Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Kraków

Besøg den farverige polske by Kraków og nyd byens store udvalg af cafeer og restauranter, spændende seværdigheder og flotte arkitektur. Kraków skiller sig ud fra alt, hvad du ellers vil opleve i Polen, da den stort set undgik krigens ødelæggelser. Det er grunden til, at middelalderbyen Kraków ofte betegnes som den smukkeste storby i det østlige Europa. Når du rejser til Kraków møder du en farverig by, hvor seværdighederne ligger som perler på en snor og udbuddet af caféer, barer og restauranter er enormt.
Stort set alt foregår i den gamle bydel med den store markedsplads som et oplagt centrum. Her finder du liv og glade dage med koncerter, udstillinger og gademusikanter, som du kan betragte fra en af de utallige fortovsrestauranter. Tag også på opdagelse i de smalle gader med spændende butikker og hyggelige caféer.

Kraków – usædvanlig smuk og farverig

Markedspladsen (Rynek Glowny)

Markedspladsen (Rynek Glowny) i Krakow
Krakóws absolutte centrum er den store markedsplads, Rynek Glowny, som du umuligt kan komme uden om, når du rejser til Kraków. Pladsen er i sig selv en seværdighed. Den er omgivet af smukke facader, som selv et postkort ikke kan yde retfærdighed. I midten ligger den karakteristiske markedshal med souvenirboder på stribe og flere restauranter.

Du undrer dig nok over det fritstående tårn på pladsen. Det var tidligere Krakóws rådhus, men i dag huser det et værtshus i kælderen. Der er en konstant trafik af gademusikanter, travle forretningsfolk og hestevogne med forventningsfulde turister mellem udstillinger og koncerter. Sæt dig på en af fortovsrestauranterne, nyd den lokale øl Zywiec eller en kop kaffe, så kan du betragte det farverige liv i ro og mag.
Mariakirken i Krakow

Mariakirken med udsigt til Kraków

På markedspladsen kan du ikke undgå at få øje på Mariakirken. Kirkens høje tårn rækker op mod himlen og inden for kan du se det største alter fra Middelalderen. Hvis du har mod på det, kan du komme op i tårnet, når du rejser til Kraków. Der er ingen elevator, så bentøjet skal være i orden og du skal ikke lide af højdeskræk. Turen bliver belønnet med en helt fantastisk udsigt ud over Kraków og omegn.

 

Collegium Maius

Polens ældste universitet, Collegium Maius, er en pragtfuld gotisk bygning i mursten, der omringer en smuk gård. Den danner ofte de perfekte rammer for teaterstykker og koncerter, som du kan være heldig at se, når du rejser til Kraków. Universitetet har et meget interessant museum, hvor du bl.a. kan se den formentlige første globus i verden, hvor Amerika er afmærket.
Wawel slottet – symbolet på Polen

Wawel slottet – symbolet på Polen

Når du rejser til Kraków, bør du simpelthen besøge det imponerende Wawel slot. Det drager både lokale og turister til sig som en magnet. Mere end 1.000 års historie gemmer sig på klippehøjen, der bl.a. huser det kongelige slot og domkirken. På grund af den lange historie, betydelige skader fra brande og krige, ser du århundredes stilarter repræsenteret.

Du kan sagtens bruge det meste af en dag, hvis du går på opdagelse i museerne og ønsker at se alle seværdighederne. Du kan også vælge at gå rundt eller sidde på en af caféerne og bare nyde omgivelserne og den fascinerende arkitektur udefra.
Kazimierz-distriktet (Den jødiske bydel)

Kazimierz-distriktet (Den jødiske bydel)

Krakóws svar på Latinerkvarteret i Paris og Londons Soho, er den jødiske bydel, som du finder lidt syd for Wawel slottet, når du rejser til Kraków. Slentrer du gennem de smalle gader, støder du konstant på hyggelige caféer, trendy restauranter, natklubber, små butikker og spændende gallerier.

De slidte facader står i skarp kontrast til den gamle bydels nyrenoverede og farverige facader. Heldigvis har bydelen oplevet sin renæssance efter Steven Spielberg her optog nogle af scenerne til hans verdensberømte film, "Schindlers Liste". Filmen satte for alvor området på landkortet og bydelen er siden blevet opdaget af de unge, kunstnere og turisterne. Du finder stadig masser af spor fra den jødiske fortid. Der er flere jødiske restauranter og caféer, synagoger og stemningsfulde kirkegårde med de karakteristiske jødiske gravstene.
Restaurant med udsigt i Krakow

Vandlandet (Park Wodny) i Kraków

Rejser du med børn til Kraków, er det måske en ide at tage dem med i vandlandet, Park Wodny. Det er et af de største vandlande i Europa, hvor du kan prøve hele otte vandrutsjebaner med en samlet længde på 800 m. Den længste er mere end 200 m lang. Der er også fitness- og wellness- center, dansestudie, restaurant og meget mere. Der kan du og børnene med garanti tilbringe en dejlig eftermiddag sammen, når I rejser til Kraków
Læs mere om Park Wodny her

 

Mad og drikke i Kraków

Du kommer hverken til at sulte eller tørste, når du rejser til Kraków. Overalt er der sjove caféer, smarte restauranter med mad fra hele verden, barer og de uundgåelige fastfood kæder. Portionerne er som regel enorme, så pas nu på med at bestille tre retter på én gang. Det kæmpe udbud af spise- og drikkesteder, gør det umuligt at nævne ét sted frem for et andet. Det bedste du kan gøre er at slentre rundt og finde dit helt eget favoritsted eller kigge efter anbefalinger i guidebogen.

Udflugter fra Kraków

Udflugter fra Kraków

Auschwitz – virkelighedens mareridt

Auschwitz, bare navnet får det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste. Du har sikkert set TV-udsendelser om koncentrationslejeren, der stod for udryddelsen af over to millioner mennesker, hvoraf hovedparten var jøder. En ting er at se dokumentarfilm på TV, noget helt andet er at stå præcist der, hvor historiens største forbrydelse udspillede sig. Det er en barsk oplevelse, ingen tvivl om det, men den kan forhåbentlig mane til eftertanke, når du rejser til Kraków. Vi kan anbefale en guidet rundtur, hvor du hører og lærer mere om de ufattelige forhold og forbrydelser. Bagefter kan du altid vandre rundt i dit eget tempo og prøve at fordøje alle indtrykkene. Læs mere om Auschwitz her
Saltminen i Wieliczka tæt på Krakow

Saltminen i Wieliczka

Du kan sagtens selv finde ud til Wieliczka, hvor den mere end 700 år gamle saltmine ligger kun 15 km fra Kraków. Her kommer du på en grupperundtur med guide, hvor du skal gå ca. 50 etager ned (140 m under jorden), så bentøjet skal være i orden. Turen op foregår med en lille elevator.

Minen er enorm og du overraskes sikkert over den opfindsomhed, man har haft for at udvinde og fragte saltet op til overfladen. Den største overraskelse er nok alle kapellerne, statuerne og ikke mindst kirken, der er mere end 50 m lang og 12 m høj.
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/berlin-i-boernehoejde.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.