Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Oman

Rejser du til Oman, kan du opleve alt fra ørkensafari i 4x4 jeep, grønne bjerge ved Salalah, fantastiske muligheder for dykning til arabisk stemning i Muscat. Book et eventyr i dag.

Oman - et land med lange og stolte traditioner

Din rejse til Oman bør starte i hovedstaden Muscat. Det er en spændende by hvor gammelt og nyt forenes og fastholdes. Byen er i vækst hele tiden, og mange nye bygninger skyder op side om til de mange små lokale butikker og kaffebarer. Befolkningen her er meget gæstfrie og stolte af deres nation og sultan. Oman har på små 40 år vokset sig fra den mørke middelalder og ind i det 21 århundrede, og repræsenterer i dag et moderne land med stolte traditioner. Landet er i dag et yndet rejsemål og kan matche selv Dubai og Abu Dhabi.

Muscat - hovedstaden i Oman

Byen Muscat, som er hovedstaden i Oman, byder hver dag på en arabisk stemning i den største og mest traditionelle souk som ligger i området Mutrah. Rejser du hertil har du mulighed for at købe mange lækkerier med hjem som fx krydderier, tæpper og tørklæder. Souken består af både en overdækket del, og en del der ligger som en myriade af små stræder og snørklede stier.  

Byen har et mangfoldigt udbud af indiske og libanesiske restauranter, og så er de fleste større amerikanske fast food-kæder repræsenteret. Der findes også et større antal shoppingcentre i, og uden for centrum.  
I Oman kan du fx opleve:

I Oman kan du fx opleve:


Ørkensafari i 4x4 jeep:
En meget populær udflugt er ørkensafari, og den må du helt sikker ikke snyde dig selv for. De erfarne chauffører viser dig ørkenen på en helt anden måde, alt i mens du drøner med 80 km/t over sandklitterne. På turen stoppes der, og der er mulighed for at tage nogle fantastiske billeder samt møde lokalbefolkningen som stadig lever som beduiner i deres telte. Solnedgang over ørkenen skaber den perfekte afslutning, på en vild og anderledes udflugt.     
Besøg den gamle Souk:
I mange århundreder i Oman, har alt handelsvirksomhed foregået i den gamle Souk. Her har du mulighed for at gøre en god handel, og opleve hvordan de lokale handler med geder, kameler, krydderier og stof. Parfume og lækre dufte-olier kan købes for billige penge, og går du efter guld og ædelsten, bør du købe det her, husk dog at handle om prisen. Den gamle Souk i Muscat er en 1001 nats oplevelse.      
Dykning og snorkling
Den arabiske golf byder på noget af det bedste dykning i verden. Oman er med sine 1.700 kilometer kyststrækning et eftertragtet sted for stranddyrkere og dykkere. Marinelivet her er helt unikt pga. de mange koralrev der ligger langs kysten, og har i århundreder været hjemsted for mere end 150 forskellige arter af fisk og skaldyr. Hvis du tager med på en arrangeret dykkertur er der mulighed for at se skildpadder, hvalhajer, delfiner, muræner, rokker, kejserfisk og mange andre smukke arter. Du har også mulighed for at dykke på en del skibsvrag, der ligge langs kysten. De fleste hoteller langs kysten har egen privat strand, og kan hjælpe dig med at bestille en dykkertur. Snyd ikke dig selv for denne enestående oplevelse.  
Hilton Salalah Resort
Se mere og bestil her

Frodige grønne skove

For mange er Oman en ørkenstat, men hvis man rejser indenrigs med Oman Air til byen Salalah, der ligger ca. 1000 km. fra Muscat, kan du opleve de frodige grønne bjerge, skove og rindende vandfald. I juni måned starter monsunregnen, og denne er med til at få alt til at blomstre og bliver grønt. Det er et helt unikt klima du finder her, og mange lokale rejser hertil hvert år pga. temperaturen falder til omkring 30 grader, når den er på sit højeste i Muscat. Hvert år i juli og august måned afholdes den årlige Khareef festival, hvor man fejre monsunregnen. (indenrigsbillet koster ca. kr. 900 t/r)  
Denne side er udskrevet d. 16. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/bangkok/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.