Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Wien

 • Wien - juletur med mere...

  (Bedømt af 8 personer)
  06.11.12: Frank
  Både Tyskland og Østrig kan bare noget særligt op til jul. Efter at have besøgt både Hamburg og Berlin for julemarkederne der, gik turen for min kæreste og jeg sidste år til Wien for den gode julestemning - og i stemning det kom vi; Wien er nemlig både romantisk og idyllisk.
  Se hele rejsetippet
 • Weekendtur til Wien

  Vinderrejsetip Oktober 2012
  (Bedømt af 133 personer)
  Wien er en dejlig by og er et "must" at besøge for alle storbyelskere. Hele centrum "Inner stadt" og Slottet Schönbrunn er på UNESCOs verdensarvsliste og byen bare oser af historie.
  Se hele rejsetippet
 • Wien for veninder

  (Bedømt af 10 personer)
  Fire rejseveninder drog sidst i april mod endnu en europæisk hovedstad, Wien. Byen lå badet i sol for vores fødder og viste sig fra sin bedste side.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Wien

Gratis glæder i Wien
Rejsetips indsendt af:
H Lykke
Næstved
18. dec. 2010

Gratis glæder i Wien

En af vores juletraditioner over de senere år er blevet en lang weekend i Wien omkring første søndag i advent.
Wien er SÅ smukt pyntet - ikke med blinkende lys i alle kulører, men med smukke og smagfulde lysarrangementer, og en spadseretur efter mørkets frembrud i de store strøggader er eventyrlig.
Rådhussalen
Rådhussalen

Internationale adventskoncerter

I Wiens fantastiske Rådhus er der i ugerne op til jul i den store rådhussal gratis adventskoncert hver fredag-lørdag-søndag kl. 15.30-1930.
Kor fra mange forskellige lande har hver en halv time til at afvikle deres program, og mange hundrede tilhørere tager en pause i julestresset til at nyde de skønne toner på de lange stolerækker.
Da vi forleden var der, oplevede vi kor fra bl.a. Finland, Ungarn, Tjekkiet, Østrig og USA. En meget dejlig oplevelse!
Når man står med front mod rådhuset, skal man gå t.v. om hjørnet og hen midt på venstre side af bygningen, ind ad en port og over en indre gård for at komme til opgangen. De brede trin fører et par etager højt op til den smukke rådhussal.
Wiens rådhus
Wiens rådhus

Børnenes paradis

En anden, enestående skik finder man i stueetagen med adgang fra fronten af rådhuset, lidt over gadeniveau.
Her findes noget enestående, som kunne være spændende at opleve også i danske rådhuse: I et bredt gangareal er der opbygget en masse separate afdelinger med vinduer (uden glas), så de voksne kan følge med i aktiviteterne.
Børnene kan i de forskellige områder - hjulpet af en masse søde vejledere - teng og male, klippe og klistre julestads & -gaver, male, bage julesmåkager m.m.
Forældre og bedsteforældre kappes om at fotografere de små bagere, der iført fine forklæder og kokkehuer har glemt alt omkring sig, mens de ruller dej ud og former kager. Man kan købe deres - og de professionelle bageres - produkter, og der er rift om den lille butik.

At rådhuset og forpladsen med de mange boder og de smukt pyntede træer er et eventyrligt syn i mørkningen skal da også lige nævnes.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Wien

Hoteller i Wien
Rejser til Wien
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/phuket/millennium-resort-patong.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.