Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Pakkeguide: Pak kufferten rigtigt når du rejser

For nogle er det at pakke en del af ferieglæden, mens andre stresser over at skulle pakke tøj, toiletsager og andre fornødenheder til ferien ned i en kuffert. FDM travel giver i denne pakke-ABC tips til at pakke feriebagagen i ro og mag – og uden risiko for stress og dårlig ryg.

Antallet af kilo, man må have med på ferie, varierer fra flyselskab til flyselskab, så hvis man skal på flyferie, er det en god idé at begynde sin pakning med at undersøge, hvor mange kilo, man må medbringe.

Dernæst skal man overveje hvilken ferieform, der er tale om, så man kan klare sig med mindst mulig bagage. Storbyferien kræver en lidt anden feriegarderobe end f.eks. badeferien og vandreferien. Nogle gange har vi tendens til at pakke til flere typer ferie i kufferten i tilfælde af, at vi lige skulle få brug for en bestemt kjole eller jakke. Ofte kan det dog betale sig at tænke ferien grundigt igennem inden afrejse, så man er mere bevidst om hvilken påklædning, der vil blive brug for på ferien.

Derudover anbefaler FDM travel, at man følger nedenstående pakke-ABC, når man skal pakke sin kuffert.

Pakke-ABC:

A
nskaf en let kuffert og brug bagage-kiloene på bagage.

Begræns tøjmængden og pak tøj der let kan kombineres på mange måder.

Cremer, shampoo etc. bør hældes på små flasker, så der ikke medbringes unødige kilo. Husk, at alle væsker i større mængder skal pakkes i indskrevet bagage.

Dan dig et overblik over bagagen ved at lægge alt frem på f.eks. en seng eller et bord, inden det lægges i kufferten.

En ekstra taske er god at have med i bagagen til at transportere evt. indkøb hjem i.

Fordel bagagen i forskellige kufferter, hvis I er flere, der rejser sammen – så er der altid tøj til alle, hvis én af kufferterne skulle blive forsinket.

Gennemsigtige plastposer er gode at pakke i, hvis man vil bevare orden i kufferten.

Huskelister for hver type ferie kan være nyttige. Opret evt. et dokument på computeren for hver type rejse - pakkelisterne for storbyferie, badeferie, skiferie etc. kan med fordel genbruges fra ferie til ferie af samme type. Download evt. FDM travels pakkelister her: pakkelister

Ipad, Ipod touch og diverse smartphones er nyttige både til underholdning på rejsen og til at søge information undervejs. I mange lufthavne er der gratis wifi-områder.

Juli er årets største rejsemåned, så hav tålmodighed i lufthavnen, ved bagagebåndet, ved bagagevognene og på rejsen generelt – og kom i god tid.

Kontaktlinsevæske i en lille beholder, ekstra undertøj, tandbørste etc. bør altid medbringes i håndbagagen i tilfælde af at den indskrevne bagage skulle blive forsinket.

Læg de tunge ting så de ligger nederst i kufferten tættest på hjulene, når kufferten står på højkant – så er det lettest at trække rullekufferten rundt i lufthavnen.

Mærk kufferten med genkendeligt mærke eller farve og mindsk risiko for forbytning.

Nye sko bør kun medbringes som ekstra sko. Det anbefales at medbringe sko/sandaler, der er gode at gå i og kan tåle at blive beskidte, da skoene slides ekstra meget på ferien.

Overtøj er mest praktisk at have på på selve rejsen, så det ikke optager plads i kufferten.

Pas, rejsepapirer, betalingskort, lokal valuta og det gule sygesikringskort skal altid medbringes på ferien – tjek også om der er brug for kørekort, visum og forsikringspapirer.

Quiz og gåder er god underholdning for både små og store til ventetiden i lufthavne etc.

Rul tøjet inden det pakkes – så krøller det ikke så let som, hvis det er foldet sammen.

Solcreme er vigtigt, hvis man skal opholde sig i solen på sin ferie – tjek om den foretrukne solcreme kan købes i lufthavnen eller på destinationen. Eller medbring solcreme hjemmefra. Læs FDM travels solguide til fornuftig adfærd i solen her: http://www.fdm-travel.dk/solguide/

Transformerstik bør medbringes, hvis man rejser til et land med andre stik end de danske.

Uundværlige rejserekvisitter som førstehjælps-rejsekit, sygrej til evt. tøjreparationer undervejs, lommelygte, saks etc. bør medbringes på stort set alle typer rejser. Husk at skarpe genstande skal i kufferten

Vejrudsigten for feriedestinationen bør tjekkes inden afrejse, så der kan pakkes efter vejr og aktiviteter. Medbring desuden flydende vaskemiddel, så tøjet let kan vaskes i hånden.

X – sæt X på huskelisten når tøjet er lagt frem og et X mere, når det er pakket, så burde intet blive glemt hjemme i skabet.

Yatzy er et rigtig godt spil at have med på ferien, da det fylder meget lidt og ikke blæser væk i vinden. På selve rejsen kan det også være god underholdning i flyet eller i lufthavnen.

Zzz… Det kan til enhver tid anbefales at være udhvilet inden afrejse, så man har overskud og er klar i hovedet, inden man skal bære bagage, holde styr på rejsepapirer, flytider etc.

Æbler er gode at have med i håndbagagen – så kan man altid let stille sulten undervejs.

Ørepropper kan anbefales at medbringe til lange flyture samt hvis man har tendens til at blive vækket af evt. støjende naboer på hotellet.

Åbne tasker er let tilgængelige for lommetyve – hold derfor alle tasker lukket på rejsen.

For endnu mere inspiration til pakning i vores rejsetips. En rejsende anbefaler f.eks., at man pakker til hele familien/gruppen i flere forskellige kufferter, så alle har noget tøj på ferien i tilfælde af, at én kuffert bliver forsinket. Læs flere rejsetips og del egne fif til den gode feriepakning på http://www.fdm-travel.dk/rejsetips/.

 

Inspiration til huskeliste

Brug nedenstående huskeseddel som inspiration og eksempel på, hvordan man kan bygge sin huskeliste op:


Tøj/sko Kryds Papir Kryds Diverse Kryds
Bukser Pas Briller
Shorts Visakort Kontaktlinser
T-shirts/polo-shirts Penge Sytråd
Trøje Forsikring Solcreme
Undertøj Flybillet Badevinger
Strømper Hotel voucher Solbriller
Jakke Guidebog Kamera
Kasket/hat Badebleer
Regntøj Vaskepulver
Jakke 1. hjælp
Badetøj Medicin
Skiundertøj Lagenpose
Skisokker Toiletsager
Skihandsker Håndklæder
Støvler Saks
Sandaler Læsestof
Gode sko til at gå langt i Myggespray

 Du kan også downloade listen her så du kan printe den ud

Links til rejsevægte og kufferter

Hvis man shopper på sin ferie eller af andre årsager har ekstra kilo med hjem i bagagen, kan det være en fordel at medbringe en transportabel kuffertvægt på sin rejse. FDMs netbutik sælger og anbefaler bl.a. disse kuffertvægte:

Rejsevægt digital - Travel Blue
Rejsevægt - Travel Blue

FDMs netbutik sælger en række forskellige kufferter og trolleys - se udvalget her

Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/kennedy-space-center/transport/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.