Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Portugal

 • Madeira i Portugal

  (Bedømt af 4 personer)
  05.11.15: Hr. Jensen
  Oplevelsen ved at besøge Madeira som ligger vest for Nordafrika var noget af en oplvelse. Øen's sydside er yderst turistpræet, men man får alligevel fornemmelsen af din lokale kultur der er overalt i byen og området.
  Se hele rejsetippet
 • Aktiv ferie i Algarve

  18.08.15: René
  Når jeg fremhæver Algarve som favoritrejsemål er det på grund af de mange udendørs aktiviteter der er mulige at dyrke året rundt, da klimaet er varmt om sommeren og mildt om vinteren.
  Se hele rejsetippet
 • Storslået og smukt.

  03.12.13: Hanne Nielsen
  Hvis du tror at det er reklame billeder og ikke kan passe, at der er så smukt, så gør dig selv den tjeneste at rejse derned, så du kan blive overbevist, der er utrolig smukt i og omkring Lagos.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Portugal

Rejsetips af samme forfatter

Grillet fisk, grotter og gåtur
Rejsetips indsendt af:
Hanne Lauritzen
Hedehusene
27. juni 2011

Grillet fisk, grotter og gåtur

Rejseholdet fra Hedehusene skal på oplevelser 100 km nord for Lissabon. Vi starter meget tidligt hjemmefra den sidste lørdag morgen i maj 2011.
I kufferten har vi 2 lækre rugbrød fra bageren i Føtex, 1 kg. selvblandet lakrids, et glas Arfmanns sennep og en tube propolis creme. Det er til Esther, som har boet i Portugal i ca.30 år, og som vi skal bo hos den næste uge. Vi glæder os, for det bliver en mere "autentisk" oplevelse end de rejser, hvor vi har boet på hotel.

Velankommet til lufthavnen i Lissabon, hvor vi næsten kunne se, hvad de folk der bor tæt på lufthavnen skulle have at spise, fordi flyet flyver lavt hen over beboelse lige inden landing, henter vi den bil vi har lejet hos Gueran. Vi får en meget større end vi har bestilt og kører forventningsfulde af sted. Øv, aircondition'en virker ikke og det er lummert ... (et par dage efter bytter vi bilen i Caldas da Raina, der ligger 20 km. fra Casa da Esther).

GPSen kan ikke finde Esther, så vi ringer og hun står glad og vinker til os på hjørnet af "Sivvejen". Hun har lækkert brød, oliven, suppe, pølse og vin klar til os. Vi guffer og snakker og snakker og griner.

Lørdag aften kører vi en tur i den nærliggende by São Martinho (ca. 4 km.) og ser badebugten. Esther kender et sted, hvor de to mænd fra rejseholdet kan se finale i Champions League, mens vi får dejlige kolde øl, lækre, lækre muslinger i hvidløg og koriander og frisk hvidløgsbrød. Esther bestiller ikke bare, hun går ind og tjekker om muslingerne ser gode ud og diskuterer til vi får, hvad hun synes vi skal have.Grillkød og pomfritter efter gåtur
Grillkød og pomfritter efter gåtur

Gåtur med kulturgruppen

Søndag morgen skal vi være i en Alcobaca ca. 20 km. væk, hvor vi skal gå ca. 8-9 km. sammen med den kulturgruppe på ca. 80 - 100 mennesker, som Esther normalt går sammen med. Vi samles ved kirken og vandmøllen og går af sted. Vi sveder, puster, nyder naturen og duftene. Vi holder pause ca. halvvejs en ved en grusfodboldbane, hvor der er en "kamp" i gang. At de gider ... i den varme. Vi får vand og æbler. Anden del af turen er "skov" og vi taler om, at det må være lidt "jungleagtigt". Endelig er vi ved vejs ende og Esther og mig dypper fødderne i det kolde vand i åen. Gruppen denne søndag var på 84 og mange går med hen på en lokal restaurant, der ikke ser ud af meget ude fra. Vi bænkes ved borde og der grilles fire forskellige slags kød, der kommer lækker sprød salat og de laver pomme frites af nye kartofler i olivenolie. Dem var der rift om og de ekstra fade, der blev bestilt, kom nærmest på bordet med klapsalver.

Aftenfiskere på stranden
Aftenfiskere på stranden

Atlanterhavet

Vi så flere solnedgange. FANTASTISK! Strandene er brede med dejlig fint sand, men bølgerne er kraftfulde og Esther fortæller, at der har været nogen, der spillede bold på stranden og pludselig kommer der store vilde bølger og river alt med sig. Vi har stor respekt for havet og er ikke engang helt nede for at mærke vandet. Vi bader i São Martinho bugten, det er trygt også for børn. Der er fiskere på stranden hver aften, der står med deres fiskestænger.

Udsigt fra Rosenkranskirken ud over pladsen og esplanaden til den nye kirke
Udsigt fra Rosenkranskirken ud over pladsen og esplanaden til den nye kirke

Fatima

Fatima er Europas største primgrimsmål og pilgrimme valfarter hertil, specielt 13. maj og november. Foruden Rosenkranskirken, der blev bygget fra 1928 til 1953, blev der i 2007 åbnet en ny stor kirke med plads til 9.000 mennesker. Den var STOR. Ved Åbenbaringernes Kapel ender pilgrimme deres vandring henover en esplanade på knæ. Vi så to kvinder gå på knæ. Den ene med knæbeskyttere på, den anden på sine bare knæ. Av, av, av ... Det er vist kun kvinderne, der går på knæ. Hele byen er bygget op omkring denne "historie" og i alle forretningsvinduer lå Maria-figurer og præstekjoler i forskellige farver og udsmykninger. Man kunne købe lys, små og meget, meget lange, som kunne tændes ved kapellet. Det var en helt speciel oplevelse at være i en by, hvor alt drejede sig om kirken og fortællingen om de tre små hyrdebørn, der "så" Jomfru Maria i 1917.

Grotter

Vi troede vi havde set grotter, men det havde vi ikke! Kør til Gruta de Mira d'Aires og kør efter dem, der er nemlig skilte til andre på vejen til Mira d'Aires. Kameraet var løbet tør for strøm ... hvor uheldigt er det?
Vi smager Ginja i chokoladeskål
Vi smager Ginja i chokoladeskål

Obidos

Obidos er en middelalderby med en ringmur omkring. Man kan gå i smalle gader og på muren, men ikke hvis man har højdeskræk, for der er ikke hegn for. Prøv også at smage Ginja i en lille chokoladeskål. Fås allevegne for 1 euro.
Lissabon

Lissabon

I Lissabon slentrede vi rundt i gaderne, nød en kold øl, købte dejlige bløde skindsko, spændende bønner og hvide majs og vi kørte en tur med sporvogn nummer 28. Vi kigger ind i forretninger, der bugner af tørret klipfisk og vi ser portvin fra 1937 til næsten 1.100 euro!
Vi guffer på Solar dos Amigos
Vi guffer på Solar dos Amigos

Spændende restaurant - Solar dos Amigos

Esther tager os med på en spændende restaurant, som ligger i nærheden af Caldas da Rainha. Det er Louis og Louisa der har restauranten. Men før vi skal spise, er vi inviteret ud og se deres hesteopdræt, som nok ikke er efter dansk standard. En ung mand fra restauranten kører med os. Vi indkørslen står 5-7 hunde og gør helt vildt - de er løse. Vi overvinder frygten, stiger ud og kommer da også helskindet ind i stalden. Der er nogen meget flotte heste, men også en, hvor det ene ben er helt hævet. Hundene gør og fårene bræger omkring os, vi er godt nok på landet. Louis, der ejer restauranten kommer gående med en hest.

På restauranten er vi ventet. Men inden vi får oliven, brød og salat kigger vi os omkring i restaurantens mange lokaler, som alle har hver sin charme. Vi kigger på menukortet og tænker, hmhmm ok, det er lidt dyrere end det vi hidtil har fået, men ok en god bøf kan vel nok koste over 200 kr. Man kunne vælge en halv dose til 26 euro eller en hel dose til 32 euro. Vi bestemmer os for bøffer af kalvefilet, som er det Louisa anbefaler og så kommer vi godt nok til at grine. En dose viser sig at være rigeligt til os alle fem, vi får nemlig 7 store lækre, møre, grillede bøffer. Dertil salat, 3 eller 4 slags bønnetilbehør, brød, vin, vand, hjemmelavet dessert efter eget valg, kaffe og en lille en. En regning på 72 euro for fem - jamen det var lige før vi "skammede" os. Tallerkner og vinetiketter var udsmykket med en rytter på hest, det var Louis og Louisa søn.

Ser ikke ud af noget fra vejen. Adresse: Rua Principal, 49, Guisado, 2500-633 Caldas da Rainha (bestil bord 262 877 135)
Vores fisk bliver grillet
Vores fisk bliver grillet

Hygge hos Casa da Esther

Tid til afslapning havde vi heldigvis også. Vi nød det i patio-haven. Kiggede blomster, guffede japanske kirsebær som vi plukkede, nød vin og oliven. Selv i salaten fik vi blomster, nogen orange som voksede ude foran. De smagte af radisser. Vi var rundt på nogle dejlige fiskerestauranter, hvor vi fik frisk grillet fisk til ingen penge. I São Martinho spiste vi på Baia Oeste både en aften, men også en frokost med tre retter, vin, vand og kaffe for 7 euro!
Hygge i Esthers patiohave
Hygge i Esthers patiohave

Tak for nu

1000 tak til Esther som utrættelig tog os rundt eller holdt os med selskab næsten hver eneste aften (selv om hun skulle op og på arbejde). Vi havde gode, sjove og lange diskussioner i patiohaven til ud på natten. Var nok ikke helt enige om alt, men det er jo netop forskellighed, der gør livet sjovt og gør, at vi kommer til at tænke andre tanker end dem vi er så vant til.

Rejseholdet fra Hedehusene er i hvert fald en dejlig uges oplevelser rigere.

Kommentarer til rejsetippet om Portugal

Esters hjemmeside

05/07 2011 Hanne Lauritzen
Besøg Esthers hjemmeside www.casadaesther.com, hvor du kan se billeder af "casa" og finde prisoplysninger mv.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Portugal

Hoteller og ferieboliger i Portugal
Rejser til Portugal
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.