Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Wien

 • Wien - juletur med mere...

  (Bedømt af 8 personer)
  06.11.12: Frank
  Både Tyskland og Østrig kan bare noget særligt op til jul. Efter at have besøgt både Hamburg og Berlin for julemarkederne der, gik turen for min kæreste og jeg sidste år til Wien for den gode julestemning - og i stemning det kom vi; Wien er nemlig både romantisk og idyllisk.
  Se hele rejsetippet
 • Wien for veninder

  (Bedømt af 10 personer)
  Fire rejseveninder drog sidst i april mod endnu en europæisk hovedstad, Wien. Byen lå badet i sol for vores fødder og viste sig fra sin bedste side.
  Se hele rejsetippet
 • Wien - Oplevelser i flere genrer

  (Bedømt af 3 personer)
  11.05.12: Vibeke Green
  Sacher Torte er et must når man er i Wien - serveres stort set alle steder, men prøv den på Hotel Sacher, det smager pragtfuldt, men det er svært at komme igennem hele stykket :-)

  Den Spanske Rideskole må man ikke snyde sig selv for, men vælg morgentræningen der giver et meget større indblik i arbejdet end selve opvisningen - der er dog stadig uniformer og velpudsede heste selvom det kaldes træning

  Staats Oper - kan man lide opera er det fantastisk at opleve det i denne bygning - en stor del af oplevelsen er også alle de fint påklædte tilhørere - det kan virkelig anbefales
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Wien

Rejsetips af samme forfatter

 • En overset perle

  (Bedømt af 72 personer)
  Efter at have læst et andet rejsetips her på siderne besluttede jeg mig for at Edinburgh var en by der måtte på listen over steder mig og min kone har været.
  Se hele rejsetippet
 • Guds eget land - part 2

  (Bedømt af 60 personer)
  Det var præcist 1 års siden min kone og jeg sidst besøgte USA (se evt. rejsetipset ”Gud egen land) og det var igen blevet Memorial Day – amerikanernes største shopping weekend, hvor der altid er gode rabatter at hente.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje fører til Rom

  (Bedømt af 107 personer)
  Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

  Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
  Se hele rejsetippet
Weekendtur til Wien
Rejsetips indsendt af:
Solrød Strand
19. okt. 2012
Vinderrejsetip Oktober 2012

Weekendtur til Wien

Wien er en dejlig by og er et "must" at besøge for alle storbyelskere. Hele centrum "Inner stadt" og Slottet Schönbrunn er på UNESCOs verdensarvsliste og byen bare oser af historie.
Omvendt er byen trods alt ikke større end at man kan nå at opleve det meste på en weekend eller en forlænget weekend, specielt da flyforbindelserne dertil er gode med tidlige morgenafgange fra København og sene aftenafgang hjem igen.
Stopsted for sporvognslinje 2 - din turistguide i Wien
Stopsted for sporvognslinje 2 - din turistguide i Wien

Vejen fra lufthavnen og retur

Fra lufthavnen og ind til byen kan men med fordel tage den direkte togforbindelse City Airport Train eller bare CAT. Toget kører hver ½ time og det tager kun 16 min ind til centrum (Wien Mitte/Landstrasse), hvor der er videre transport med undergrunden eller sporvogne. Det kan anbefales at købe billeterne on-line hjemmefra. Dels er det billigere (17 Euro imod 19 Euro i en automat) og dels er det lettere - man kan on-line bede om en sms billet og det virker fuldstændigt som her i Danmark. En enkelt billet koster 12 Euro, så husk at købe en retur. På stationen i centrum kan man i øvrigt checke ind på flyet og checke sin bagage ind (og aflevere denne) når man skal hjem - meget praktisk, da man så slipper for køen ude i lufthavnen og man kan aflevere sin kuffert når man har checket ud af hotellet, så man er fri for at slæbe rundt på den eller skulle hente den på hotellet senere på dagen.
CAT har i øvrigt en meget praktisk APPs, der udover oplysninger om toget indeholder en udmærket guide til byen og omegnen, som man med fordel kan hente gratis inden man tager afsted
Rauthaus fra parken
Rauthaus fra parken

Rundt i Wien

Wien er nem at komme rund i - der er et velfungerende system af sporvogne og undergrundsbaner, men jeg vil gerne slå et slag for byens cykler - http://www.citybikewien.at - som man gratis kan låne 1 time. Låner man cyklen mere end 1 time koster det beskedne 1 Euro pr. påbegyndt time. Der er stationer til cyklerne overalt i byen og der syntes at være rigeligt af dem. Man skal registrere sig i forvejen (se ovenstående link) og putter så blot sit kreditkort i en stander og følger instruktionerne - nemmere kan det ikke blive. Også her kan jeg anbefale en APPs. Den hedder "Bikar" og indeholder bl.a. et interaktivt kort der viser ens nuværende position og de nærmeste cykelstationer med angivelse af hvor mange cykler der aktuelt står - f.eks. kan jeg lige nu se at den station der er tæt på det hotel hvor vi boede, har 17 ledige cykler og der er 18 tomme pladser. Sætter man sin cykel på plads og står den der i 15 min, kan man i øvrigt låne den gratis i en ny time :-).Alle cykler vi prøvede var i perfekt stand.
Den første dag på vores weekendtur til Wien lånte vi to cykler og kørte først rundt inde i centrum og orienterede os om byen, hvorefter vi kørte ned til Donau.
 
Så nåede vi Donau
Så nåede vi Donau

Og lidt uden for

Eller rettere sagt kørte vi ned til den kanal - eller biflod - der løber gennem byen. Den "rigtige" Donau løber lidt nord om selve centrum. Her fandt vi en cykelsti langs kanalen og fulgte den ca. 5 km, hvorved vi kom ud, hvor kanalen løber sammen med den rigtige Donau.
Musikverein
Musikverein

Husk en musik oplevelse

Ingen tur til Wien uden en klassisk koncert. Selvfølgelig kan man besøge Wien uden, men når man nu er i den klassiske musiks centrum, så.......
Vi havde i hvert fald valgt at bruge lørdag aften på en koncert i Wiener Musikverein - der hvor nytårskoncerten 1. nytårsdag transmitteres fra. Det var en stor oplevelse. Og det var lidt sjovt at observere, at næsten alle de dyre pladser (hvor den gamle her havde revet sig og købt billetter til) var besat med kinesere, der blev kørt til koncertsalen i turistbusser og hvor forskelligt at en kineser opfatter en wienerkoncert. Nogle var (som man efter min mening bør) påklædt i galla, men mange blot kom i cowboybukser og en t-shirt og i øvrigt så ud til at kede sig bravt efter at de havde taget de åbenbart ti obligatoriske billeder af dem selv foran scenen :-) Her kunne man tale om kulturforskelle.
Her finder man Wiens "hemmelige" baggårde
Her finder man Wiens "hemmelige" baggårde

Den gamle bydel

Efter at have brugt det meste af feriebudgettet på koncerten, skulle der andre og billigere fornøjelser til. Og her fandt jeg ud af at man godt kan spare pengene til Hop on Hop off bussen - man tager blot sporvogn linje 2 en tur frem og tilbage mellem endestationerne. Med den kommer man rundt til alle byens seværdigheder med undtagelse af slottet Schönbrunn. Inde i Inner Stadt er der mange smukke gamle huse og specielt området omkring Domgasse kan anbefales - er er smukke snævre gader med mange spændende baggårde
Kleins Cafe
Kleins Cafe

Verdens mindste cafe

En stor del af fornøjelsen ved at slentre rundt i Wien er at besøge en rigtig wienercafe, hvor man kan sidde og betragte livet omkring sig over en enkelt kop kaffe (der i Wien findes i utallige versioner). Ja, en enkelt kop. For i Wien er det OK at blive siddende i flere timer når man har købt en kop kaffe og på de rigtige cafe'er kommer tjeneren endda med frisk vand til dig, hvis du tømmer både din kaffekop og det obligatoriske glas vand der altid følger med.
I området omkring Domgasse finder man på et særdeles hyggeligt torv i øvrigt verdens mindste cafe (siger de selv) - Kleins Cafe. Vi indtog søndagsfrokosten her i det skønneste solskin. Det var ikke den store kulinariske oplevelse, men hyggeligt var det :-)
Et smukt slot
Et smukt slot

Schönbrunn

I fordoms tider konkurerede Østrig/Ungarn og Frankrig om hvor der var det største kejerdømme og sådan noget gør man ved at forsøge at bygge det største slot. Frankring har Versaille og Østrig har Schönbrunn. I størrelse, pomt og pragt og haveanlæg er der vist ikke nogen der har noget at lade den anden hører for.
Vi tog "vores" cykler ud til Schönbrunn der ligger lidt uden for byen. Det er så smart med de der cykler, at der er en "station" ved alle turistattraktionerne - og altså også dem uden for byen.
Det kan anbefalen at tage en guidet rundtur inde på slottet. I modsætning til Versaille (der desværre er næsten tomt), så står Schönbrunn som den dag den sidste kejser døde. En tur rund i haven må man heller ikke snyde sig for.
Klæar til koncert
Klæar til koncert

Alt godt får en ende

Og den kommer hurtig på en weekendtur til Wien. Men sikken en weekend - fuldt med oplevelser.
Kom af sted - at rejse er at leve - og Wien har min anbefaling

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Wien

Hoteller i Wien
Rejser til Wien
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/road-trip-i-usa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.