Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Gdańsk

Der er oplevelser nok til mange dage, når du rejser til Gdańsk. Byen ligger ved Wisla-flodens munding ved Østersøen, og placeringen har gennem tiden gjort den til en vigtig handelsby for blandt andet korn og sild. På din rejse til Gdańsk kan du gå på opdagelse i den gamle bykerne. Selvom den ligner en rigtig 1600-tals by, så er de fleste huse ikke særligt gamle. Byen blev nemlig stort set jævnet med jorden under 2. verdenskrig. Efter krigen valgte man heldigvis at genopbygge centrum i den oprindelige stil.

Gdańsk - en by fuld af oplevelser

Se de smukke farverige facader i Gdańsk

Byvandring i Gdańsk

På din rejse til Gdańsk behøver du ikke at vandre langt for at se byens seværdigheder - de fleste ligger nemlig omkring Lange Gade (ul. Dluga) og Lange Marked (Dlugi Targ). At byen var et rigt handelscentrum vidner blandt andet de flotte købmandshuse med de udsmykkede facader om.

Du undrer dig måske over, at husene er så høje og smalle, men det skyldes at skatten blev beregnet ud fra grundstykkets bredde. Ved Lange Marked ligger byens rådhus, der rummer et byhistorisk museum. Rådhuset er kendt for den rigt udsmykkede tidligere byrådssal. Bag rådhuset ligger Mariakirken, der er verdens største murstenskirke. Husk at bestige det 80 meter høje tårn, hvor du får en fin udsigt over byen.
De gamle porte i Gdańsk

Portene i Gdańsk

Når du rejser til Gdańsk, vil du lægge mærke til de mange porte, der omkranser middelalderbyen. Portene blev oprindelig bygget som del af et sindrigt forsvarsanlæg. Den Høje Port for enden af Lange Gade var oprindelig hovedindkørslen til byen. Tæt på den ligger den Gyldne Port, som i modsætning til de fleste andre porte er en triumfbue. I den anden ende af Lange Marked finder du den Grønne Port ned til floden. Langs med floden finder du flere porte, der fører ind til de små gader i den gamle bydel, bl.a. Mariacke, der er en hyggelig lille gade der fører op til Mariakirken.

 

Historiens vingesus

På din rejse til Gdańsk vil du opdage at byen har spillet en rolle i flere begivenheder, der ændrede verden. I 1939 blev de første skud, der indledte 2. verdenskrig, affyret ved havløen Westerplatte. I dag kan du se resterne af barakkerne fra den polske garnison. I et af husene er der indrettet et museum. På Gdańsk skibsværft blev den første frie fagforening, Solidaritet, grundlagt i 1980. Fagforeningen med Lech Walesa i spidsen blev siden afgørende for det kommunistiske styres fald. På skibsværftet kan du besøge en udstilling om frihedsbevægelsen og besøge en butik fra kommunisttiden.

Dagsudflugter fra Gdańsk

Bade- og kurbyen Sopot med 4,5 km sandstrand

Sopot

Bade- og kurbyen Sopot, lidt nord for Gdańsk, lokker med en 4,5 kilometer lang sandstrand. Den var oprindelig en badeby for de rige i 1920er og 30’erne, og det kan man se på de mange store villaer i art nouveau-stil. I Sopot kan du gå en tur på Europas længste træmole, der strækker sig hele 511 meter ud i Østersøen. Samtidig er byen også kendt for sit natteliv og de mange butikker, cafeer og restauranter på gågaden Monte Cassino.

 

Leba - Polens Sahara

Ca. 110 km vest for Gdańsk ligger byen Leba, der er kendt for at være en badeby med en fantastisk sandstrand. Byen er kursted på grund af de gode klimatiske forhold, men den byder også på alt hvad man forventer af en rigtig badeby med restauranter, cafeer, butikker og diskoteker. Få kilometer fra byen ligger Slowinski Nationalparken. Her kan du kravle op på vandreklitterne og nyde udsigten ud over landskabet og Østersøen. Klitterne flytter sig med en hastighed på omkring 10 meter om året og den højeste af dem er 42 meter.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.