Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Lissabon

 • Lissabon: Rua Nova do Carvalho

  (Bedømt af 8 personer)
  07.07.13: Eva Redvall
  Lissabon er en by fuld af god mad og musik. Min mand og jeg har været der flere gange, både med og uden børn, og det har altid været en god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Byrundtur i Lissabon med tuk tuk

  FDM travel - Presale Manager
  (Bedømt af 6 personer)
  For os der har haft fornøjelsen af de larmende store veje i Bangkoks, så er en tuk tuk ikke helt ukendt. En støjende, lidt vovet metode til billigt at bevæge sig rundt i storbyen.
  Se hele rejsetippet
 • Nyd foråret i storbyen!

  (Bedømt af 8 personer)
  19.02.13: Jette Jørgensen
  Er netop kommet hjem fra en dejlig tur til Lissabon - her får man både sol og en forsmag på foråret, selvom kalenderen endnu siger februar.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Lissabon

Rejsetips af samme forfatter

 • Julemarked i Lübeck

  (Bedømt af 2 personer)
  03.12.11: Finn Sørensen
  Sammen med mine nærmeste venner tog vi til det legendariske marked i den gamle "Hansestad", Lübeck. Den middelalderlige bykerne, inden for ringen af åer, er jo, som også de selv skriver, overskuelig og er tilgængelig, fra et af de små hoteller i byen.
  Se hele rejsetippet
 • Norman Foster i London

  (Bedømt af 2 personer)
  01.01.11: Finn Sørensen
  Det var også Norman Foster, der lavede det nye elefanthus i ZOO, i København, men når man vandrer i central London, ved The Tover, og Tower Bridge, så kan man ikke ikke undgå at se hans værk: "Agurken", - lidt ukærligt benævnt, af folkeviddet!
  Se hele rejsetippet
 • Ø-ferie nær Visby i Sverige

  (Bedømt af 3 personer)
  18.11.09: Finn Sørensen
  Turen igennem Skåne, er ikke så spændende, med lange motorveje. Men, når man kommer til Oskarshamn, bør man lige tage sig tid, til et besøg på "Döderhultarens" lille museum, med denne særlings små, og utroligt livagtige træfigurer. Jeg har set andre forsøg på at efterligne ham, men de har ikke samme "liv", som Axel Peterssons figurer.
  Læs hele rejsetippet
Kirker, portvin og klostre
Rejsetips indsendt af:
Finn Sørensen
Vordingborg
2. sept. 2011

Kirker, portvin og klostre

Som nylig hjemkommen fra Portugal, begyndende i Lissabon/Lisboa (Hvor mange portvins-huse findes i byen? - Ingen. De ligger alle på den anden side af floden!), så fik jeg kendskab til et "Nokia-træ" (En lettere camoufleret antennemast!).
De smalle gader i den gamle bydel er smalle, bakkede og trafikkerede, af både biler og sporvogne, som også i nærmest museums-udgaver, færdes i byen. Den lokale specialitet, Fado-sangen, møder man ofte i byen, hvor en ret anarkistisk trafikkultur gør transport, - spændende. Spaniere og portugisere kan ikke forstå hinanden, og problemer med storebror har præget en stor del af landets kultur, som også har medført at lokale kunstgenstande, i dag befinder sig i Prado-museet, i Madrid. Bl.a. gobeliner som skildrer "Henrik Søfarerens" erobring af byer i Nordafrika. Han sejlede aldrig selv siden, men sendte sine kaptajner længere og længere ned langs Afrikas vestkyst, til Vasco da Gama endelig sejlede rundt om spidsen, og nåede Indien. Hans indsats er skildret i en bombastisk skulptur, på havnen i Lissabon

Portvin

Vi begyndte at smage på disse, i en vingård i nærheden af Porto, som udmærkede sig ved enorme vinkar, - som dog ikke længere blev brugt, på grund af mangel på bødkere, som kunne holde dem ved lige. Så mindre tønder bliver brugt til opbevaring. De specielle årgangsportvine, Colheita ( udt. Colsjetta), var svære at finde, selv om jeg selv har adskillige og ligge, hjemme. Ellers er portvin normalt en blanding af flere årgange, og fås i flere varianter
Religionen betyder en del, som vi også så i byen Fatima, hvor tre børn så Jomfru Maria åbenbare sig, og det har givet ophav til en hel industri, med enorme bygninger og baner, hvor pilgrimme kravler på knæene, for at vise Deres andægtige sind. Dog med puder på knæene, for der må være grænser.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Lissabon

Hoteller i Lissabon
Rejser til Lissabon
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/hopfgarten/landhaus-andrea.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.