Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Lissabon

 • Lissabon: Rua Nova do Carvalho

  (Bedømt af 8 personer)
  07.07.13: Eva Redvall
  Lissabon er en by fuld af god mad og musik. Min mand og jeg har været der flere gange, både med og uden børn, og det har altid været en god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Byrundtur i Lissabon med tuk tuk

  FDM travel - Presale Manager
  (Bedømt af 6 personer)
  For os der har haft fornøjelsen af de larmende store veje i Bangkoks, så er en tuk tuk ikke helt ukendt. En støjende, lidt vovet metode til billigt at bevæge sig rundt i storbyen.
  Se hele rejsetippet
 • Nyd foråret i storbyen!

  (Bedømt af 8 personer)
  19.02.13: Jette Jørgensen
  Er netop kommet hjem fra en dejlig tur til Lissabon - her får man både sol og en forsmag på foråret, selvom kalenderen endnu siger februar.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Lissabon

Alfama
Rejsetips indsendt af:
Helsingør
22. okt. 2009

Eventyrlige Lissabon

Vi havde store forventninger til byen, hvor ingen af os tidligere have været. Men vi blev overvældede. Ren forelskelse ved første besøg.
Saldaha Metro
Saldaha Metro

Metro-gallerierne

Vi var der sidste uge i september og havde temperaturer ml. 28-34 i hele perioden. Fordi vi i forvejen havde læst os til, at der blev gråvejr/byger i weekenden, udskød vi alle indendørs seværdigheder og ville nyde alt det vi kunen opleve udendørs. Vi så derfor ikke en eneste restaurant indendørs, ej heller kirker og museer. Men vi oplevede Belem tårnet, Søfarermonumentet og parken ved det smukke Jeronimus kloster i solnedgang. Smukt.
Vores hotel Principe - nyindrettet, rent og med dejlig morgenmad - lå centralt - men roligt - lige ved Gulbenkianparken og Sao Sebastiao Metroen.
Vi holder meget af sporvogne, men fik ikke kørt med nær så mange som planlagt. Vi fandt nemlig ud af, at metroen også kaldes Lissabons største kunstgalleri, og tog med vores døgnkort på oplevelse i undergrunden, hvor næsten alle stationer er forskellige og referer til metro stationernes navne. Og ikke bare er der smukt, men der er hvinende rent over alt. Ikke hæslige tyggegummiklatter og grim McDonalds og 7Eleven emballage over alt.
Frokost i det grønne
Frokost i det grønne

Vinho Verde og sardiner

Vi holder meget af portugisiske vine - men pga. varmen, blev vores foretrukne den lette Vinho Verde, som dog kan falde meget forskelligt ud. Vi spiste ikke på nogle af de guldrandede restauranter, bl.a. fordi disse som regel var indendørs. I stedet fandt vi steder hvor vi kunne sidde udendørs under skyggende træer eller parasoller. Og her var der ikke de store udsving i menuerne, som indholder meget fisk og skaldyr eller halvinternationale kødserveringer. Der krydres ikke særlig meget, og på enklere spisesteder sætter man sjældent salt og peber på bordet - men dog olie/eddike.
Vores bedste oplevelse var i det gamle Alfama kvarter tæt ved havnen og Fado-museet. Her fik vi hver en tallerken med 5 store sardiner, der smagte ti gange bedre end en dyr "alt godt fra havet", vi havde fået et par aftener før. Men her kostede det tre gange så meget. Fado nåede vi ikke at høre, for om lørdagen havde vi gået rigtig langt og kom først hjem til hotellet ved 18-tiden. Ville lige nappe en lur før vi nettede os til at skulle i byen og høre vemodige sange, men vågnede først ved 22-tiden. Gik i stedet i baren og fik en enkelt night cap! Det var vores vilde natteliv. De andre aftener fandt vi steder midt på de nærliggende boulevarder under platan eller mimosetræer, hvor vi spiste ved ca. 22-tiden uden overtøj.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Lissabon

Hoteller i Lissabon
Rejser til Lissabon
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.