Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Wien

 • Wien - juletur med mere...

  (Bedømt af 8 personer)
  06.11.12: Frank
  Både Tyskland og Østrig kan bare noget særligt op til jul. Efter at have besøgt både Hamburg og Berlin for julemarkederne der, gik turen for min kæreste og jeg sidste år til Wien for den gode julestemning - og i stemning det kom vi; Wien er nemlig både romantisk og idyllisk.
  Se hele rejsetippet
 • Weekendtur til Wien

  Vinderrejsetip Oktober 2012
  (Bedømt af 133 personer)
  Wien er en dejlig by og er et "must" at besøge for alle storbyelskere. Hele centrum "Inner stadt" og Slottet Schönbrunn er på UNESCOs verdensarvsliste og byen bare oser af historie.
  Se hele rejsetippet
 • Wien for veninder

  (Bedømt af 10 personer)
  Fire rejseveninder drog sidst i april mod endnu en europæisk hovedstad, Wien. Byen lå badet i sol for vores fødder og viste sig fra sin bedste side.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Wien

Udsigt fra broen over til Donauinsel
Rejsetips indsendt af:
Jørgen Pedersen
Aalborg
4. aug. 2009

Wien: Donauinsel på Inliners

En uges ferie i Wien kronedes af en fantastisk tur rundt på Donauinsel på Inliners - et godt tip til en aktiv dag på en storbyferie.
En kort pause på vej ud mod spidsen af øen. I baggrunden Wien
En kort pause på vej ud mod spidsen af øen. I baggrunden Wien

Egentlig skulle vi have været i operaen...

Er man i Wien, skal man naturligvis ud og se 'den smukke blå Donau', som det hedder i den berømte vals af Johann Strauss d. y. På vores efterårsferie i Wien besluttede vi at tilbringe en smuk solskinsdag på Donauinsel, den lange kunstige ø midt i Donau. Egentlig skulle vi have været i operaen, men syntes, det var spild af godt vejr, så vi tog U-1 ud til Donauinsel. I nærheden af U-banestationen fik vi øje på et par skure, hvor man kunne leje Inliners. En hurtig beslutning og straks efter løb vi af sted på de mange udmærkede stier på øen. På det første stykke af øen, må man zigzagge mellem de eksotiske barer på det, Wienerne kalder Copa Kagrana - Kagran er bydelen, der ligger lige ved øen. Derefter har man et flot kig ind på Wien og de omkringliggende bjerge - Kahlenberg og Leopoldsberg - hvor træer og vinmarker stod i begyndede efterårspragt.
Kahlenberg og Leopoldsberg. I forgrunden en af de mange små idylliske landsbyer omkring Wien.
Kahlenberg og Leopoldsberg. I forgrunden en af de mange små idylliske landsbyer omkring Wien.

Fra by til land og tilbage igen

Donauinsel strækker sig over 21 kilometer. På vej ud mod spidsen passerer man bygrænsen og får således også et kig på nogle af de små landsbyer, som ligger omkring Wien. På vejen tilbage kan man passede nappe sig en forfriskning i en af barerne. Det gode ved at tage sådan en tur rundt på øen iført Inliners er, at man får set Wien fra en lidt anden vinkel. Vi har været i Wien masser af gange, men denne tur var alligevel noget særligt. Har man tiden, og er vejret til det, kan det varmt anbefales. Og de kalorier, man forbrænder, får man jo hurtigt hentet ind igen ved at gå på café - fx Café Teitelbaum, caféen på det jødiske museum i Dorotheergasse, hvor man får Wiens bedste kaffe og ditto kager.

Aktiviteter
Øer
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Wien

Hoteller i Wien
Rejser til Wien
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/det-nordlige-adriaterhav/i-hunnerkongen-attilas-fodspor.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.