Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Picnic på storbyferien

Giv storbyferien lidt ekstra luft - køb ind med de lokale og indtag frokosten på en picnic i et af byens åndehuller. Mange af vores rejsende spørger tit efter gode tips til at komme lidt væk fra turiststrømmen og opleve lokalbefolkningen. En picnic i den lokale park er en oplagt måde at komme tættere på byens beboere – og kombinere spisning med en kulturel oplevelse. Vi har lavet denne guide med tips til gode picnic-steder i en række populære storbyer.

Storbyer med gode picnic-steder

Amsterdam
Amsterdams største park, Vondelpark, der ligger tæt på Museumsplein med Rijksmuseum og Van Gogh Museet, har omkring ti millioner besøgende om året. Parken rummer både filmmuseum, friluftsteater, legepladser og flere caféer og restauranter – nogle af dem sælger bl.a. færdigpakkede picnickurve med mad, tæpper, service, drikkevarer og alt, hvad du behøver til en frokost i det grønne. Du kan også købe ind til picnic i en af byens supermarkedskæder, f.eks. Hema eller Albert Heyn, der begge har butikker tæt på parken.

Barcelona
Parc Güell er et rigtig godt sted til picnic. Køb sandwich og drikkevarer i en af barerne på vej op ad bjergsiden til parken. Der er masser af både sol og skygge i parken, udsigt over hele byen, musik, smykkehandlere og naturligvis Gaudis fantastiske kreationer.
Berlin
Udover Berlins populære park, Tiergarten midt i byen med masser af plads til picnic kan det anbefales at tage på udflugt til den tidligere Tempelhof lufthavns område, der i dag fungerer som friluftsområde med attraktive baner til cykling, rulleskøjteløb, skateboards m.m. på de tidligere landingsbaner. På de kæmpestore græsarealer er der plads til boldspil, leg og picnic. Der er etablerede grillpladser nær Tempelhof Damm-, Columbiadamm- og Oderstraße-indgangene.

London
London bugner af store, grønne parker. Hyde Park er en af mastodonterne og yderst velegnet til picnic. Men også Regent Park, Green Park, St. James Park og Hampstead Heath kan anbefales. Sidstnævnte ligger højt i den nordlige del af London, hvorfra der er en flot panoramaudsigt over byen. London byder på meget forskelligt og lækkert take away-mad i byens supermarkeder, bagerbutikker, caféer m.m.

Madrid
El Retiro parken er det store grønne åndehul midt i Madrid. Parken er det perfekte sted til en hyggelig picnic. Hvis du tilbringer søndagen i El Ritero, er der rigtig god mulighed for at opleve spanierne på tæt hold, da parken er mødested for joggere, nyforelskede par, spåkoner, familieudflugter og alverdens andre friluftsaktiviteter midt i den spanske hovedstad.

New York
Central Park er oplagt som ramme for picnic I New York. Efter noget tid i Manhattans travle gader, kan det være en befrielse at koble af i byens store, grønne oase, samtidig med at du kan opleve New Yorkerne, når de slapper af med familie og venner. Du kan sidde ved en af søerne, på klipperne, ved sportsbanerne eller et af de utallige andre steder i parken. Ved parkens sydvestlige hjørne ligger Columbus Square og Timer Warner Center med supermarkedet Whole Foods Market i underetagen. Her findes en kæmpemæssig afdeling med frisk og lækker take-away. Der er alt, hvad man forestille sig af salater, pizza, sandwich, brød, oste, lune retter, kage etc. Kvaliteten er i top og priserne er yderst rimelige.
Paris
Selvom der ligger fortovscaféer på stort set alle gadehjørner i Paris, kan det i høj grad anbefales at indtage frokosten på picnic i byernes by. Supermarkedskæden Monoprix har en indbydende delikatesseafdeling, og hvis du vælger butikken i Rue de Rivoli 34 i 4. arrondissemnet, kan du slå dig ned langs Seine-floden på øen Ile St. Louis. Hvis du vælger Monoprix på Avenue de l’Opéra 21 i 1. arrondissement, er det nærliggende at holde picnic i parken mellem Louvre og Champs Élysées, Les Tulleries.

Hvis du ikke er til supermarkeder og foretrækker at handle i små specialforretninger, kan du f.eks. købe ind til din frokost i Rue des Abbesses og Rue Lépic for foden af Montmartre og derefter gå op ad trapperne mod Sacre Coeur og holde picnic enten på trappen foran Sacre Coeur eller i den lille bitte oase Le Square Suzanne Buisson bag masseturismens populære malere på Place du Tertre.

Rom
Udover de mange skønne italienske restauranter byder Rom også på en lang række fantastiske små delikatessesteder, hvor du kan købe lækre oste, tørrede skinker, syltede artiskokhjerter, spændende marmelader, frisk brød, god vin m.m. til picnic-kurven. Hvis du slår dig ned i Gianicolo Park, kan du nyde en fantastisk udsigt over byen, mens du spiser din frokost. Hvis du ikke selv er til at smøre sandwich, kan du også købe en take away-pizza på stort set alle gadehjørner i den evige stad.

Stockholm
Stockholms trendy bydel, øen Södermalm eller i daglig tale Söder, kan varmt anbefales som ramme for en picnic. Söder er omgivet af Østersøen og Mälaran og har både strandpromenade, græsplæner og klipper, du kan bade fra – midt i storbyen. Tæt på Hornstull tunnelbanestation ligger Tantolunden, hvor græsplænerne bliver brugt til både fodbold, solbadning og skovtur. I den anden ende af Söder ligger Vitabergsparken, der ligeledes er et populært sted at holde picnic. Køb ind i en af byens indbydende supermarkeder eller i Södermalms utallige delikatesseforretninger og fyld picnic-kurven med hjemmerørt krebsesalat med chili, grillet kylling og lune kanelbullar.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/river-kwai/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.