Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Warszawa

Når du rejser til Polens hovedstad, Warszawa, vil du opleve en overraskende pulserende storby, der har fornyet sig efter årene under Sovjetunionens dominans. Du får masser at tage dig til, når du rejser til Warszawa. Tag fx en slentretur i den gamle bydel (Stara Miastro), der er blevet genopbygget og restaureret ned til den mindste detalje. Du kan også shoppe til kreditkortet bliver rødglødende. Forretningerne frister dig med alle de internationale mærkevarer.
Trænger du til en lille pause, kan du hygge dig på caféer, barer og små værtshuse. De ligger fx side om side på gaden Krakowskie Przedmieście, der fører op til den gamle bydel. Prisniveauet er stadig overraskende lavt i forhold til Danmark.

Parat til nye tider

Warszawas gamle bydel

Den gamle bydel - Stare Miasto

Når du slentrer rundt i den gamle bydel i Warszawa, vil du sikkert være overbevist om, at alt har mindst et par hundrede år på bagen. UNESCO har sat bydelen på deres liste over verdens kulturarv og det må vist være det ultimative kvalitetsstempel på et fantastisk flot udført genopbygnings- og restaureringsarbejde. Nyd atmosfæren og de skønne små gader, men brug også lidt tid på Byhistorisk Museum, når du rejser til Warszawa. Museet på det gamle torv fortæller dig hele den interessante historie om genopbygningen.

 

Kongeslottet – symbolet på Warszawa

Kongeslottet i Warszawa genopstod imellem 1971-84 efter den totale ødelæggelse under krigen. En stor indsamling gjorde genopbygningen mulig. På en rundtur kommer du gennem flere overdådige og smukt dekorerede sale. Meget af interiøret stammer fra andre historiske bygninger, mens andre var gemt væk under krigen.
Det mægtige kulturpalads i Warszawa

Kulturpaladset – Polens højeste bygning

Når du rejser til Warszawa kan du ikke undgå at få øje på Kulturpaladset. Det er Warszawas og hele Polens højest bygning på 231 m. Det var oprindeligt en gave fra Sovjetunionen og derfor et typisk eksempel på den stalinistiske arkitektur. I dag huser det utallige kulturelle tilbud. Der er koncertsale, museer, teatre, restauranter og forretninger. Du får også Warszawas flotteste udsigt fra 30. etage.

 

Museet for Warszawa-opstanden – en tragisk men heroisk beretning

Den tidligere jødiske ghetto var vidne til den heroiske jødiske opstandelse mod den tyske besættelsesmagt under krigen. Her finder du i dag utallige monumenter og nogle interessante museer, når du rejser til Warszawa. Du kan fx besøge Museet for Warszawa-opstanden i 1944. Du får den tragiske historie fortalt gennem fotos, film og effekter fra de få overlevende. Museet åbnede på 60 års dagen for opstandelsen.
Læs mere på Museet for Warszawa-opstandens hjemmeside
Lazienki-parken – et yndet tilflugtssted

Lazienki-parken – et yndet tilflugtssted

Du kan nemt tilbringe nogle dejlige timer i Lazienki-parken, kun 1 km syd for centrum, når du rejser til Warszawa. Parken er et af de skønneste steder i Warszawa. Specielt om sommeren er det et yndet tilflugtssted for polakker og rejsende. Her kan du tage en romantisk sejltur i en gondol eller bare nyde omgivelserne og parkens andre gæster fra en af de mange små caféer. Om sommeren kan du overvære en hyggelig aftenskoncert fra friluftsteateret eller en klaverkoncert ved Chopin monumentet.

Oplevelser i nærheden af Warszawa

Wilanow slottet tæt på Warszawa

Slotte og parker tæt på Warszawa

Wilanow slottet er et enestående barokpalads med et kæmpe parkanlæg, der regnes for en af Polens mest værdifulde seværdigheder. Du finder det kun 10 km syd for Warszawas centrum, så det er oplagt for en halvdagsudflugt, når du rejser til Warszawa. Det fungerede som sommerresidens for kong Jan III Sobieski, der gennem 20 år ombyggede en gammel herregård til den arkitektoniske perle, det er i dag. Du kan komme på guidede rundture, hvor du bliver ledt gennem de flot dekorerede værelser.
Læs mere her

 

Kampions National Park - Warszawas grønne lunger

Parken bliver kaldt Warszawas grønne lunger og starter bare et par kilometer nordvest for Warszawa. Parken er en af Polens største. Den består at et usædvanligt varieret landskab, der bliver domineret af to så kontrastfulde elementer som klitter og sumpe. Du kan benytte dig af de mere end 300 km cykel- og vandrestier, der skærer gennem parken på kryds og tværs, når du rejser til Warszawa.
 
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.