så kør en tur til Kaltenhausen, hvor Kaiser Bier bryggeriet ligger. De har en spiseafdeling, hvor man spiser til billig penge.

Man kan vel læse ud fra mit rejsetips at jeg har besøgt Salzburg mange gange. D. 1. august var det 31. gang jeg kom hjem fra Salzburg (og så er jeg ikke engang fyldt 30 endnu).

Vi bor altid i en lille by der hedder Puch. Den ligger ca. 8 km fra Salzburg Centrum, og spørger man efter et gæstekort, så kan man køre med bus og s-tog for 2 euro. Gæstekortet er gratis.

Pensionatet vi bor på fandt mine forældre i et FDM blad for 26 år siden, og efter et besøg på pensionatet, så var vi stamgæster :o)

Det blev vist en længere smøre, men hvis I skal til Østrig, så kør forbi det lokale turistbureau og køb et Salzburgerland card hvis I tænker på at besøge mange seværdigheder. Pengene er meget hurtigt tjent ind og endnu flere er sparet.

Se evt. http://www.salzburgerlandcard.com/ og god tur til Mozarts hjemby. Absolut et besøg (endda mange besøg) værd.

Kommentarer til rejsetips om Salzburg

Kehlsteinhaus

13/07 2015 Jonna Jensen
Er der nogen der ved om Salzburgerlandkortet også gælder til Kehlsteinhaus?

salzburgerland card

16/06 2014 Hanne Petersen
Hej. vi skal en tur til østrig og det lyder godt med sådan et salzburgerland card. men hvor får man fat på sådan et henne? kan turistforeningen i østrig have det og hvor mánge steder er det til at bruge?

Hilsen Hanne Petersen.

ved godt det er mange spørgsmål.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Salzburg

Hoteller i Salzburg
Rejser til Salzburg
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/forsikring-af-afbestilling.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.