Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Lissabon

Lissabon ligger på syv høje og var engang omdrejningspunktet for et stort maritimt imperium, der strakte sig fra Afrikas vestkyst til de Ostindiske krydderiøer. Den 1. november 1755 blev en skæringsdato for Lissabon. På den dag ødelagde et kraftigt jordskælv 2/3 af Lissabon i løbet af 10 minutter. Kun det gamle mauriske kvarter Alfama overlevede. I dag er Lissabon en statelig by med nyklassicistiske bygninger og store pladser.

Største seværdigheder

Belemtårnet

Det unikke Belemtårn i fire etager ligger på bredden af floden Tejo og blev bygget i det 16. århundrede for at forsvare havnen. Tårnet var oprindeligt et fyrtårn, der også blev brugt som fængsel.

Jeronimosklosteret

Jeronimosklosteret fra det 16. århundrede kom på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv i 1983. klosteret anses for at være Lissabons flotteste vartegn. Jeronimusklosteret er opført i to etager og har smukt udsmykkede buer.
Bydelen Alfama

Bydelen Alfama

Alfama er Lissabons ældste bydel. Den overlevede det massive jordskælv i 1755 og har derfor stadig i dag smalle, snoede gader, fantastisk maurisk arkitektur og et væld af caféer og restauranter.

Havn

Havn
Krydstogtskibene lægger til to forskellige steder på Tejo-flodens bred. Industrihavnen Doca de Alcantara ligger lige øst for 25. april-broen (en kopi af San Franciscos Golden Gate Bridge). Fra denne mole kan man gå ind til centrum.

Den nyere krydstogthavn har tre moleanlæg og ligger lidt længere oppe ad floden lige ud for bydelen Alfama, som er et populært besøgsmål for krydstogtgæsterne.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/finland/helsinki/katajanokka-hotel-ex-best-western-premier.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.