Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Lissabon

 • Lissabon: Rua Nova do Carvalho

  (Bedømt af 8 personer)
  07.07.13: Eva Redvall
  Lissabon er en by fuld af god mad og musik. Min mand og jeg har været der flere gange, både med og uden børn, og det har altid været en god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Byrundtur i Lissabon med tuk tuk

  FDM travel - Presale Manager
  (Bedømt af 6 personer)
  For os der har haft fornøjelsen af de larmende store veje i Bangkoks, så er en tuk tuk ikke helt ukendt. En støjende, lidt vovet metode til billigt at bevæge sig rundt i storbyen.
  Se hele rejsetippet
 • Nyd foråret i storbyen!

  (Bedømt af 8 personer)
  19.02.13: Jette Jørgensen
  Er netop kommet hjem fra en dejlig tur til Lissabon - her får man både sol og en forsmag på foråret, selvom kalenderen endnu siger februar.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Lissabon

Lissabon, Europas vestligst beliggende hovedstad
Rejsetips indsendt af:
Martin Fjordlund
København
3. dec. 2011

Lissabon, Europas vestligst beliggende hovedstad

Lissabon, Europas vestligst beliggende hovedstad er en overset perle. Det har mange før jeg selv sagt, men er der virkelig noget om snakken? Har Lissabon virkelig så meget at byde på? Jeg er ikke i tvivl.
Portugals hovedstad er ikke særlig stor. I selve Lissabon bor der lige omkring 600000 indbyggere, det er med til at gøre bykernen overskuelig og man får sig hurtigt et godt overblik.

Lissabon har masser af spændende bydele. For mig står den gamle bydel, Alfama, dog som den mest interessante.

Når man træder ind i Alfama, er det som at træde ud af storbyens pulserende liv, og direkte ind i en fortælling om hvordan livet i byen var engang. Alfama er som en labyrint af små gader på kryds og tværs, vasketøj, små altaner, kakler, lokale unge og gamle og et væld af små restauranter, barer og cafeer med lokkende fiskeretter og fadomusik.

Alfama har det hele og der er noget at kigge på lige meget hvor man kommer hen. Facaderne er slidte og trænger til en kærlig hånd, men til gengæld er der så meget sjæl i området, at man nærmest ikke lægger mærke til det. Et godt råd er at man medbringer et kort inden man bevæger sig herind. Men selv med dette kan man fare vild, det lærte jeg selv på den hårde måde. Heldigvis er portugiserne et venligt folkefærd, som kan hjælpe dig ud af labyrinten igen og tilbage til den virkelige verden.

Når man er færdig med at fare vild i Alfama bør man besøge Bairro Alto og nyde en kold Sagres eller Super Bock, som er det lokale øl. Det smager fremragende og koster dig ikke meget mere end 3 euro for en halv liter.
Alvalade
Alvalade

Lissabon er ikke Rom, Paris, London eller en af de andre store, men det kunne de lige så vel være, for der er et hav af muligheder når det gælder seværdigheder. Hvad enten man er til kunst, kirker, en

Som inkaneret fodboldfan, lykkedes det mig at lokke min kæreste med til en fodboldkamp i Lissabon. Byen har to store hold, Benfica og Sporting Lissabon. Vi valgte at tage til det supermoderne Alvalade stadion (Sporting Lissabon), som blev totalt moderniseret i forbindelse med EM i fodbold i Portugal 2004. Min kæreste hader fodbold, men allerede på vej derud blev hun så småt omvendt da hun kunne fornemme at der var noget stort og anderledes i vente. Metroen, som kører over hele byen og er super effektiv, var fuldstændig proppet med fodboldfans bærende Sporting Lissabon farver, gamle damer og børn, alle går op i det med liv og sjæl! Stemningen på stadion var enestående, med en ivrig og engageret stadionspeaker som gejlede folk op til kampstart. Man kan simpelthen ikke lade være med at leve sig ind i kampen med sådan en stemning, og man vil jo nødig være den eneste på stadion som ikke rejser sig når hjemmeholdet scorer, og det gjorde de flere gange. Behøver jeg at sige, at min kærestes forhold til fodbold er blevet en anelse bedre nu? :)

Udover fodbolden vil jeg klart anbefale, at man besøger Ocenario, Europas største akvarium, som har en imponerende skildpaddeudstilling og meget andet. Deruodver bør man ikke gå glip af Gulbenkian museét, som er en privat samling med mere end 6000 effekter med alt fra Rembrandt til kinesisk kunst. Det er gratis om søndagen. Sao Jorge Castelo, som har udsigt over hele byen, Estrela Park hvor man kan slappe af og læse en god bog i idyliske omgivelser, Praca do Comercio, som ligger ud til Tejo floden og er en af Europas største pladser designet af Marques do Pombal, en tur i sporvogn 28 gennem byen eller en af de utallige miraduros, som er udsigtspunkter hvorfra Lissabons skønhed virkelig kommer til sin ret. Og meget meget mere...Lissabon skal opleves live!
Pena paladset
Pena paladset

Lissabon og omegn

Når man har travet op og ned ad de utallige bakker i Lissabon og undveget de mange sporvogne et hav af gange, så er der masser af muligheder for at komme lidt ud til de omkringliggende byer. Langs kysten finder man Bélem, som producerer de, ifølge portugiserne verdensberømte Pasteís de Bélem, og som iøvrigt smager forrygende godt! Det er ikke for sjov, at den originale fabrik fortsat producerer 15000 kager om dagen...hvem sagde finanskrise?! Kører man længere ud med toget kommer man til Estoril, som udover smukke strandpromenader også byder på et af europas største casinoer. Tager man toget til endestationen kommer man til badebyen Cascaís, som har flere flotte strande og generelt bare er en charmerende hyggelig by. Hele året rundt iøvrigt.

En anden interessant by, er Sintra. Det er en landsby ca. 40 min i tog fra togstationen ved Rossio i Lissabon. Byen har et væld af paladser og et smukt historisk centrum. Men det helt unikke er uden tvivl det specielle mikroklima der findes her.

Jeg havde endnu engang fået lokket min kæreste med på tur, denne gang til Sintra. Fra nogle lokale lisboetter, var vi godt nok blevet fortalt at vejret kunne arte sig...tjaa...skal vi sige specielt i Sintra. Ikke desto mindre var det høj sol i Lissabon da vi tog herfra, så vi regnede ikke med at forskellen kunne være så stor endda. Det startede også fint, vi kom dertil med toget, ca. 4 euro tur/retur, og derfra ville vi besøge det mest berømte palads i byen, Pena paladset. Til dette formål tog vi en speciel bus, og så gik turen ellers op, op og op. Med fuld fart i svingene hamrede vores chauffør op gennem de bitte små frodige skovveje med hornet i bund og en proppet bus! Det var bestemt ikke for sarte sjæle, så vi var glade da vi endelig var kommet op på toppen efter godt en halv time i helvede! Vi købte indgang til paladset og fik et par timer til at gå med at se det hele. Pena er nok mere interessant end det er smukt. Det er en stor blanding af forskellige stilarter, farver osv. Men interessant var det. Interessant var også vejret, som nærmest fra det ene minut til det andet skiftede fra sol og varme til massiv tåge, regn og kulde....jaja, vi var jo blevet advaret, men som vi stod der i vores shorts frøs vi en del. Det blev ikke bedre af, at bussen var forsinket, så det blev til 45 min venten i massiv tåge og regn. Ned ad bjerget igen, og derfra videre hjem til Lissabon. Mens man kører i toget tilbage kan man se hvordan skyerne forsvinder og solen igen står højt. Det er forunderligt, at man blot skal køre 40 min i tog, for at møde vejr fohold som til forveksling minder om Danmark. Alt i alt var det dog en utrolig spændende oplevelse, og er man i Lissabon er det helt sikkert værd at overveje at tage et smut forbi Sintra.

Kommentarer til rejsetippet om Lissabon

Lige hvad jeg søgte efter!

16/08 2014 Annette Opstrup
Fint sammendrag
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Lissabon

Hoteller i Lissabon
Rejser til Lissabon
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/cape-town/table-mountains.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.