Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Polarcirklen

Polarcirklen er den cirkulære breddegrad på jordens overflade, der løber 66° 33’39” på den nordlige halvkugle og den imaginære linje markerer, hvor midnatssolen begynder. Områder nord for polarcirklen med midnatssol omfatter bl.a. området omkring Nordpolen, Det Arktiske Ocean, tusindvis af øer og subarktiske områder i Alaska, Canada, Grønland, Sibirien, Rusland, Island og ikke mindst i Skandinavien.

Mere om polarcirklen

Fænomenet med midnatssol skyldes, at jordens akse tilter. Aksen er den usynlige linje gennem Jorden mellem Nord- og Sydpolen, som Jorden roterer om. Når Jorden kredser om Solen, tilter Nordpolen mod solen om sommeren.

Den nordligste del af Jorden befinder sig derfor i sollys, selv som Jorden roterer. Om vinteren tilter den nordlige del af Jorden væk fra solen og er dermed i større eller mindre grad dækket af mørke. Dage med 24 timers dagslys om sommeren giver flora og fauna en energiindsprøjtning, og det smitter som regel af på de besøgende.

Selvom I ikke kan se det, når I krydser polarcirklen, så gør skibets kaptajn altid opmærksom på det. Det har i øvrigt i århundreder været en fast tradition, at man skal døbes i en spand iskoldt vand, som bliver halet ind over rælingen, hvis man aldrig tidligere har krydset polarcirklen.

På krydstogtskibene i dag foregår det heldigvis på noget roligere vis, men krydsningen fejres nu alligevel på dækket med havets gud, Neptun.
Denne side er udskrevet d. 18. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/finland/helsinki/helsinki-oplevelsernes-by.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.