Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Lissabon

 • Lissabon: Rua Nova do Carvalho

  (Bedømt af 8 personer)
  07.07.13: Eva Redvall
  Lissabon er en by fuld af god mad og musik. Min mand og jeg har været der flere gange, både med og uden børn, og det har altid været en god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Byrundtur i Lissabon med tuk tuk

  FDM travel - Presale Manager
  (Bedømt af 6 personer)
  For os der har haft fornøjelsen af de larmende store veje i Bangkoks, så er en tuk tuk ikke helt ukendt. En støjende, lidt vovet metode til billigt at bevæge sig rundt i storbyen.
  Se hele rejsetippet
 • Nyd foråret i storbyen!

  (Bedømt af 8 personer)
  19.02.13: Jette Jørgensen
  Er netop kommet hjem fra en dejlig tur til Lissabon - her får man både sol og en forsmag på foråret, selvom kalenderen endnu siger februar.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Lissabon

Sporvogn 28
Rejsetips indsendt af:
Anna Marie Færch
Aalborg
12. nov. 2009

En forlænget weekend i Lissabon

Lissabon har ord for at være Europas mest oversete hovedstad. Et besøg – en forlænget weekend – overbeviser én om, at byen kan hamle op med både Paris og Prag. Allerede inden flyet rammer jorden, kan man skimte de syv høje, som byen er bygget på, og man begejstres hurtigt over Lissabons pragtfulde lys. Har man forholdsvis kort tid til rådighed er det en god idé at sætte sig ind i, hvad man vil se, inden man forlader Danmark. Biblioteket har et hav af bøger og også gode bykort. Med et Lisboakort i hånden er der gratis eller nedsatte entreer til alle større Lissabon-museer og seværdigheder, ligesom man har fri bykørsel med bus, sporvogn, gadeelevator samt metro. Kortet kan købes på turistbureauet (Lisboa Welcome Center), der ligger ved pladsen Praca do Comércio, én af Europas største og smukkeste pladser. Og kortet købes for en, to eller tre dage. Aktivering gælder fra første gang kortet bruges.
Padrâo dos Descobrimentos - monumentet for de søfarende
Padrâo dos Descobrimentos - monumentet for de søfarende

Belém og søfarerne

Et besøg i Belém ved Téjofloden er et must, det var herfra de opdagelsesrejsende, bl.a. Vasco da Gama sejlede ud og skaffede Lissabon de store rigdomme, som udmønter sig i byens mange, store og pragtfulde bygninger, pladser og boulevarder.

Det smukke Jeronimus-kloster med kirken i Belém er et symbol fra den tid og et eksempel på manuelinsk bygningsstil. I kirken kan man se de rigt udsmykkede gravmæler for Vasco da Gama (1469-1524) og nationaldigteren Luis de Camões (ca. 1524-80). Intet under at klostret i 1983 af UNESCO blev klassificeret som en del af verdens kulturarv.

Næste stop blev monumentet for de søfarende Padrão dos Descobrimentos ved havnepromenaden. Mindesmærket blev rejst i 1960, 500-året for Henrik Søfarerens død, og fra siden ligner det stævnen på et skib, klar til at sejle ud. Tager man elevatoren op i toppen får man en pragtfuld udsigt over Téjofloden.

Herfra går turen til Tore de Bélem, fyrtårnet og fæstningen, der bevogtede indsejlingen til Lissabon og er byens vartegn. Man kan ikke forlade Bélem uden at have smagt de berømte kager Pastéis de Bélem, linser med creme, kanel og sukker og dertil en kop Café com leite.
En fado-aften
En fado-aften

Maleriske Alfama med fado-musik

I den stik modsatte ende af Lissabon ligger det charmerende, arabiske kvarter Alfama. Man kan tage den berømte gamle, hvinende, nostalgiske sporvogn 28 hertil. De snævre, stejle stræder, der nærmest er labyrintiske, er indbyrdes forbundet med trapper. I denne bydel finder man Lissabons domkirke Sé Patriarcal med de smukke rosetvinduer grundlagt i 1100-tallet og dermed byens ældste kirke. Fra pladsen Miradouro de Santa Luzia har man én af de smukkeste panoramaudsigter over den gamle by med de okkerfarvede og røde tage og Téjofloden med den 28 m høje Kristusskulptur på modsatte side.

Når mørket sænker sig over Alfama åbner de mange fado-huse (restauranter). Fado er en slags melankolsk folkevise, der handler om længsel, smerte, fortvivlelse og ulykkelig kærlighed. Ordet betyder skæbne. Når lyset dæmpes til kun stearinlys, synger sangerinden indhyllet i et sort sjal akkompagneret af guitarspil. Hun er knap færdig med sin sang, før klapsalverne brager løs. Fado-musik er Lissabons sjæl og har man engang hørt det, glemmer man det aldrig. Et anbefalingsværdigt sted er Clube De Fado, der ligger et stenkast fra Domkirken. Men man skal bestille plads god tid i forvejen.
Udsigt over Alfama fra Castelo de Sâo Jorge
Udsigt over Alfama fra Castelo de Sâo Jorge

Her ligger også den prægtige mauriske fæstning Castelo de São Jorge. Inde bag den middelalderlige mur er der anlagt flotte parkanlæg, hvor der bl.a. spankulerer påfugle rundt.

Metrostationerne i Lissabon

Metrostationerne i Lissabon er et kapitel for sig, de fungerer også som gallerier, hver station har sit smukke kunstværk og her er pinligt rent, ingen cigaretskodder og tyggegummiklatter.

Vesteuropas laveste priser

Et plus ved et Lissabon-besøg er, at Portugal har Vesteuropas laveste priser. Der er mange spændende ting man kan købe, sko, tøj, tasker, glas og keramik. Forlad ikke Lissabon uden at have købt den sorte keramikhane fra Barcelos dekoreret med røde hjerter, ifølge legenden Portugals symbol på tro, retfærdighed og held og lykke. Hanen fås også i mange andre farver.

Når man skal rejse fra Lissabon har man kun en ting i hovedet at vende tilbage og atter møde lisboetterne, der er så utrolig søde, venlige og ikke mindst hjælpsomme. Et eksempel på dette er, at da jeg spurgte en lidt forsømt ung mand, der også lugtede af øl om vej til maurerborgen, fulgte han efter og pegede med en stolt bevægelse i den rigtige retning. Jeg var glad for at kunne bruge mit eneste portugisiske ord albrigato, der betyder tak.

Kommentarer til rejsetips om Lissabon

En uge går hurtigt

30/12 2009 E. Rasmussen
Hvis man tager Lissabons omegn med, så er der så meget at se og foretage sig, at man sagtens kan være dernede en uge eller to. Tempoen bliver helt automatisk sat ned, når man er der. Det er korrekt at indbyggerne er utroligt venlige. De viser ikke bare vej, de følger dig. Vi elsker byen og skal derned igen for 3. gang og i 10 dage med en afstikker til Porto.

Week-end Lissabon

18/11 2009 Niels Regner Nielsen
En flot beskrivelse af Lisabon, som giver en lyst til at tage turen. Beskrivelsen er så anvendelig og deltaljeret, at man kan bruge den som vejledning, når man stiger ud af flyet og derved nå mange og spændende ting på nogle få dage. Så kan man selvfølgelig følge op med egne ideer undervejs. Rigtig godt. Den vil jeg bruge, som udgangspunkt for en storbyferie
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Lissabon

Hoteller i Lissabon
Rejser til Lissabon
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/danmark/koebenhavn/wakeup-copenhagen-carsten-niebuhrs-gade.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.