Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Lissabon

 • Lissabon: Rua Nova do Carvalho

  (Bedømt af 8 personer)
  07.07.13: Eva Redvall
  Lissabon er en by fuld af god mad og musik. Min mand og jeg har været der flere gange, både med og uden børn, og det har altid været en god oplevelse.
  Se hele rejsetippet
 • Byrundtur i Lissabon med tuk tuk

  FDM travel - Presale Manager
  (Bedømt af 6 personer)
  For os der har haft fornøjelsen af de larmende store veje i Bangkoks, så er en tuk tuk ikke helt ukendt. En støjende, lidt vovet metode til billigt at bevæge sig rundt i storbyen.
  Se hele rejsetippet
 • Nyd foråret i storbyen!

  (Bedømt af 8 personer)
  19.02.13: Jette Jørgensen
  Er netop kommet hjem fra en dejlig tur til Lissabon - her får man både sol og en forsmag på foråret, selvom kalenderen endnu siger februar.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Lissabon

Lissabon - mine ynglingssteder, -restauranter og oplevelser
Rejsetips indsendt af:
Mark
København
23. sept. 2010
Vinderrejsetip November 2010

Lissabon - mine ynglingssteder, -restauranter og oplevelser

Efter et otte måneders studieophold i Lissabon, har jeg samlet alle mine ynglingssteder, -restauranter og oplevelser i denne guide. Så hvis man vil undgå de værste turistfælder og til gengæld opleve nogle af de ting, der tager tid at finde og som ikke står i guidebøgerne, er dette rejsetip måske noget for dig.
Linie 28 - En god sightseeing rute
Linie 28 - En god sightseeing rute

Transport

Hvis I skal bruge meget tid i selve Lissabon kan det godt betale sig, at købe et kombineret metro-, bus-, og sporvognskort. Man kan købe til én eller flere dage. Det er forholdsvis billigt og det er rigtig hyggeligt, at tage sporvognen rundt i byen (men langsomt). Billetter kan købes på større stationer. Hold jer fra de røde sightseeing-sporvogne. De er meget dyrere end de almindelige, men kører på de samme skinner! Det er billigt at køre taxa i Lissabon, men man kan være uheldig at blive snydt, hvis man kører med den forkerte chauffør og ligner lidt for meget en turist!
Igreja de Sa0 Vicente de Fora
Igreja de Sa0 Vicente de Fora

Alfama

Brug noget tid på at gå rundt i det område der hedder Alfama. Her er virkelig hyggeligt og bydelen består af nogle af Lissabons ældste bygninger omgivet af små gader og trapper. Alfama er et af de få områder der ikke styrtede sammen under jordskælvet i 1755. Tirsdag og lørdag formiddag er der loppemarked. Spørg efter Feira de Ladre. Hvis man vil købe antikke portugisiske klinker, kan man være heldig at finde nogle billige klinker her.
Set fra Miradouro da Graca
Set fra Miradouro da Graca

Terasser med udsigt

Der finde en masse hyggelige terrasser (miraduoros), hvor man kan drikke kaffe og nyde udsigten over byen. Her er navnene på nogle af mine favoritter: Miraduoro da Graca, Miraduoro da Santa Catarina og Miradouro de Santa Luzia. Hvis man bare er kaffetørstig og kan undvære udsigten, får man som regel både bedre og billigere kaffe på nogle af de traditionelle caféer, der i øvrigt ikke ser ud af meget. Ca. 1,50 euro for en kop kaffe. Her er en kort sprog-kaffe-guide: En bica får du ofte, hvis du bare bestiller um café, og kaffe med mælk hedder cafe com leite. En større kaffe med mælk får du ved at bestille uma meia de leite, og en galao er en kaffe med mælk, som serveres i et højt glas. Te hedder chá.Der ligger en rigtig hyggelig tagterrasse lige under den store borg, som man kan se fra hele byen. Indgangen ligger på Rua da Costa do Castelo, men den er nem at overse. Der er stillet en masse gamle sofaer op, som man kan sidde i. Det er et hyggeligt sted at sidde og slappe af, drikke en øl og lytte til god musik. Der er sommetider en dj der spiller stille og rolig musik i forskellige genre. v
Natteliv

Natteliv

Hvis man vil opleve Lissabon’s uformelle natteliv, altså der hvor den almindelige unge portugiser tager ud, skal man tage til Bairro Alto. Det er et område bestående af en masse gader, hvor der om aftenen åbner et hav af barer. Bairro Alto er centrum for Lissabons alternative ungomsmiljøer. Her bor mange kunstnere, designere, forfattere, musikere osv. Vejret er som regel godt i Lissabon, så festen foregår ude på gaden. Det er ikke til at sige hvilken bar der er den bedste, så gå lidt rundt og mærk stemningen og nyd det lokale, billige øl – ca. 1-2,50 euro for en øl. Af drinks bliver man nødt til at prøve en Caipirinha. Lidt som en mojito, bare anderledes. Hvis man er sulten skal man tage til Rua da Rosa og finde bageren, der kun har åbent om natten. Prøv Pao con Chorizo eller en chokoladecroissant. De er gode! Kig efter køen af berusede portugisere.Der findes også diskoteker i Bairro Alto, men hvis man virkelig vil på natklub må man forhøre sig, hvor det bedste sted er lige nu og her. Lux er som regel populær, men dyr – og med dresscode. Det ligger i den anden ende af byen i forhold til Bairro Alto, så tag en taxa.Undgå barerne omkring Lissabons lystbådehavn. Det er Nyhavn på portugisisk!Undgå centrum om aftenen. Især området omkring stationen Martim Moniz. Der er mange skumle typer.
Alt godt fra supermarkedet
Alt godt fra supermarkedet

Mad

Det portugisiske køkken har ikke det bedste ry, men de er ved at komme efter det; især i hovedstaden! Der er mange gode internationale restauranter, men vil man prøve det traditionelle portugisiske køkken, skal man vælge sit spisested med omhu. En god tommelfingerregel er at holde sig fra restauranterne i centrum.

Portugiserne gør sig meget i Bacalhau, som er saltet torsk. Det lugter forfærdeligt, hvis man støder på det i et supermarked, men det kan smage rigtig godt. Der findes mange forskellige retter med Bacalhau, så man må prøve sig lidt frem. Af andre gode specialiteter kan nævnes: Portugisiske fåreoste, diverse chorizo pølser, fiskesuppe, og Pastel de Nata – også kaldet Pastel de Belém, fordi det bageri, der først solgte denne populære dessert ligger i området ved navn Belém. Tager man til ovennævnte bageri, der i øvrigt hedder Casa Pastéis de Belém, vil man se en lang kø af turister, der står og venter på, at få lov til at købe en pose Pastel de Belém, men de fås på alle caféer og i alle bagerier og de smager altid godt uanset, hvor de kommer fra!

Der er mange små hyggelige restauranter i Alfama. Den bedste restaurant vi var på hed Chapitos. Det er en hyggelig gårdhave med god mad og hvis man bestiller bord i god tid kan man spise med udsigt over hele byen. Der er i øvrigt en klovneskole i samme bygning! Der er mange gode restauranter i Bairro Alto, men også mange turistfælder. Der er en berømt en, som vi aldrig nåede at prøve, der hedder Bota Alta. Hvis man bliver træt af det portugisiske køkken, ligger der en god italiensk restaurant nede ved havnefronten i Alfama. Den hedder Casanova og tilbereder meget af maden i en stor stenovn. Hvis man er ude efter en billig frokost kan man få en pastaret, en øl/vand og en kaffe for 5,5 euro på Cantina Baldracca der ligger på Rua de Sao Cristóváo.
Der er også mange billige, udmærkede indiske restauranter i Lissabon. Hvis man kan lide ost skal i bare tage i et større supermarked (eks. Pingo doce eller Jumbo). Der er masser at vælge mellem. En af de mest eftertragtede hedder Queijo Serra da Estrela og skal prøves! Lad vær med at bruge tid på at prøve at finde en god morgenmadsrestaurant. Det findes ikke. Portugisere tager på de almindeligere caféer om morgenen og drikker kaffe og spiser en form for kage eller måske en Tosta Mista (toast med skinke og ost).
Paladset i Sintra
Paladset i Sintra

Omkring Lissabon

Jeg kan anbefale at leje en bil i et par dage og køre rundt i området omkring Lissabon. Kør en tur til Sintra, nord for Lissabon, og se den flotte park og det flotte slot. Det koster lidt at komme ind, men det er pengene værd! Men gør det en hverdag, for der er mange mennesker i weekenden.Kysten nord for Lissabon er utrolig smuk. Kør evt. en tur fra Lissabon til Ericeira langs vandet.Syd for Lissabon, nede ved Setubal, ligger der et naturreservat med nogle fantastisk flotte strande. Selve køreturen går op over en lille bjergkam, hvor der er rigtig flot udsigt fra.

Kommentarer til rejsetips om Lissabon

Stadigvæk aktuelt.

02/05 2013 Bjarne Krogh-Pedersen
Vi er lige kommet hjem efter en uge i Lissabon, hvor vi bl.a. havde disse fine rejsetips med, og jeg kan kun anbefale alle at gøre ligeså, tipsene er gode og stadig højaktuelle.
Da vi tog på tur i lejet bil til Sintra benyttede vi os af muligheden og kørte den korte strækning vestpå derfra til Cabo Da Roca, som er det vestligste punkt på det europæiske fastland. Det skal man ikke snyde sig selv for!

tæt på lufthavnen?

14/06 2012 Mie
Hej. :) Tusind tak for nogle gode tips.

Jeg skal mellemlande i Portugal i 19 timer. Og har tænkt mig at nyde byen lidt. Jeg skal bo på Hotel Roma. Kender du nogle gode og billige spisesteder? og nogle gode steder man kan opleve? :)

Skønt med rejsetips.

14/06 2011 Stephanie Hammer
Super lækkert med nogle rejsetips. Som man ikke har kunne finde andre steder. Jeg er halv portugiser og har familie i lissabon , hvor en veninde og jeg skal bo i en uge i juli, og derefter en uge på hostel i lissabon. Vi har taget dine tips til os og vil opleve det hele :D vi har jo heldigvis 14 dage. Go' sommer :D

Natteliv og hotel i Lissabon

16/02 2011 Ole Brandt
Tak for en god artikel. Men du har ikke nævnt at man ikke skal snyde sig for en aften med Fado musik. Selvom man ikke forstår et ord er følelserne ude på tøjet. Det findes et utal af steder og i de større steder skal man man huske at bestille bord. Fado nydes fint med en kande Sangria. Sidst vi besøgte byen fandt vi et lille hyggeligt B&B. God tur

Billeje

15/02 2011 Henrik
Gode rejsetips ! - jeg kan tilføje at jeg selv har oplevet Lissabon, og er meget imponeret.

Miradouro das Portas do Sol

03/12 2010 Steen C. Saabye
Hej Mark.Mange tak for de gode tips, som jeg vil huske, når min kone og jeg skal derned i foråret.Lissabon er en dejlig by, og også de mange terrasser. Men da jeg var dernede alene i arbejdsøjemed sidste år, synes jeg måske allerbedst om Miradouro das Portas do Sol. Her kan man sidde først på aftenen og have en fantastisk udsigt ned over noget af byen og vandet. Og sporvogn linie 28 går lige forbi ...

Tusind Tak

25/11 2010 Ma-Britt Mortensen
Super rejsetips, vi er 8 der skal afsted til foråret så vi har noget at glæde os til, kan jeg se. Vi har tidligere været i Lissabon, boede i Estoril, og besøgte bla. Sintra. Det er også et sted som vi igen vil besøge.

Som at være der igen

04/11 2010 Mona Eriksen
Hej Mark Har lige læst dine rejsetips, og da jeg har været i Lissabon før, er det jo som at være der igen - der er dog noget jeg er gået glip af, kan jeg se - Lissabon må nok blive den næste tur ! Så tak for tips'ne. Mange hilsener Mona

Tak på forhånd

20/10 2010 Mejse
Hej Mark Er ved at planlægge en weekendetur til Lissabon og er rigtig glad for dine tips. Jeg har aldrig været der før og skal afsted med min kæreste, - vores allerførste tur sammen. Jeg glæder mig meget!

Super rejsetips!

13/10 2010 Nynne Vogt
Super rejsetips!!!!! Vi har lige været i Lissabon og havde en helt fantastisk tur pga. dine tips. Især udsigtsstederne i Lissabon havde vi meget glæde af.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Lissabon

Hoteller i Lissabon
Rejser til Lissabon
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.